Įkraunama...
Įkraunama...

Pavardės keitimas. 3 dalis

Sveikutes merginos.. smile.gif O ka man daryti??? Mano vyras ispanas, susituokem ispanijoj ir pasilikau savo pavarde.. Dabar lyg ir noreciau prisidet jo pavarde kaip antra.. Bet nezinau ar dar galima tai padaryt.. blush2.gif Kita problemele yra del vaiku pavardes.. Nes ispanijoj vaikuciai gauna dvi pavardes, pirma tevo antra motinos.. O jei man gims sunus? Ispanijoj ji reiktu iregistruoti kaip pvz Tomas Lopez Petrauskaite doh.gif Vargsas vaikas!!! Visaip galvojau, bet taip ir neradau logisko sprendimo... Gal turit kokiu pasiulymu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(būsimoji @ 2008 09 23, 21:35)
Tai va, vienų nuomone, jei vyro pavardė yra -a, tai lyg ir galima prasukti/susitarti, kad ir žmona po vestuvių būtų -a. Bet čia dar neaišku.  unsure.gif
O viena pažįstama ištekėjo už tokio -a, tai ji pasiliko savo pavardę -ytę per brūkšnelį vyro -a. Ir jai metrikacijoj leido tik dėlto, kad parodė, jog jaunikio mama irgi buvo -a. O pavardė tai ne rusiška. Lyg ir  g.gif

O kas jums pasake, kad negalima? g.gif Mano mamos mergautine pavarde yra -a, lygiai taip pat kaip ir juos tevo, bei mamos. Niekas neperdarinejo i -iene, ar -aite.
Atsakyti
o as niekaip negaliu apsispresti ka daryti su pavardem...... MB pavarde man nemiela nors tu ka. anytos nepernesu - todel vien mintis apie -iene mane erzina. -ute irgi likti nenoriu... man ir seip MB (nors jau 8 metai prie jo pavardes pratinuos) pavarde kazkodel ssvetima atrodo, as esu ute, visa gyvenima buvau, imti jo pavarde ir atsisakyt savo tai lyg kazko savo atsisakymas.... nenoriu as taip. galvoju dar abi pavardes abiem imti, tik uzsi****u pasirasinedama smile.gif nors, ko gero ne paciuose svarbiausiuose reikaluose galima ir tik viena pavarde naudoti?
noreciau imti savo mamos mergautine pavarde, ji labai reta, yra tik keletas zmoniu - dieduko brolio sunus su sia pavarde, bet jiem gime mergaites, tad pavarde ko gero nebus tesiama, beliko mano pusbrolis. net google nieko neranda pagal tokia pavarde. bet kazkaip nei sis nei tas - ir MB ant ledo ir mano tecio seimos pavarde ant ledo smile.gif
tiesiog nezinau kaip cia daryti, norim pareiskimus jau nesti, bet nezinau kokias pavardes ten irasyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 09 29, 14:53)

tai jei TB turi brolį, tai jo giminė nebus palikta ant ledo pavardės klausimu, tai galit imt ir tavo pavardę g.gif ir apskritai, kad niekam nebūtų nei šilta nei šalta, nesirinkit jokios giminės pavardės, pradėtkit savo giminę, kitą, juk pilnamečiai gali net vardus keisti, taigi tikriausiai galima ir pasirinkti pavardę pvz Brazauskai arba Ramaškinų, jei jums taip norisi 4u.gif
Atsakyti
seip tai tokia tylu nora tai as turiu, bet ana savaite buvo isvykes metrikacijos darbuotojas kuris su pavardziu keitimais dirba, tai nelabai ka galejau suzinoti. bandysiu sia savaite... jeigu konkreciai - as marcinkeviciute, o labai noreciau patapti marcinka smile.gif buciau -iene marcinka, o jis -as marcinka. tik nezinau ar toks dalykas imanomas, is kitos puses - ta marcinka tik panasi i originalia pavarde, cia jau gaunasi visai svetima nauja pavarde smile.gif kai paskambinau i CMB ten sako "o kokiu pagrindu pavarde keisit, girdziu balsas jaunas". tai labai padrasinanciai nenuskambejo smile.gif bandysiu aiskintis...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 09 29, 15:14)

jei neklystu, vaikams iki 18 metų tėvai gali keisti vardą arba pavardę tik vieną kartą, pvz. mano mama iš "Aleksandr" broliui padarė "Aleksandras", mano pavardė iš tėvo buvo keista į patėvio, tai kai ėjau pasą 16 metų darytis, norėjau atgauti tėvo, bet neleido blink.gif pasakė, kai bus 18 metų galėsi imti kokią nori, sakau juk galima vardą net keistis

jei sakė jaunas balsas, gal ir pagalvojo ta darbuotoja, kad tu dar nepilnametė smile.gif o kokiu pagrindu, tai gal užtektų pasakymo, kad tau trukdo gyventi dabartinė pavardė biggrin.gif manau tas klausimas tik formalumas, bet dėl visąko pasidomėk įstatymais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 29, 16:28)
jei neklystu, vaikams iki 18 metų tėvai gali keisti vardą arba pavardę tik vieną kartą, pvz. mano mama iš "Aleksandr" broliui padarė "Aleksandras", mano pavardė iš tėvo buvo keista į patėvio, tai kai ėjau pasą 16 metų darytis, norėjau atgauti tėvo, bet neleido blink.gif pasakė, kai bus 18 metų galėsi imti kokią nori, sakau juk galima vardą net keistis

jei sakė jaunas balsas, gal ir pagalvojo ta darbuotoja, kad tu dar nepilnametė smile.gif o kokiu pagrindu, tai gal užtektų pasakymo, kad tau trukdo gyventi dabartinė pavardė biggrin.gif manau tas klausimas tik formalumas, bet dėl visąko pasidomėk įstatymais mirksiukas.gif

istatymas as jau kelis kart skaitinejau smile.gif vat klausimas kyla, galima keisti pavarde jei ji negrazi (duotas pvz.: darzove), o kas nustato grazi pavarde ar ne? cia gi labai subjektyvus reikalas...
mano draugas turejo du klasiokus Makštutį ir Čibyrką..... du draugeliai buvo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 09 30, 09:24)
o kas nustato grazi pavarde ar ne?

tu nustatai, tavo psichloginė būsena kenčia nuo tokios pavardės, pvz. Vištytė (tikiuosi nieko neįžeidžiau), tu nenori taip vadintis, gali susirgti visokiom nervinėm ligom dėl tų pergyvenimų, negi valstybė prisiims už tai atsakomybę biggrin.gif nesuprantu, kodėl valstybė turėtų prieštarauti g.gif nenoriu būti Maša, noriu būti Daša, tai koks kieno reikalas, tik pasidarau dokumentus, kad valstybė žinotų, kad aš jau Daša smile.gif
Atsakyti
Nezinau, gal as senamadisku paziuru, bet esu uz vyro pavarde ir esu -iene didis.gif Bet tikrai nesmerkiu kitokiu variantu, juk visko pasitaiko! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2008 09 17, 09:46)
moterims dėl vienų priežasčių svarbu žinot, vyrams dėl kitų  mirksiukas.gif pvz. darbdaviui svarbu žinoti na ir dar kitiems žmonėms

na būna išrtekėjusios pasilieka mergautienes, ir ką jų reikalas. Jei darbdaviui knieti - gali pasiklaust. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 10 03, 00:06)
na būna išrtekėjusios pasilieka mergautienes, ir ką jų reikalas. Jei darbdaviui knieti - gali pasiklaust.  ax.gif

tai yra ir išsiskyrusių moterų, kurios pasilieka sau -ienė... o darbdaviui knieti ar neknieti, ne apie tai kalbėjau ax.gif nu pvz. atveža į ligoninę -ienę ir gydytojai jau daro išvadas ir ieško vyro... galima daug gyvenimiškų situacijų prigalvoti, kur žmonėms tiesiog paprasčiau žinoti, neišskyrinėju gi kad tu vat -ienė, o tu -ė, o vat tu visai -aitė biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 03 spalio 2008 - 06:52
as kai laukiausi,nebuvau istekejusi tada...labai jau visur kibo mano pavarde,kadangi buvau -yte.. :ohlabai istiesu kreipia visur demesi i pavarde-dabar kai -iene tai visai kitaip ziuri!
Atsakyti