Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga

geras pastebejimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 08 19, 20:59)
O iš kur jau labai tiksliai žinosi, ar čia vaikas išmoko dėl auklės pastangų, ar dėl savarankiško brandumo. Pavyzdys apie išmokinimą daryt ant puoduko. Įdomu, ar auklė tokia super šaunuolė/sumanuolė lyginant su mama, ar vaikiukas tiesiog priaugo tokį amžių. g.gif
Čia kaip mano anyta sako :"VA išmokinau anūkę to eilėraščio". Stop. O gal aš tą eilėraštį jau kelintas mėnuo kartoju su ja? Tai čia kieno nuopelnas? Taigi svarstytinas indėlis............nors gal?
Aišku, neneigiu, kitų sugebėjimų, bet įtarimą kelia tie lavinimai/ugdymai, pabrėžiami, kaip neįkainojamos vertybės. Eilinė bobulka gali net daugiau duot vaikui net nesusimąstydama, kad ji čia LAVINA. Gal ji iš intuicijos daro viską teisingiau, nei ta, kuri tėvams deklaruoja ir primena apie savo patirtį šioje srityje.

Na manau kiekviena mama savo vaika pazista,tad pastebes,kad kazko naujo ismokes,ko ismokes is teveliu,ko is aukles 4u.gif
O neikainuojama vertybe as laikau,tai,kad jei aukles draugijoje vaikutis jauciasi puikiai,saugiai,pasitiki,ir kad mama isejusi i darbeli ramia sirdimi gali palikti su aukle,zinodama,kad vaikutis bus saugus,jam bus gera,jauku ir smagu su aukle.Manau tai yra svarbiausia 4u.gif
Atsakyti
oi mamos, nesakykit, matosi iš vaiko elgesio kiek su juo užsiimama. Ir tikrai galima atskirti koks naujas išmoktas dalykas dėl tėvų pastangų, o koks dėl auklės ar darželio mirksiukas.gif nuo liepos mėnesio pasamdėm vasarai dukrytei auklytę - studentė, studijuojanti ikimokyklinį ugdymą (būsimoji darželio auklėtoja). Nu žinokit neatsidžiaugiu ir dievaži gaila kad rudenį teks atsisveikinti, nes ji jau negalės darbo dienomis prižiūrėti. Pažanga tikrai matosi. Be įvairių smulkmenų, labiausiai nustebino kad mažoji dainuot pradėjo doh.gif lotuliukas.gif mudu su vyru kažkaip ne iš dainingųjų, na kartais prieš miegą padainuoju lopšinę, bet atsiradus auklei mažoji viena pati pamėgo vartyti knygeles ir linksmai traukti arijas "la la laaaaaaa". Jei atvirai, po darbo dienos kartais norėtųsi kad ir nerodytų savo muzikinių sugebėjimų, bet tuo pačiu tai taip miela wub.gif o auklytė tikrai stengiasi ir kaip aš pati juokauju su maže matyt atlikinėja "praktinius aboratorinius bandymus" lotuliukas.gif
kas dėl atlyginimo, tikrai manau jog tie 15Lt/val yra išpūstas reikalas g.gif matyt pačios auklės rašo tokius įkainius, kad paskui kaip turguje būtų galima derėtis. O man, kaip darbdaviui, tokios derybos nepriimtinos. Na galima dėl šimtinės kitos pasiginčyti, pasiderėti, bet kai matai jog kone perpus reikės numušti, tai kažkaip net nesinori vargintis ir demonstruoti derybinių gabumų g.gif
Va, kaip pavyzdį vilnietėms galiu pasakyti - mano kaimynė prieš porą dienų nusisamdė naujai auklę (atsiliepė pati į jos skelbimą). Dirbs 5 dienas per savaitę, apie 9-10 valandų per dieną, susiderėjo dėl 1200Lt į mėnesį. Gal paskui kels atlyginimą, jei patiks, nežinau, bet bent jau dabar tokį susitarė ir abi patenkintos. Beja, rajonas fabijoniškės ir naujos statybos daugiabučiai namai (teko girdėti kad auklės išvydusios naujas statybas iš karto kelia kainą - tipo gali mokėti daugiau).
A, dar pastebėjimas dėl tos didelės valandos kainos. Neretai tokią valandos kainą auklė nustato kai nori gauti tuos pačius 1000-1200Lt, bet dirbti mažesnį valandų skaičių. Aš pernai taip išsidūriau su viena kandidate - pakalbėjom telefonu, mėnesio kaina jai priimtina, sąlygos patinka, susitinkame, kalbamės ir tik į pabaigą pokalbio staiga paaiškėja kad pilną darbo dieną nuo 7 iki 17 valandos ji įsivaizdavo tik kaip 7-8 valandas doh.gif tada jau jai ir per sunku ir jau pervargs ir šiaip - ar negalėčiau aš dirbti tik pusę darbo dienos, bet jai mokėti tuos 1000 Lt doh.gif lotuliukas.gif juokas pro ašaras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 08 20, 08:40)
oi mamos, nesakykit, matosi iš vaiko elgesio kiek su juo užsiimama. Ir tikrai galima atskirti koks naujas išmoktas dalykas dėl tėvų pastangų, o koks dėl auklės ar darželio  mirksiukas.gif nuo liepos mėnesio pasamdėm vasarai dukrytei auklytę - studentė, studijuojanti ikimokyklinį ugdymą (būsimoji darželio auklėtoja). Nu žinokit neatsidžiaugiu ir dievaži gaila kad rudenį teks atsisveikinti, nes ji jau negalės darbo dienomis prižiūrėti. Pažanga tikrai matosi. Be įvairių smulkmenų, labiausiai nustebino kad mažoji dainuot pradėjo mudu su vyru kažkaip ne iš dainingųjų, na kartais prieš miegą padainuoju lopšinę, bet atsiradus auklei mažoji viena pati pamėgo vartyti knygeles ir linksmai traukti arijas "la la laaaaaaa". Jei atvirai, po darbo dienos kartais norėtųsi kad ir nerodytų savo muzikinių sugebėjimų, bet tuo pačiu tai taip miela o auklytė tikrai stengiasi ir kaip aš pati juokauju su maže matyt atlikinėja "praktinius aboratorinius bandymus"
kas dėl atlyginimo, tikrai manau jog tie 15Lt/val yra išpūstas reikalas  g.gif matyt pačios auklės rašo tokius įkainius, kad paskui kaip turguje būtų galima derėtis. O man, kaip darbdaviui, tokios derybos nepriimtinos. Na galima dėl šimtinės kitos pasiginčyti, pasiderėti, bet kai matai jog kone perpus reikės numušti, tai kažkaip net nesinori vargintis ir demonstruoti derybinių gabumų  g.gif
Va, kaip pavyzdį vilnietėms galiu pasakyti - mano kaimynė prieš porą dienų nusisamdė naujai auklę (atsiliepė pati į jos skelbimą). Dirbs 5 dienas per savaitę, apie 9-10 valandų per dieną, susiderėjo dėl 1200Lt į mėnesį. Gal paskui kels atlyginimą, jei patiks, nežinau, bet bent jau dabar tokį susitarė ir abi patenkintos. Beja, rajonas fabijoniškės ir naujos statybos daugiabučiai namai (teko girdėti kad auklės išvydusios naujas statybas iš karto kelia kainą - tipo gali mokėti daugiau).
A, dar pastebėjimas dėl tos didelės valandos kainos. Neretai tokią valandos kainą auklė nustato kai nori gauti tuos pačius 1000-1200Lt, bet dirbti mažesnį valandų skaičių. Aš pernai taip išsidūriau su viena kandidate - pakalbėjom telefonu, mėnesio kaina jai priimtina, sąlygos patinka, susitinkame, kalbamės ir tik į pabaigą pokalbio staiga paaiškėja kad pilną darbo dieną nuo 7 iki 17 valandos ji įsivaizdavo tik kaip 7-8 valandas  doh.gif tada jau jai ir per sunku ir jau pervargs ir šiaip - ar negalėčiau aš dirbti tik pusę darbo dienos, bet jai mokėti tuos 1000 Lt  doh.gif  lotuliukas.gif juokas pro ašaras  doh.gif

Tai tikrai labai gera jūsiškė auklytė, džiugu, kad ji ir liks dirbti su vaikiukais. O aš savąjai nupirkau tokia neblogą knygą "Auklės knyga". thumbup.gif Ten daug visko, kaip užsiimti su vaiku (darbeliai, dainelės/eilėraštukai, paaiškinimai apie ligas ), tai taip abejingai pavartė doh.gif, maždaug viską čia žinau, ir padėjo.
O dėl tų kainų nesąmoningų dar pamąsčiau taip: na šauna vienai auklei- sumanuolei geniali mintis, kaip padidinti įkainį, ant durniaus prirašinėja internete komentarų " va aš moku po 15 lt/val...............................jo, jo čia tokia kaina..........ir aš tiek gaunu..........ir t.t." Kas iš to? g.gif g.gif Na gal nedaug atsiras mamų, galinčių mokėt tokią kainą, ale greit pasklis žinia " va mačiau internete , jau moka ir po 15lt/val auklėms". Tai elementaru, kad ir gerosios tai kažkaip išgirs, o tarp mamų kils sumaištis. doh.gif
Iš savo ginekologės girdėjau , kad SM akušerės -ginekologės taip nevengia pasididinti stavkių doh.gif lotuliukas.gif už gimdymus. Kaip jums " Aš tai mokėjau 500lt...........baik tu, tokia stavkė buvo prieš 5m , dabar girdėjau jai ir 800lt duoda, o už cezarį ir dar daugiau........o va brolienė ir 1000lt davė, bet juk negaila tokiam nuostabiam žmogui" lotuliukas.gif Nu prisižvengiau, nemirtingos bobos, o svarbiausia, kad rašo tikrai ne pačios pačiausios. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
bet zinokit uz dvynuku zezari ir as tiek daviau...na 1000.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 08 20, 09:29)
bet zinokit uz dvynuku zezari ir as tiek daviau...na 1000.

O jei aš parašyčiau , kad daviau 2000lt? Tai pačiai už tą patį. Tai jau sekantį kartą tiek ir neštumėt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 08 20, 09:32)
O jei aš parašyčiau , kad daviau 2000lt? Tai pačiai už tą patį. Tai jau sekantį kartą tiek ir neštumėt? biggrin.gif

nenesciau, manau kiekviena mamyte pati nusprendzia. Be to mano daktaras jei buciau paklausus, tikrai nebutu pasakes kiek as jam skolinga, ne toks zmogus. O ir siaip - nemanau kad jei buciau davus 500 butu kazka kitaip blogiau padares. NEs daviau as jau po visko, kaip padeka, ne kaip kysi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 08 19, 22:58)
na ir as isikisiu..pasiemem auklyte studenciuke, dviems savaitems, nes nuo rugs 1 ateina kita aukle jau pastovi. Sutarem kad mokesiu 400 uz dvi savaites. BEt nesu patenkinta...emiau be patirties, sake savo broliuka augino...bet kazkaip meilesvaikams nerodo,,,bendraut tingi...jau leptelejo kad sunkus vaikai, kai panesiot tenka....siaip gerai pagalvojus tai nepersidirba mergina, juk is 8 val, kokias 3 ner ka veikt nes vaikai miega...likusi laika as esu, tai tik viena leliuka reik ciuciuot, bendraut, guguot su juo, na panesiot pasupt...sakykit kas auklytes esat - ar cia jau taip sunku (vaikai po 6 kg sveria mazdaug), ar gal mazai moku, ar siaip zmogus jei jau nejaucia polinkio tai nieko ir nepadarysi...ar bandyt kazkaip sneket...o ka sakyt? kad labiau myletu :) ar tai imanoma? na auklytes patarkit  :) o gal naujos ieskot? bet velgi - man tik iki rugsejo reikia...

Nedaryk tragediju del keliu dienu darbo.Negi galima tiketis,kad taip jau ir pamils jauna panele iskart jusu vaikeli.Tai jums jis yra aukso gabaliukas,kaip ir kiekvienai mamai savas vaikas.be to jusu aukle zino,kad dirba laikinai.Suprantu,jos poziuri-ji stumia laika.Neskriaudzia jusu vaikelio,tai ir pakentekit.iki rugsejo liko labai mazai.Negalvokit,kad ir nauja aukle iskart ims ir beprotiskai myles jusu vaika.Bet kuriai auklei,pirmiausia,tai yra darbas.Turi ji tam darbui pasaukima ar ne,cia jau antras klausimas.Prasyti,kad myletu...tikrai, neimanoma.
Atsakyti
QUOTE(valdemina @ 2008 08 20, 09:51)
Nedaryk tragediju del keliu dienu darbo.Negi galima tiketis,kad taip jau ir pamils jauna panele iskart jusu vaikeli.Tai jums jis yra aukso gabaliukas,kaip ir kiekvienai mamai savas vaikas.be to jusu aukle zino,kad dirba laikinai.Suprantu,jos poziuri-ji stumia laika.Neskriaudzia jusu vaikelio,tai ir pakentekit.iki rugsejo liko labai mazai.Negalvokit,kad ir nauja aukle iskart ims ir beprotiskai myles jusu vaika.Bet kuriai auklei,pirmiausia,tai yra darbas.Turi ji tam darbui pasaukima ar ne,cia jau antras klausimas.Prasyti,kad myletu...tikrai, neimanoma.

biggrin.gif na zmogus arba myli vaikus arba ne, koks cia dar gali buti laiko tarpas, o jai aukle nemyli vaiku, tai ir vaikai nuo jos bega, todel tos kurios neturi pasaukimo ir eina dirbti aukle tik laika gaista ir vaikui streso ivaro ir pati nervuota vaiksto, ir tikrai tokia aukle ilgai nedirbs, nes pinigus mokam nemazus uz 1 vaiko prieziura, todel ir norim kad musu vaikuti myletu, surastu su jo bendra kalba ir ugdytu. Tai yra toks darbas, tokie reikalavimai ir kiekvieno zmogaus pasirinkimas koki jam darba dirbti 4u.gif

na jauna panele, kuri dar savu vaiku neturejo, samdyciau tik vaikiukui nuo 1.5 metuku, nes iki tokio laiko, jos gi neisivaizduoja, kaip cia ir kas, kad vaikiuka reikia supti, nesiuoti, daug vargelio, kuriam jos nera pasiruosusios doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo studenciuke: 20 rugpjūčio 2008 - 09:51
QUOTE(AusraR @ 2008 08 20, 09:34)
nenesciau, manau kiekviena mamyte pati nusprendzia. Be to mano daktaras jei buciau paklausus, tikrai nebutu pasakes kiek as jam skolinga, ne toks zmogus. O ir siaip - nemanau kad jei buciau davus 500 butu kazka kitaip blogiau padares. NEs daviau as jau po visko, kaip padeka, ne kaip kysi  lotuliukas.gif

O iš kur tą sumą 1000lt sugalvojot? Mąstau: matyt kažkur išgirdot, kažkokią sumą, tarkim, kad paparastai "atsidėkojama" 500lt, o pasvarstę, kad dvynukai ir cezaris- padauginot iš dviejų. :DIr neesmė, kysiu tai vadinate ar padėka.

Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2008 08 19, 22:58)
na ir as isikisiu..pasiemem auklyte studenciuke, dviems savaitems, nes nuo rugs 1 ateina kita aukle jau pastovi. Sutarem kad mokesiu 400 uz dvi savaites. BEt nesu patenkinta...emiau be patirties, sake savo broliuka augino...bet kazkaip meilesvaikams nerodo,,,bendraut tingi...jau leptelejo kad sunkus vaikai, kai panesiot tenka....siaip gerai pagalvojus tai nepersidirba mergina, juk is 8 val, kokias 3 ner ka veikt nes vaikai miega...likusi laika as esu, tai tik viena leliuka reik ciuciuot, bendraut, guguot su juo, na panesiot pasupt...sakykit kas auklytes esat - ar cia jau taip sunku (vaikai po 6 kg sveria mazdaug), ar gal mazai moku, ar siaip zmogus jei jau nejaucia polinkio tai nieko ir nepadarysi...ar bandyt kazkaip sneket...o ka sakyt? kad labiau myletu smile.gif ar tai imanoma? na auklytes patarkit  smile.gif o gal naujos ieskot? bet velgi - man tik iki rugsejo reikia...

Aš tai jau vaikų nebalamutinčiau, darsyk keisdama auklę.
O kad svetimi vaikai sunkūs, esu ir pati pastebėjusi, man tik nešiojant savus rankų nepakirsdavo smile.gif
Mąstyčiau, kad tiesiog ji toks žmogus, atvirai emocijų nerodantis ir nelabai mokantis su mažiuku cackintis( nešiot, rodyt, kalbint), tai ateina su laiku, ilgiau bendraujant su vaiku, todėl gimdžiusioms auklėms šitą jau tereikia prisiminti (kaip savo vaikiuką kalbindavai, kaip verkiantį nuramindavai ir visą kitą , jau išeitą " mamos akademiją"). Sėkmės, kantrybės jums.
Atsakyti
Dėl auklyciu uzmokescio Klaipedoje.
Patys samdom auklyte visai darbo dienai, sutarem po 4 litus val, bet nuo rudens mastom didinti (esam patenkinti darbu). Turiu ne viena pazystama, kurie taip pat samdo aukles, kiek kalbejom - uz vieno vaiko prieziura daugiau 5 lt/ val niekas nemoka. Beje, aukles visu - ne pensininkes.
girdejau gandus, internete skaiciau, kad Klaipedoje aukles siuo metu maziausias val tarifas - 8 litai. taciau gyvai kol kas ne vieno nezinau, kuris tiek moketu.
Del aukles maitinimo ir kelioniu apmokejimo. Musu auklyte gyvena apie 10 min pesciomis nuo musu, tai del kelioniu apmokejimo klausimu nekilo. O del maitinimo - siuliau imti, ka randa saldytuve ir ant stalo, taciau ji atsisake (kaip cia dabar, juk , na nebent kavos, arbatos pasidarys (taciau kazkodel itariu, kad ir ta dalyka ji savo atsinesa). Taigi - cia susitarimo reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Masažistė @ 2008 08 11, 10:16)
o jeigu manote kitaip, tai parodykit man seima, kuri moka 2000 aukleiir as metusi darba leksiu ten uzdarbiauti pati  biggrin.gif

Na, mes su savo būsima (labai tikiuosi) aukle suderėjome ir už truputį daugiau. Kai išeisiu į darbą, dvyniams bus metai ir du mėnesiai.

Kai tik pradėjome ieškoti auklės, giminaitė, pati dirbanti aukle, pasiūlė kelias savo pažįstamas aukles. Nei viena nesutiko dirbti už mažiau nei 2500 Lt.

Tai kiek, jūsų manymu, turėtų gauti du vaikučius visą darbo dieną prižiūrinti auklė Vilniuje?
Atsakyti