as busiu -iene. maniskis nori, kad imciau jo pavarde, o su -ė, tai ne visos pavardes graziai skamba. mano busimoji pavarde tikrai negraziai skambetu

QUOTE(katrinka @ 2009 02 26, 21:06)
o kam tas bruksnis???
nesuprantu. man net tokia mintis nekilo, paemiau vyro pavarde ir viskas. o jei nenorit keisti savo pavardel tai palikit kokia ir buvo. man tai asmeniskai tas bruksnis tai nesamone!

Geriau jau būtų rodyklė

QUOTE(vittie @ 2009 02 26, 09:43)
na, nebent pavardė baigiasi -us, tai gali rinktis - uvienė, -ienė, ar -ė.
Aš pasirinkau -uvienė, nes kiti variantai rėžia ausį

QUOTE(Betule @ 2009 03 01, 12:51)
Na, as suprantu tas moteris, kurios yra zymios savo mergautine pavarde. Tokiu atveju gal ir as pasilikciau mergautine ir imciau vyro.
Papildyta:
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2009 02 27, 21:21)
o kokia jusu nuomone kai vyras pasirenka zmonos pavarde,tiesiog del to,kad ji grazesne? 

Jei grazesne pavarde uz vyro, kodel gi ne

QUOTE(Malynka @ 2009 03 01, 16:18)
Pritariu

QUOTE(ikristute @ 2009 03 01, 21:33)
Pritariu
ir ne tik del to, kad grazesne, bet ir del kitu priezasciu , mano vyras eme mano pavarde ir tuo patenkintas, nesiskundzia
, tiesiog reikia ziureti kaip abiems yra geriau, juk ne pavarde esme, o tarpusavio santykiai 

nu mano nuomone irgi tokia pati

Man tai nesiseka su pavardemis
mano mergautine pavarde yra 14 raidziu ilgio, tai visada norejau gauti vyra su trumpa pavarde
bet po vestuviu mano pavarde suptrumpes tik 1 raide
jeigu rinkčiausi pavarde su galune -ė tai butu trumpiau, bet negraziai skamba. dėl to busiu -iene.
o dėl pavardes per bruksneli tai net nesvarstau
nes butu tada 14 raidžiu-13 raidžių

o dėl pavardes per bruksneli tai net nesvarstau

QUOTE(Betule @ 2009 03 01, 11:51)

as busiu, iene.
QUOTE(TARSKALIUKE @ 2009 03 01, 23:11)
nu mano nuomone irgi tokia pati
bet pazistu tokiu zmoniu,kurie sako kad tai nera labai normalu
mazdaug negerbciau tokio vyro,kuris pasiima zmonos pavarde
nu man tai atrodo kad tai visai normalu 

Man tai juokas ima is tokiu zmoniu kurie taip senoviskai masto

As ir galvojau imti su ė,bet deja gavau toki vyra,kurio pavarde su ė ne kaip skambetu
tai teko pasirinkti iene

Mano brangusis labai tolerantiškas, bet apie pavardės keitimą, tai net nesusimąstytų. Labai nustebau čia atradusi porų, kuriose vyrai pasikeitė savo pavardę, o ne žmonos, nes šiaip visąlaik maniau, kad tai tokia tema, kad su bet kokiu vyru gali ginčytis iki nukritimo ir jis vis tiek nepakeis savo nuomonės. Aš tai iškart norėjau imti vyro pavardę, todėl pas mus jokių ginčų nebuvo. Tačiau jei pavyzdžiui Jo pavardė būtų Gaidys, Jis vis vien neimtų žmonos pavardės iš principo tikriausiai ...
Šiaip man patinka būti iene