Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Idomu kur visos temos senbuves dinge? Ziuriu viena belikau. verysad.gif Na bet ir idomesniu pokalbio temu paskutiniu metu nebeuzvedam - taspats per ta pati. gal del to ir pabego ... kazkur unsure.gif
Atsakyti
Siandien ir as apsipirkau Maximoj ta proga, kad kaina 19.99 Lt biggrin.gif biggrin.gif
user posted image

Klausimukas del isoriniu saknu. Jos turi buti truputi pavyte? Vidines atrodo tai nerealiai gerai.. Ir dar, didziajai vienas lapas toks truputi pasiraukslejes. Parsinesiau namo sausuteles..

Rykliuke... nerealus grozis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dudute: 24 vasario 2008 - 20:29
Na Maximoj tiek nukainotu orchideju tikrai dar nera buve, seniau viena kita nurasydavo, o dabar kalnai - ir svieziu, ir tu pavargusiu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 02 24, 21:26)
Idomu kur visos temos senbuves dinge? Ziuriu viena belikau.  verysad.gif Na bet ir idomesniu pokalbio temu paskutiniu metu nebeuzvedam - taspats per ta pati. gal del to ir pabego ... kazkur  unsure.gif

Taip. Nes daugelio klausimai tokie pat, reikia tik keletą puslapių atsiversti ir perskaityti. Kai pradėjau domėtis orchidėjomis, ne vieną valandą prie kompiuterio praleidau ieškodama informacijos. RS visas temas apie orches perskaičiau. tikrai daug galima sužinoti ir mažiau klausimų iškyla.
Tik kad klasika sako, kad nereikia orchidėjų purkšti vandeniu- pirmą kartą girdžiu. g.gif
Atsakyti
Ka padarysi - tam ir skirti forumai, tik vieni yra profesonalesnio lygio, kiti daugiau plepesiai, kaip nesenai cia moderatore buvo tai paminejus. Itariu musiskes kur nors rojaus soduose sedi. Nagi, prisipazinkit? Arba naujus pomegius atrado.
Atsakyti
Pagaliau ir as prisiruosiau susikurti albuma ir savo augintines parodyti blush2.gif
Kol kas pas mane tik du phaleonopsiai, is kuriu siuo metu zydi geltonas. O violetinio nuotraukytes is anksciau ax.gif

Tikiuosi, kad atsidarys nuoroda, nes dar niekas cia nieko nekeliau...

http://public.fotki....a-P/orchidejos/


Atsakyti
Sveikos... Auginu aš viena orchidėją...Kai pirkau kažkada ją seniai, buvo su žiedais, paskui jie nukrito, gana ilgą laiką žiedų nebuvo, dabar neseniai 3 išleido, bet jie irgi jau nužydėjo. Bet tas kotelis, ant kurio jie buvo, nurudavo, toks kaip nudžiūvęs. Kitas kotelis atrodo sveikas, lapai stiprūs,mėsingi, tamsiai žali, šaknys dauguma tamsiai žalios, nors yra kelios ir nurudavusios. Kas galėjo nutikti tam vienam koteliui? Ir kaip pražydinti orchidėją, kad ji daugiau žiedų sukrautų? Gal daugiau tręšti reiktų, nes dabar beveik iš viso to nedariau...
Šiandien nusipirkau dar vieną, tokią labai gražią. Atrodo irgi sveika, tai norisi kuo labiau džiaugtis šitomis gėlytėmis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2008 02 24, 21:25)
Pagaliau ir as prisiruosiau susikurti albuma ir savo augintines parodyti  blush2.gif
Kol kas pas mane tik du phaleonopsiai, is kuriu siuo metu zydi geltonas. O violetinio nuotraukytes is anksciau  ax.gif

Tikiuosi, kad atsidarys nuoroda, nes dar niekas cia nieko nekeliau...

[email=http://public.fotki.com/Inesa-P/orchidejos/]http://public.fotki.com/Inesa-P/orchidejos/[/email]

Man nerodo tavo nuorodos
O sita rodo 4u.gif
http://www.public.fo...a-P/orchidejos/
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 24, 20:40)
Aciu uz pasitikejima,bet zinote ir man kartais kyla begales klausimu.Ta patirtis su laiku ateina.Kazkada ir as atakuodavau puslapius vien klausimais(ne per seniausiai ir man Skm taip profesionaliai.Aciu jai),bet dabar be galo smagu,kai gali ir pati kitam padeti.
Na pagal visa tavo nupasakota situacija,tai,kaip ir sake Skm(pamenu),klaida bus ta,kad i visa ta misini idejai zemiu.Zinai,kartais tos pastangos,pasidaryti paciai substrata ima ir taip suerzina,kad net siutas suima(aisku,kai pavyksta,tai be galo smagu).Nenoriu buti per daug saliska,bet ar ne lengviau butu uzsisakyti jau viska paruosta ir nebesukti sau galvos.Nes yra teke girdeti tokiu atveju,kad merginos labai kruopsciai ruose pacios substratus ir vis viena gelytem netiko.Bet cia tik mano nuomone.
Na,ka dabar tau daryti.Protingiausia butu issiversti lauk sita gelyte ir vel patikrinti likusias saknis.Jai jos dar gyvos(tai,kad pries praita isodinoma buvo issikalusi viena nauja saknele,buvo geras pozymis),persodinti ja i nauja substrata(bet tik be zemiu).Keleta dienu tik papurksti gelyte,o po 3-4d.palaistyti,perpilti siltu dusu.Tada padaryti 2-3sav,pertrauka(sprendi pagal jusu namu temperatura)ir vel perlieti.Nuo silumos ir dregmes,turetu pradeti dygti naujos saknys.Tie suvyte lapai gal ir labai neutvirtes vel,kaip nauji,bet gelyte turetu atsugauti.
Jai isvertus is vazono gele pamatysi,kad saknys visiskai supuve ar siaip nebelike jau ju(kas gali buti tiketina),tai tektu augala reanimuoti.
Na,bet dabar tau svarbu ja issiversti ir pamatyti,kas dedasi viduje.


Labai dėkoju už išsamų atsakymą. Rytoj patikrinsiu šaknis. O dėl substrato pirkimo, tai aš visiškai čia žalia. doh.gif Nežinau net iš kur siųstis unsure.gif Pirmadieni važiuosiu į Maximą, žinau, kad ten daug orchidėju pilna, tai gal nusipirksiu kokią wub.gif Visada galvojau, kad orchidėjos nemėgsta drėgmės ir tapatinau su kaktusai lotuliukas.gif O šia dabar perlieti su dušu, purkšti, mirkyti.. rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
Visu labai grazios gelytes 4u.gif

As tai niekaip Maximoj negaliu isrinkti sau naujos gelytes. Man visos labai " nesveikos" atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 24, 15:47)
Na siandiena visos pasigrazinome  flirt.gif  ir nusprendeme pasirodyti,kokios esame buryje group.gif

user posted image

Stai cia mano visos grazuolytes wub.gif

laaabai grazi balta su zaliais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 02 24, 23:13)
O dėl substrato pirkimo, tai aš visiškai čia žalia. doh.gif Nežinau net iš kur siųstis unsure.gif Visada galvojau, kad orchidėjos nemėgsta drėgmės ir tapatinau su kaktusai lotuliukas.gif O šia dabar perlieti su dušu, purkšti, mirkyti.. rolleyes.gif  wub.gif

Gero,visiskai paruosto substrato galite isigyti www.orchidariumas.lt .Jums tiktu "EXTRA"substratas.
Orchidejos megsta siluma ir dregma,bet viso to NE PER DAUG nono.gif .Dregme negali uzsilaikyti lekstuteje,ar vazone i kuri istatytas orchidejos vazonas,o taip pat lapu pazastelese.Purksti negalima ant ziedu.Po palaistymo(apipylimo dusu)gele turi pastoveti siltai,negauti skersvejo.
Tai tiek mirksiukas.gif
Atsakyti