Prižiūrėdama du ar daugiau vaikų, auklė dvigubai ar trigubai daugiau darbų nepadaro. Keturios ar šešios rankos ar dvi galvos neatsiranda. Gal darbas ir šiek tiek sunkesnis blaškantis nuo vieno vaiko prie kito, bet jei vienam skiri dėmesio daugiau, kitam jo lieka mažiau ir tiek.
QUOTE(Blobse @ 2008 06 27, 09:25)
Prižiūrėdama du ar daugiau vaikų, auklė dvigubai ar trigubai daugiau darbų nepadaro. Keturios ar šešios rankos ar dvi galvos neatsiranda. Gal darbas ir šiek tiek sunkesnis blaškantis nuo vieno vaiko prie kito, bet jei vienam skiri dėmesio daugiau, kitam jo lieka mažiau ir tiek.
cia tai tikra tiesa, nes jai dvigubinti atlyginima, tai jau geriau dar viena aukle nusamdyti, tada abudu vaikiukai bus geroje prieziuroje ir nei vienam netruks demesio

QUOTE(Štefutė @ 2008 06 21, 22:49)
Kalbame, apie tai, kad, jei už vieną mokame 1500, tai 4500 už tris nerealu.
Kita vertus, priklauso nuo to, kiek vaikams metų, jei trynukai ir vienerių metų, tai 1500 gal būtų mažoka.
Bet jei pavyzdžiui, vienam dveji, kitam devyneri, trečiam trylika, tai praktiškai auklė reikalinga vienam, o ne visiem trim

Kita vertus, priklauso nuo to, kiek vaikams metų, jei trynukai ir vienerių metų, tai 1500 gal būtų mažoka.
Bet jei pavyzdžiui, vienam dveji, kitam devyneri, trečiam trylika, tai praktiškai auklė reikalinga vienam, o ne visiem trim

o kaip komentuosit jei trynukai 6 menesiu?isisvaizduojat kiek su jais darbo?
QUOTE(Lukrecij@ @ 2008 06 29, 14:44)
o kaip komentuosit jei trynukai 6 menesiu?isisvaizduojat kiek su jais darbo?
Tik aukle su jais nemanau kad buna, manau ateina aukle-pagalbininke kuri tik padeda mamytei..
Papildyta:
QUOTE(vandene6 @ 2008 06 19, 00:15)
o aš savo valandinei moku už abu 10Lt/val
ir man jų negaila, nes ji jais tikrai gerai rūpinasi 

Pabandykit paskaiciuoti jei Jusu aukle butu ne valandine ir dirbtu po 9 valandas, 20-22 dienu per menesi..nemanau kad tada taip dziaugsmingai pranestumete kad tiek mokat savo auklei...
Papildyta:
QUOTE(dzokada @ 2008 06 18, 11:19)
pritariu
tik nelabai suprantu...pati domiuosi aukliu algomis nes pati noriu ja dirbti bet kiek pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango,visiems pakele atlyginimus,tai kaip suprast?

tik nelabai suprantu...pati domiuosi aukliu algomis nes pati noriu ja dirbti bet kiek pasiziuriu anais metais rasyta forumuose kad joms mokejo 5lt/val o dabar idejau skelbima ''ant durniaus'' uz 6lt/val tai niekas neatsiliepe kol nepakeiciau i 5lt/val. juk siais metais viskas pabrango,visiems pakele atlyginimus,tai kaip suprast?

Aha taip paeme visiems ir pakele...gal seimo nariams ir biudzetininkams pakele o kas dirba uab'uose seniai niekas nieko nekelia..naujais atejusiems aisku alga didesne pasiulo..Ir kai plesydamasi per 3 imones uzdirbi 17 lt valanda tikrai negali pasiulyti auklei daugiau nei 6.
O jei ekonomika taip letes kaip dabar ir bus tokia infliacija daug tevu neisgales samdyti vaikams aukliu, aukliu pasiula kris ir manau kainos kris iki 4 lt/val.
Deja prie trynuku ne mamai padet o su jais but reikia vienai ir kol mamai po gimdymo prastai buvo tai ir mokejo normaliai okai aukles deka atsigavo tai pradejo uz ta pati darba maziau moket, o kartais darbo ir daugiau dar buna

Niekur neradau siame forume, kiek kainuoja aukle Panevezyje? Gal kas samdotes, butu idomu suzinoti.
QUOTE(Gaile_ @ 2008 06 30, 11:55)
Niekur neradau siame forume, kiek kainuoja aukle Panevezyje? Gal kas samdotes, butu idomu suzinoti.
Aš paskutiniu metu mokėjau 4 Lt/val - bet ateidavo tik trims, keturioms valandoms, nes vis serganti, vis be sveikatos (suprantu - turi invalidumą)... O aš savo merginą pusei dienos leidau į darželį.
Deja, moteriškė pasirodė labai nepatikima

QUOTE(Vilusa @ 2008 07 01, 17:10)
Aš paskutiniu metu mokėjau 4 Lt/val - bet ateidavo tik trims, keturioms valandoms, nes vis serganti, vis be sveikatos (suprantu - turi invalidumą)... O aš savo merginą pusei dienos leidau į darželį.
Svarbiausia - metus laiko - neturėjau jokių priekaištų (nors mokėjau apie 3 Lt val.), prieš pusmetį - prasidėjo problemos - tai neateina, tai telefono nekelia... bandžiau suprasti - sunki šeimyninė padėtis... bet pastebėjau (jau vaikas pasako) - kad naudojasi mano daiktais (epiliatoriumi, šampūnu, ima vaistus - įvairiausius, net nesiklaususi), su vaiku ne lauke būna, o vedasi pas save namo, pas kirpėją... Man mus į namus ateina jos vaikai, jos dabartinis draugas... Paskutinis fintas - daviau savaitę atostogų, nuo šiandien turėjo ateiti. vaikui darželyje atostogos, o man - į darbą. Vakar - telefono nekėlė, į žinutes neatsakinėjo. Šiandien - nepasirodė... Galiausiai prisiskambinau - ai, sako, aš kitur dirbu... Jei kas ją (Renatą Želutkovienę, apie 37m.) priėmė aukle dirbti - pasisaugokite...

kokia bjaurybe, ja reiketu i juoduju aukliu sarasa irasyti, butinai, yra tokia tema.
bet nieko sau fruktu buna, mano drauges aukle pvz is jos saldytuvo sau i maiseli maisto prisikraudavo ir namo nesdavosi, irgi savo drauga pas seimininkus namie valgydindavo, iki seimininkai nepasistate kameros... slykstu, kai zmones sau tiek leidzia, bjauriausia, kad jais pasitiki
QUOTE(Gaile_ @ 2008 06 30, 12:55)
4 Lt/ val.
sveikos mamos,
gal galetumet man patarti, kiek turetu kainuoti mano paslaugos.
pati niekad aukles neieskojau, ir neismanau tu ikainiu.
situacija tokia:
auginu dveju greit sulauksiancia mergyte, gyvename Vilniaus uzmiestyje, kur savas kiemas, zole, pripuciamas baseiniukas jei karsta, smelio deze ir t.t. vaikai didziaja dali laiko leidzia gryname ore. jei apsiimciau priziureti dar viena vaika, tokio pat amziaus, kiek tureciau noreti pinigu?
maista vaikams gaminsiu as. tai ar papildomai reiktu imti uz maista? ar ieina i ta kaina cia?
aisku, suprantu, jei butu daugiau vaiku, tada kaina kristu, bet jei tik ta viena?
gal galetumet atsakyti?
buciau labai dekinga
gal galetumet man patarti, kiek turetu kainuoti mano paslaugos.
pati niekad aukles neieskojau, ir neismanau tu ikainiu.
situacija tokia:
auginu dveju greit sulauksiancia mergyte, gyvename Vilniaus uzmiestyje, kur savas kiemas, zole, pripuciamas baseiniukas jei karsta, smelio deze ir t.t. vaikai didziaja dali laiko leidzia gryname ore. jei apsiimciau priziureti dar viena vaika, tokio pat amziaus, kiek tureciau noreti pinigu?

aisku, suprantu, jei butu daugiau vaiku, tada kaina kristu, bet jei tik ta viena?

gal galetumet atsakyti?
buciau labai dekinga