Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VIII

Na va, pas mane tai ne mazgelis, o visas mazgas. Ir dar keturi mazgeliai rolleyes.gif
Aš apie hyper ir kalbėjau, ir šiaip šiame forume labai matyti didelė kiekybinė hiperfunkcininkių persvara biggrin.gif

O aš jau užsiregistravau skalpeliui birželio 17. Tik Navickas labai užsiėmęs buvo, matyt, su pacientu sėdėjo, tai nespėjau daug ko išklausti, pasakė tik kokius tyrimus pasidaryt prieš operaciją. bandysiu pagaut jį kada laisvesnį ir daugiau susižinot. Ir šiaip šaunuolis nė ragelio nepadėjęs iškart susiskambino su chirurgu ir viską sutarė thumbup.gif
Atsakyti

Laikykis, pienių jūra mirksiukas.gif
Pati operacija eina ir praeina. Nieko ten baisaus nėra. Visi daktarai prieš operaciją 'nekalbūs'. Nenori gąsdint. O ir neturi ką labai aiškint, kol nepamatė tavo skydliaukė 'iš vidaus' smile.gif
Dabar tik pamačiau, kad rašei apie tą didelį mazgą. O jo biopsiją tau darė??
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 04, 17:19)
Egliuk, man skydliaukės hipofunkciją nustatė, kai buvau penkiolikos. Guėjau vaikų endokrinologijos skyriuje Kauno klinikose ir tokių kaip aš ten buvo ne vienas ir dar jaunesnių. Tikiu, kad liga gal dažniau sutinkama vyresnių tarpe, bet yra ir ne vienas vaikas skydliaukininkas, deja  verysad.gif
Aš tą ligą turiu, bet kažkaip labai jos nebijau. Gal kad šeimoj yra daug sunkesnėmis sergančių. Tai man kažkaip atrodo, kad ji viena 'geresnių'. Juolab kad ilgą laiką ramiai gyvenau vien po tabletės gabaliuką rytais išerdama. Dabar vat vaikštau su 5,5 cm ilgio 'kiaušiniu' kakle, planuoju operaciją ir tikiuos geriausio rolleyes.gif

Papildyta:
Be to, pataisykit mane, jei klystu, bet man iš forumo susidarė įspūdis, kad vėžį dažniau nustato vaikščiojančioms su hiperfunkcija... Kažkaip mažai pastebėjau besijoduojančių 'hipių' 4u.gif

tai va , kad ir normaliai funkcionuojanti skydliaukė o randamas vėžys doh.gif taip rado pas mane g.gif taigi nieko čia negali spręsti, viskas paaiškėja po operacijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 04, 17:05)
Na va, pas mane tai ne mazgelis, o visas mazgas. Ir dar keturi mazgeliai rolleyes.gif
Aš apie hyper ir kalbėjau, ir šiaip šiame forume labai matyti didelė kiekybinė hiperfunkcininkių persvara  biggrin.gif

O aš jau užsiregistravau skalpeliui birželio 17. Tik Navickas labai užsiėmęs buvo, matyt, su pacientu sėdėjo, tai nespėjau daug ko išklausti, pasakė tik kokius tyrimus pasidaryt prieš operaciją. bandysiu pagaut jį kada laisvesnį ir daugiau susižinot. Ir šiaip šaunuolis nė ragelio nepadėjęs iškart susiskambino su chirurgu ir viską sutarė  thumbup.gif

aha fainas daktariukas labai ir prie manes skambino,taip kad pamatysi su tokia gydytoju komanda viskas bus gerai,patikek manim, as to pavyzdys smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 04, 16:05)

Aš apie hyper ir kalbėjau, ir šiaip šiame forume labai matyti didelė kiekybinė hiperfunkcininkių persvara  biggrin.gif

man atrodo, didžioji dalis čia operuotų dėl vėžio su buvusia normalia skydliaukės hormonų gamyba. O su Hypo čia beveik nėra todėl, kad mačiau yra atskira temelė. ten matyt jos ir plepa apie savo problemas.

Eugenita, kaip tavo sveikatėlė? Ar jau geri kokiud nors hormonus?
Nestee, Ar gavai atsakymus. kažkaip nepamenu, kad būtum ką rašius. O gal praleidau blush2.gif
merginos, senbuvės atsiliepkit. įdomu kaip sekasi? Kaip savijauta? Mane, tai kankina nuovargis. Kaip kitoms?
Atsakyti
lelli, ačiū už plaikymą ir optimizmą.
Visus tyrimus ir punkciją dariausi kovo mėnesį, buvau grįžusi. Tada ir 'pradžiugino', kad teks pjaustyt. Padarė keturias skyles kakle, blogumų nerado, tai leido iki vasaros patempt, nes buvau ribotam laikui grįžus. O vat dabar jau birželį nebėr kur trauktis.

Darbe galvojau imt atostogas, bet vadovė siūlo susitvarkyt biuletenį, kad atostogas poilsiui naudočiau, kaip priklauso, o ne ligoms. Tai bandysiu dargi aiškintis, kaip čia veikia visi tie tarptautiniai popierizmai. O Lietuvoj biuletenius tai vidaus gydytoja turbūt išrašo, ar ne? O kiek ilgam, jei komplikacijų nėra? vis tiek gal nors kelias savaites leidžia nedirbt? Ir ar reikia kažkokio popieriaus iš endokrinologo ar chirurgo, kad ta operacija nusimato? Žinau, kad kažkur skaičiau ankstesnėse temose, bet tada nemaniau, kad man bus aktualu, tai neįsiminiau. Būsiu labai dėkinga, jei kas pasidalysit, kaip tie reikalai eikia ir kiek jums leido ilsėtis 4u.gif

Joliuke, reiks eit man 'hipių' paieškot, gal ir ten kokios geros info rasiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 04 05, 13:48)
Sveikos 4u.gif
man atrodo, didžioji dalis čia operuotų dėl vėžio su buvusia normalia skydliaukės hormonų gamyba. O su Hypo čia beveik nėra todėl, kad mačiau yra atskira temelė. ten matyt jos ir plepa apie savo problemas.

Eugenita, kaip tavo sveikatėlė? Ar jau geri kokiud nors hormonus?
Nestee, Ar gavai atsakymus. kažkaip nepamenu, kad būtum ką rašius. O gal praleidau blush2.gif
merginos, senbuvės atsiliepkit. įdomu kaip sekasi? Kaip savijauta? Mane, tai kankina nuovargis. Kaip kitoms?

labutis 4u.gif jaučiuosi puikiai, beje visi sako, kad net geriau atrodau blush2.gif , geriu tyroxiną ir kitą savaitę važiuoju į vilnių pas Baranauską smile.gif . o šiaip viskas gerai, lepinuosi ramybe ir tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 05, 11:54)
s. Būsiu labai dėkinga, jei kas pasidalysit, kaip tie reikalai eikia ir kiek jums leido ilsėtis  4u.gif

Joliuke, reiks eit man 'hipių' paieškot, gal ir ten kokios geros info rasiu  bigsmile.gif

kadangi, mano mazgas buvo piktas, tai ilsėjaus apie 2 mėn ir ilgiau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 05, 13:54)
lelli, ačiū už plaikymą ir optimizmą.
Visus tyrimus ir punkciją dariausi kovo mėnesį, buvau grįžusi. Tada ir 'pradžiugino', kad teks pjaustyt. Padarė keturias skyles kakle, blogumų nerado, tai leido iki vasaros patempt, nes buvau ribotam laikui grįžus. O vat dabar jau birželį nebėr kur trauktis.

Darbe galvojau imt atostogas, bet vadovė siūlo susitvarkyt biuletenį, kad atostogas poilsiui naudočiau, kaip priklauso, o ne ligoms. Tai bandysiu dargi aiškintis, kaip čia veikia visi tie tarptautiniai popierizmai. O Lietuvoj biuletenius tai vidaus gydytoja turbūt išrašo, ar ne? O kiek ilgam, jei komplikacijų nėra? vis tiek gal nors kelias savaites leidžia nedirbt? Ir ar reikia kažkokio popieriaus iš endokrinologo ar chirurgo, kad ta operacija nusimato? Žinau, kad kažkur skaičiau ankstesnėse temose, bet tada nemaniau, kad man bus aktualu, tai neįsiminiau. Būsiu labai dėkinga, jei kas pasidalysit, kaip tie reikalai eikia ir kiek jums leido ilsėtis  4u.gif

Joliuke, reiks eit man 'hipių' paieškot, gal ir ten kokios geros info rasiu  bigsmile.gif

na po operacijos, liuletenis dažniausiai būna mėn. pusantro smile.gif , o man mano gydytoja sakė , kad bus iki 4 mėn. unsure.gif tai va ilgai lepinsiuosi biggrin.gif biletenį išrašo ligoninėje, o paskui tęsia šeimos gydytojas ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2008 04 02, 17:57)
Turiu dar vieną problemą.  Šiandien daktaras išsiaiškino, kad mano seilių liaukoje yra akmuo, todėl turiu problemų. Mat man prieš Velykas ištino žandas ir vis dar jį skauda, ypač prieš valgant ištinsta. Ir gydymo jokio nėra  doh.gif Net nežinau ką daryti, gal reikiės ieškoti dar vieno gydytojo konsultacijos  g.gif
Kuo toliau, tuo gražiau  blink.gif

Pasikonsultuokit Žalgirio klinikoje. Išpjauna akmenuką, ir tiek. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugne @ 2008 04 05, 16:23)
Pasikonsultuokit Žalgirio klinikoje. Išpjauna akmenuką, ir tiek.  smile.gif

Ačiū 4u.gif
Mat esu ne vilnietė, tad gavau siuntimą ir vyksiu ir KMUK. Man arčiau nei Vilnius.
Bet skamba baisiai. Išpjaus doh.gif Nežinau, bet kuo toliau, tuo labiau bijau visokių nors ir nesunkių operacijų ir pan. Anksčiau kažkaip nebijojau nieko, net prieš rimtas operacijas nebijojau. O dabar kažkas darosi g.gif Nervai nebe tie wub.gif
Joliuke, pritariu Tau, kažkur dingo senbuvės. Aš net pasiilgau jų ax.gif
Negeriu Thyroxino, tad jaučiuosi lyg išsunkta citrina. Viską darau iš reikalo. Ir emocinė būsena su..... Laukia jodas ir dar tas žandas schmoll.gif Darbe dideli krūviai . Tiesiog kerta per nervus. O gal dar ir pavasaris prideda, kas žino?!
Senbuvės atsiliepkit, mes su Joliuke laukiam Jūsų laiškučių.
Naujokėms linkiu stiprybės. Svarbu dabar susitvarkyti pačioms su savimi ir sudėti visus taškus ant "i". Viskas susiklostys gerai. Tik aš pradžioje labai norėjau kuo daugiau informacijos. Ir ją suradau šiame forume. Tik nepatingėkit perskaityti visas ankstesnes temas. Daug kas kartojasi, tačiau taip geriau įsimeni tongue.gif Neskubėkit labai, laiko suraskit, juk sveikata brangesnė už viską, todėl informacija labai svarbi.
Sėkmės visoms, gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
[quote=Joliuke,2008 04 05, 11:48]

Gavau atsakymus jau penktadieni,bet ziauriai neturejau laiko parasyti.Tai va mano laimei atsakymai yra geri thumbup.gif ,rasta kazkokia mikronormalfibro adenoma.Vienu zodziu tas kosmaras baigesi,nes jau taip tas operacijos ir rezultatu laukimas sugadino sveikata blink.gif .Dabar eisiu daryt hormonu tyrimu ir ziuresiu ar reik gert vaistus.
Atsakyti