Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

QUOTE(Babaužienė @ 2008 02 28, 22:54)
Gal kuri mamytė klaipėdietė apšviestų kokios yra kainos Klaipėdoje?
g.gif

aš mokėjau 5Lt/val....dabar jau nori 7Lt/val
Atsakyti
sveikos. visos rasote apie akinas vilniuje ir Kaune. o kiek kainuotu aukle Siauliuose? man skubisi reikia aukles 1.3 m mergytei, o kainu girddejau ivairiu... kai kurios praso tiek kiek Vilniuje, bet beda ta, kad as neuzdirbu tiek kiek vilniuje, cia biski zemesnis pragyvenimo lygis...
Atsakyti
QUOTE(AsataN<-- @ 2008 05 06, 00:48)
nu nemanau.cia yra profesija.maza to kad nelegalei dirbancios aukles neturi soc garantiju,tai ir moka mazai.dirbant pas ka,susilauzyciau koja mane be lt.nepriimtu...o wien apziura kiek kainuotu..auklem irgi sunku,wis ziuri kaip i gera suprantancia seima papult,kad tik wagystem wisokiom neapkaltintu,kad tyk waikas priimtu i sawo pasauli..isaukstinu aukles.nes jos mokesi,pinigus leido ant mokslu..kad 500 gautu? juokaujat gal..tai senutes ir samdykit.smile.gif drinks_cheers.gif  smile.gif te wa.


Manau nereikia visko suabsoliutint. Jei zmogaus pagrindinis pragyvenimo shaltinis - aukles darbas, zinoma, kad uz 800 Lt ar 1000 Lt. nerealu tiketis jos paslaugu. Mes ruosiames samdyti aukle, iseinancia i pensija. Tokioms moteriskems svarbiausia prisidurti prie gaunamos pensijos, tad ir 1000 Lt atlyginimas realus. Ir ne visos pensijinio amziaus moteriskes vos pajuda - yra zvitriu ir apsaunanciu net jaunesnes. Kiekvienas stengiasi gyvent ir suktis pagal savo galimybes - tad bus tokiu kurie negales moketi 1500 Lt, ir rinksis pensijinio amziaus aukle uz 1000, o bus tokiu kurie gali leisti sau moket ir 1500 ir gal dar daugiau
Atsakyti
manau auklei galima moketi apie 1500 jai ji turi pedagogini issilavinima, turi patirties su vaikais ir dar tvarko namus bei daro valgyt, bet jai ateina zmogus be patirties be nieko ir iskart praso tiek tai apsurdas...

aciu uz supratima, ir uz tai kad nepuolate, nes jau i az man prirase kai kas bjauriu dalyku....

as tik norejau pasidalinti esancia situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(studenciuke @ 2008 05 06, 11:36)
manau auklei galima moketi apie 1500 jai ji turi pedagogini issilavinima, turi patirties su vaikais ir dar tvarko namus bei daro valgyt, bet jai ateina zmogus be patirties be nieko ir iskart praso tiek tai apsurdas...

aciu uz supratima, ir uz tai kad nepuolate, nes jau i az man prirase kai kas bjauriu dalyku....

as tik norejau pasidalinti esancia situacija 4u.gif

bet juk i aukles pareigas neieina tvarkyti namus,lyginti drabuzius,sveisti langus,ruosti visai seimai maista.Cia namu seiminkes,pagalbininkes darbas.Kada tokiu atveju bus lavinamas vaikutis,vedamas i lauka ir t.t.Juk kai vaikas miega,aukle apsitvarkiusi,savo "darbo vieta" irgi turi tureti poilsio valandele. 4u.gif
Ar jus galvojate,kad mokedama 1500lt galite visaip isnaudoti zmogu,juk ir ofise dirbdamas zmogus neina ruosti pietu virsininkui,neplauna grindu(nebet po darbo uz papildomus pinigus)..o susitvarko tik savo darbo vieta,tai kas yra naturalu. 4u.gif
Atsakyti
Mes tai ieskodami aukles susidureme su tokia realybe, dazniausiai jos nori dirbti salia namu, nedaug valandu ir dar uzdirbti nemazus pinigus verysad.gif verysad.gif verysad.gif Jei gyveni kiek toleliau, sunku isivaizduoti kaip tas auklytes privilioti, nes net pasakymas mokesim daugiau daznai atsimusa i siena, nors iki musu transportas vaziuoja ir gyvenam Vilniuje, tikrai situacija sudetinga doh.gif
Atsakyti
Mes nuo metukų ieškom auklės dvynukams. Buvo variantų, prašė 2500 litų. Tokia suma, mano supratimu, jau siektų viršutinę ribą. Aišku, jei šeimos finansai leistų, man tikrai būtų negaila gerai, vaikų mylimai ir rūpestingai auklei mokėti ir daugiau. Bet mums nusimato ir kitokių išlaidų, tad...

Šiuo metu esame preliminariai susitarę su auklyte už 1900 litų. Mano supratimu, už tokią sumą auklė turėtų užsiimti su vaikais/ juos prižiūrėti, padaryti vaikams valgyti, šiek tiek aptvarkyti vaikų "betvarkę", t.y. suplauti indus nuo vaikučių pietų, surinkti žaislus etc. O jei kartą kitą ir nespės, nieko tokio. Svarbu, kad vaikai būtų užimti/prižiūrėti/patenkinti. Bet tikrai nesiruošiu reikalaut, kad auklė dar ir visus namus tvarkytų (dulkių siurbliai, grindų plovimai etc.) bei visai šeimai valgyt padarytų, sakykime, vakarienę.

O jei auklė ateina dirbti be jokios patirties, manyčiau, jos atlyginimas iš pradžių turėtų svyruot apie 1200-1500 litų. Bet kilti, sakykime, po pusmečio, jei matosi, jog jinai dirba be priekaištų.

Klausykit, o kas nors žinot, kiek uždirba prekybos centro kasininkė? Tiesiog orientacijai. Nes mano asmeniniu įsitikinimu, tai auklė turėtų uždirbt šiek tiek daugiau.

Atsakyti
Minėjot, kad aš nebrangiai auklę susiradau. O tai kokia vidutinė auklės alga Vilniuje už dviejų vaikų priežiūrą? Jei darbas mieste (ne užmiestyje), apie 10 val. per dieną, savaitgaliai laisvi, kaip aš įsivaizduoju, "standartinis paketas"?

O jei dėl auklės darbo sunkumo, aš manyčiau, kad tai vienas iš sunkesnių darbų. Nes ir atsakomybė didelė, ir dirbama su auditorija, kuriai į racionalius argumentus nusispjaut.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vėja tėja: 07 gegužės 2008 - 10:01
vis skaitinėju temą ir nutariau įkišti savo trigrašįsmile.gif Su auklėm mano vaikučiai draugauja jau 4 m. Tada auklės dar buvo ne tokios populiarios kaip dabar ir tada pradžioje mokėjau auklei po 2 lt už valandą darbo pilną darbo dieną. Šiuo metu savo auklei moku 5 Lt už valanda ir žiūri ji man 2 vaikus (3 ir 5 m.). Vaikučiai ramūs, geri....tai auklė mano labai patenkinta. Ir amžius jos 58 m. beje, dar apmoku nuolatini ir maitinasi jinai pas mus. Va tokia situacija tai man atrodo normali ir auklės atžvilgiu ir mūsų. O tos tūkstantinės algos tai tikrai nerealios.... o ir Merių Popins tai tikrai vienetai.
Beje, su auklėm turėtų dabar manau, kad pagerėti reikalai, nes mamos pačios dauguma augins vaikučius iki 2 m., o paskui jau darželiai priima. Tikrai manau, kad sumažės auklėms darbo.
Atsakyti
QUOTE(Štefutė @ 2008 02 21, 18:48)
Dauguma mano pažįstamų ir draugų turinčių aukles moka 1300-1500 Lt dirbant 10 val. į dieną, viršvalandžiai 7-8 Lt. Visi yra absoliučiai patenkinti turimomis auklėmis. Tie, kurie mokėjo 1000-1200 patys pasisiūlė auklei pakelti algą, kad nepabėgtų. smile.gif 

Mano patirtis lygiai tokia pat.
Mes tai palyginus "kosmosą" mokam, nes mūsų auklė iš agentūros, t.y. 1450 Lt/mėn. Gaunasi ~7 Lt/val.
Aš pvz, tikrai nesugebėjau susirast nieko pigiau. Nesu tokia gera psichologė, kad galėčiau rinktis iš "alioškės", nors turiu ir gerų pavyzdžių.

Galų gale auklės darbas - ne valytojos gi. Aš irgi net už 2000 Lt nedirbčiau tokio darbo biggrin.gif Geriau valytoja tongue.gif Tai tikrai žmogus turi turėti pašaukimą. Ir tikrai ne visos turi. Aš aišku, neatsistebiu kaip darželio auklės dirba už varganus 800 Lt...

Suprantu dar kai pensininkės, jos gali sutikti su mažesne alga, nes jos gauna dar ir pensiją, be to, joms nebereikia jos kaupti. O jaunesnės moterys gi iš savo algos atiduoda dar ir ~300 Lt sodrai kas mėnesį, kad turėtų socialines garantijas bei pensiją vėliau.
Bet čia yra ir dar vienas BET, mes pensininkės turėjom atsisakyti, nes ji per daug pavargdavo, tai ją tą tai aną skauda, tai pas vieną gydytoją jai tai pas kitą, tai ji pagaliau "bijo ir neturi sveikatos" sirguliuojančio vaiko prižiūrėt. Dabar kai moteris ~48 metų, tai jokių problemų, nepalyginsi. Aišku, viskas labai individualu - ir kokia pensininkės sveikata, ir kokio judrumo vaikas.
Papildyta:
QUOTE(Paryžietė @ 2008 05 07, 13:52)
nes mamos pačios dauguma augins vaikučius iki 2 m., o paskui jau darželiai priima. Tikrai manau, kad sumažės auklėms darbo.

Nu jo, gerai būtų... Jau tokius kryžiaus kelius einu dabar, kad priimtų į darželį kuriam priklauso. Labai įtempta su daržais nuo 2 metų. Kaip tik va, steigiasi vienas po kito privatūs daržai ir kainas vis kelia (vos ne tiek pat, kiek auklė kainuoja ir vietų jau nebeturi), tai paklausa didėja ir auklėm darbo panašu, kad nemažės, jei darželių naujų neatsiras.
O valstybė su savo tais auginimais iki 2 ar netgi 3 metų daro moteris namų šeimininkėmis, absoliučiai priklausomomis nuo vyrų. Mano nuomone, tai nėra geras sprendimas. Geriau jau daržų pastatytų, o ne moteris į akmens amžių grąžintų.
Atsakyti
Nu nezinau, as dabar ieskojau aukles trims dienoms savaiteje, tai be 8 lt net nekalba niekas su manim smile.gif tai gaunasi mokesiu 920 dirbant tik tris dienas.
Atsakyti
Mamos,

kiek Vilniuje mokate auklei, valandinei auklei, už valandą?
Atsakyti