Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VIII

[quote=Žižma,2008 05 26, 18:36]
Sveikos merginos 4u.gif

Silma,
Poliklinikoj tik sužiūrėjo, ar viskas yra, kas reikalinga.
Pasirodo, reikia 1 popieriuko - gyv. vieto deklaracijos blink.gif
Reiks suieškot savo seniūniją... g.gif Velnias, nemėgstu tokių įstaigų (kaip ir poliklinikų unsure.gif ). O paskui visą tą šusnį nunešt į kitą komisiją dėl nedarbingumo nustatymo. Bet gi man nereikia ribot darbingumo schmoll.gif kaip tokiu atveju g.gif ?

Labutis,
taigi nustatyti grupę ir yra riboti darbingumą. Kiek % bus ribotas darbingumas, tiek priklausys kokią mokės pašalpą Sodra. Nebijok to, dabar nėra jokių ribojimų dėl darbo valandų. Jie tiesiog parašo, kad rekomenduojama dirbti ne visą darbo dieną, tačiau neberašo kiek konkrečiai, nes tai jau darbdavio ir darbuotojo susitarimas. Aš turiu nedarbingumą 60% (2 grupė pagal seną tvarką), tačiau dirbu visas darbo valandas ir gaunu visą atlyginimą. Dabar Sodra ir darbo inspekcija jau neturi į tai kištis. Tad sėkmės ir be baimės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 05 28, 15:56)
Nenugąsdino ji manęs labai. Sakė, kad reikia stebėt. Nepanašu, kad ląstelės piktybinės. kadangi man jau metai laiko kaip Tg šokinėja nuo 0 iki 1,2, tai darau  prielaidą, kad tos ląstelės ten jau metai laiko, bet tik dabar pamatė, nes pas jį ten echo labai geras. tai gal tada nieko tokio, jei daugiau neauga. šiaip jei nėra ląstelių likučių, tg turi būt 0 net su jautriausiu aparatu, tai jei kam daugiau nei 0 vadinas kažkiek yra likę skydliaukės ir gal tai nieko tokio jei nedidėję g.gif

As irgi manau, kad nieko tokio. Man jau du metai po operacijos ir echoskopas rodo, kad lyg kazkokia maza juostele atsirado tu lasteliu. Kazanavicius sako ta pati, kad reikia stebeti ir tiek. Bet nesake, kad reikia dazniau tikrintis. Mano tyrimai geri, tai pasirodyti reikia karta i metus. Tiesa, mano skydliauke buvo nepiktybine, tai manau, kad nieko blogiau gal nebus. Tik aisku operuotis antra karta nenoreciau.....
Atsakyti
Sveikos, merginos. Gal zinote kas tas Hgb tyrimuose ir kokia norma? Seku tema, taciau apie tai nieko neradau ax.gif .
Atsakyti
Ar tai skydliaukes problemos, jei pakelus rankas- pasidaro karsta gerkleje ir ima must pulsas .? Pvz..soliariume - pakeli rankas .o gerklej diskomfortas smile.gif
Gal kas susiduret ?
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 05 31, 17:14)
Ar tai skydliaukes problemos, jei pakelus rankas- pasidaro karsta gerkleje ir ima must pulsas .? Pvz..soliariume - pakeli rankas .o gerklej diskomfortas smile.gif
Gal kas susiduret ?

Manau gali būti. Man būdavo, jog negaliu ant aukštesnės pagalvės galvos padėti - atsirasdavo smaugimo jausmas. Ir palaidinukių su stačiu kaklu negalėdavau nešioti - smaugia ir tiek doh.gif O po operacijos tikrai tas jausmas dingo. Tik jokių papuošalų negaliu nešioti, jei siekia randą. Jei ne, tai viskas gerai. Manau reikia daryti echoskopiją ir kitus tyrimus. Tad ieškok problemos, o gal tai ataugos ar širdutė g.gif
Papildyta:
QUOTE(Svetlana3 @ 2008 05 29, 18:38)
Sveikos, merginos. Gal zinote kas tas Hgb tyrimuose ir kokia norma? Seku tema, taciau apie tai nieko neradau  ax.gif .

O internete neieškojai, gal google duotų kokių atsakymų g.gif
Papildyta:
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 05 29, 17:56)
As irgi manau, kad nieko tokio. Man jau du metai po operacijos ir echoskopas rodo, kad lyg kazkokia maza juostele atsirado tu lasteliu. Kazanavicius sako ta pati, kad reikia stebeti ir tiek. Bet nesake, kad reikia dazniau tikrintis. Mano tyrimai geri, tai pasirodyti reikia karta i metus. Tiesa, mano skydliauke buvo nepiktybine, tai manau, kad nieko blogiau gal nebus. Tik aisku operuotis antra karta nenoreciau.....

Aš nesu girdėjusi, kad pašalinus visą skydliaukę dar kartą darytų operaciją dėl jos ataugimo g.gif Man pačiai buvo tik auglys pašalintas, tai skydliaukė vėl jų priaugino. Nors neseniai sutikau savo palatos draugę iš po vieno jodo. Tai ji sakė, kad su ja kitu metu vienoje palatoje buvo mergina, kuriai po jodo terapijos viskas buvo išnaikinta, bet po pusės metų vėl atsirado ląstelių. Tad teko kartoti jodą verysad.gif
Atsakyti
Ahoj, merginos hi.gif
Kur visos pradingę Berte, Barone, Joliuke, Eugenita, Žižma, Lina, Daiva ir kitos panelės g.gif
Kaip sekasi, gal jau atostogaujate? Aš dabar šią savaitę atostogauju ir dar vidurvasarį turėsiu dienelių. Oras liuks - ir šilta, ir vėjėlis. Niekur nevykstame, tad nusprendėme sau paskirti šį laiką. Masažai ir baseinas tikrai atgaivins kūną thumbup.gif
Beje, pradėjau mokytis vairuoti auto. Pradžia šiaip sau. Kad taip anksčiau kokį 10 metų. Jaunesnėms viskas lengviau sekasi. Na, bet gal kaip nors. Man gėda pasidarė, visos mano draugės vairuoja, o aš lotuliukas.gif Tad jei dar nevairuojat, nieko nelaukit ir pradėkit to mokytis.
Mergikės, nepamirškit ir mus retkarčiais aplankykit. Gi rūpi kaip Jums sekasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2008 06 02, 23:24)
Ahoj, merginos  hi.gif
Kur visos pradingę Berte, Barone, Joliuke, Eugenita, Žižma, Lina, Daiva ir kitos panelės  g.gif
Kaip sekasi, gal jau atostogaujate? Aš dabar šią savaitę atostogauju ir dar vidurvasarį turėsiu dienelių. Oras liuks - ir šilta, ir vėjėlis. Niekur nevykstame, tad nusprendėme sau paskirti šį laiką. Masažai ir baseinas tikrai atgaivins kūną  thumbup.gif
Beje, pradėjau mokytis vairuoti auto. Pradžia šiaip sau. Kad taip anksčiau kokį 10 metų. Jaunesnėms viskas lengviau sekasi. Na, bet gal kaip nors. Man gėda pasidarė, visos mano draugės vairuoja, o aš  lotuliukas.gif  Tad jei dar nevairuojat, nieko nelaukit ir pradėkit to mokytis.
Mergikės, nepamirškit ir mus retkarčiais aplankykit. Gi rūpi kaip Jums sekasi  rolleyes.gif

labutis visoms 4u.gif tikrai visos prapuolę, paskendę vasaros malonumuose biggrin.gif aš tai jaučiuosi gerai biggrin.gif galima sakyti, net labai gerai smile.gif atsirado nuotaika, pradėjau šypsotis, dingo patamsėję poakiai ax.gif vasara mėgaujuosi, nes į darbą dar manęs neleidžia, kol jodo dar negavau smile.gif liepą jau važiuosiu unsure.gif ... nelabai noriu, bet ką padarysi reikia g.gif
merginos, o po jodo dar ilgai į darbuką nėjote? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(eugenita @ 2008 06 03, 10:11)
labutis visoms 4u.gif tikrai visos prapuolę, paskendę vasaros malonumuose biggrin.gif aš tai jaučiuosi gerai biggrin.gif galima sakyti, net labai gerai smile.gif atsirado nuotaika, pradėjau šypsotis, dingo patamsėję poakiai ax.gif vasara mėgaujuosi, nes į darbą dar manęs neleidžia, kol jodo dar negavau smile.gif liepą jau važiuosiu unsure.gif ... nelabai noriu, bet ką padarysi reikia g.gif
merginos, o po jodo dar ilgai į darbuką nėjote? blush2.gif

Aš po jodo išbūnu savaitę, t.y. jei penktadienį atsigulu jodui, išeinu iš ligoninės pirmadienį ar antradienį, tai kitą pirmadienį einu į darbą. Bet priklauso nuo savijautos. Šiaip jei ne darbas, būčiau ilgiau "ant biuletenio". Nes tikrai būna silpnoka, bent paskutinį kartą taip buvo. Ankstesniais kartais to nejausdavau, bet paskutinį kartą ir gydytoja liepė pailsėti, neleido darban kaip visada. Manau, jei norėsi, tai daktarė pratęs tol kol jausis gerai 4u.gif
Atsakyti
[quote=Silma,2008 06 02, 23:24]
Ahoj, merginos hi.gif
Kur visos pradingę Berte, Barone, Joliuke, Eugenita, Žižma, Lina, Daiva ir kitos panelės g.gif

labas visoms. Pasiilgau. Senokai berasiau, bludyjau po svieta.... Bet skaiciau jus, tiesiog neikainojamas dalykas sitas forumas, nezinau, kaip be jusu reiketu gyventi. 4u.gif
As laukiu tyrimu rezultatu, tai ir nerasiau, maniau, viska is karto parasysiu, bet pamaciau Silmos sauksma.... biggrin.gif Taigi apie savo sveikata kolei kas tyliu - matysime siomis dienomis. Turiu vilties, kad su TG ir si karta viskas bus OK. Ziurejau naujesne statistika, tai pavojingiausias laikas Ca atsinaujinimui - 2 metai po operacijos: 80 proc. atsinaujinimu ivyksta siuo metu.... 3x tfu. Tik gydytojai rekomendavo tyroksino maziau gerti -po 150, nes as jau geriau po 170-180, mat svoris auga, tai as ir padziazavau... ir regis, jauciuosi geriau su mazesne doze.
O svoris auga auga, na, zinoma, ne be mano apetito pagalbos... verysad.gif Diena dar nieko, visai elegantiskai su maistu santykiauju... bet vakarais tampu Gargantiua ir Pantagiuelio pussesere... doh.gif taigi vis grazeju, anot Russnes. Va tokia proza, sakau, gal koki totalizatoriu mes, apvaliosios, cia surenkime... gal padetu...
Sekmes visoms, dziaukites vasara.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 03 birželio 2008 - 12:18
Sveikutes,

Birzelio 17d. uzsirasiau skydliaukes operacijai. Salins visa. Jau apie 13metu gydau hiperfunkcija. Po ketvirto pablogejimo nuspresta operuot. Taip ir geriau, manau, nes vaistu (metizolio) teko gerti ilgai ir po daug, o po metu - pusantru nuo gydymo pabaigos skydliauke vel suaktyveja.

Girdejau gali operacijos metu pazeisti Ca liauka, gal zinot kas tai per liauka ir kas buna ja pazeidus? Is anksto dekui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(toto @ 2008 06 03, 17:49)
Sveikutes,

Birzelio 17d. uzsirasiau skydliaukes operacijai.  Salins visa. Jau apie 13metu gydau hiperfunkcija. Po ketvirto pablogejimo nuspresta operuot. Taip ir geriau, manau, nes vaistu (metizolio) teko gerti ilgai ir po daug,  o po metu - pusantru nuo gydymo pabaigos skydliauke vel suaktyveja.

Girdejau gali operacijos metu pazeisti Ca liauka, gal zinot kas tai per liauka ir kas buna ja pazeidus? Is anksto dekui  smile.gif

taip gali pažeisti Ca liauką. ją pažeidus pradeda tirpti rankos, pirštai unsure.gif gali prasidėti traukuliai doh.gif , na bent jau taip man gydytojas pasakojo verysad.gif . jei bus kokie nors simptomai, kad trūksta Ca, reiks gerti Calcigrano.
man po operacijos truputį tirpo rankos, tai pagėriau Ca ir praėjo, dabar negeriu net smile.gif
Atsakyti
Dekui, Eugenita,

Tai jei gerai supratau, tos Ca liaukos veikla per laika atsistato, jei nestipriai pazeista?

Nu reik tiketis nesugadins jos man visai, o gal ir visai nesugadins smile.gif

Atsakyti