Įkraunama...
Įkraunama...

Pasąmonės galia

Kažkaip susidomėjau knygomis apie saviįtaigą. Pradėjau skaityti knyga "sąmonės galia". Ir nebesuprantu tikiu ar ne. Na, dar suprantu, kad galima sau kartoti, kartoti, kad pvz. esi graži. Nu, gal sau nuo to ir grąžesnė pasidarysi. Arba, kad neturiu apetito ar pan. Bet kad galima "prisišnekėti" įvykius, nepriklausančius nuo manęs, kaip, kad darbą geresnį kas pasiųlys, draugą kokį sau "nusipieši" tokį ir sutiksi. Arba, kad ir pav. mano didelio laipsnio trumparegystė -8. Tia, ką jei aš kalbėsiu sau kasdien, kad akys mano geros, tai dings trumparegystė? Labai norėčiau tuo tikėti, bet...
Gal kas esate bandžiusi, susidūrusi su tokiais atvėjais, ar apie juos girdėjusi. Labai būtų įdomu. Kai knygoj paskaitai, tai atrodo, kad viskas įmanoma. Tik tikėti reikia.
Atsakyti
QUOTE(tura @ 2008 02 18, 18:40)
Arba, kad ir pav. mano didelio laipsnio trumparegystė -8. Tia, ką jei aš kalbėsiu sau kasdien, kad akys mano geros, tai dings trumparegystė? Labai norėčiau tuo tikėti,  bet...

Ot jeigu pavyktų patikėti, jog nuo patikėjimo dings trumparegystė, tuomet ji ir dingtų, tikrai tikrai bigsmile.gif Tik koks beprotis galėtų tokiu absurdu patikėti? lotuliukas.gif Jeigu gali kažkuo nuoširdžiai patikėti, tuomet tai būna įmanoma, nors kitąkart galbūt ir sunkiai. Pa(si)tikėjimas savimi, psichologinis nusiteikimas - labai svarbu siekiant tikslų. Bet tos visos galios ir prisikalbėjimai - žingsnis į nukreizėjimą, kuriuo paremti ir visokie "raganavimai".

Man labai patiko kažkada išgirsta eilutė iš Biblijos, kai Jėzus mokiniams sakė - jeigu jūs turėtumėte tikėjimą nors kaip aguonos grūdą, pasakytumėte šitam medžiui, išsirauk ir pasisodink jūroje, ir jis jūsų paklausytų. Ir aš tuo metu pagalvojau - koks psichas galėtų rimtai tuo patikėti, rimtu poku įsakinėti medžiui, ir dar tokį dalyką? blink.gif O jeigu jis sugebėtų rimtai tuo patikėti, tai būtų nenuostabu, kad jo vaizduotėje medis tikrai atsidurtų jūroje, ir kas žino, gal net ir kai kuriuos kitus pavyktų tuo įtikinti lotuliukas.gif Kita vertus, galbūt saulė kas rytą pateka tik todėl, kad milijonai žmonių tiki, jog ji negali nepatekėti? lotuliukas.gif
Atsakyti
Nelabai tikiu tokiais dalykais, nes jeigu būtų taip viskas paprasta senai jau būčiau kartojus ir kartojus kad kas išsipildytų biggrin.gif
Atsakyti
Tikiu pasąmones galia smile.gif Tuo trumparegystes neišgydysi blush2.gif Nes tai visai kita sritis.Pasąmone gali padeti sukurti tokią ateitį , kokios noretum.Mintyse kuri toki savo gyvenimo modelį, kokį noretum gyventi. ax.gif Su visomis detalemis.Tai tikrai veikia biggrin.gif
Tikek tuo,ko dar nera tam, kad būtų. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(andreja @ 2008 02 19, 00:03)
  Tikek tuo,ko dar nera  tam, kad būtų. rolleyes.gif

blush2.gif kartok kad nenori kakoti ir gal nenubusi rudoje baloje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 02 18, 23:13)
blush2.gif kartok kad nenori kakoti ir gal nenubusi rudoje baloje smile.gif

nu jooo... pajuokauta kultūringai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(andreja @ 2008 02 18, 23:03)
Tikiu pasąmones galia smile.gif Tuo trumparegystes neišgydysi blush2.gif Nes tai visai kita sritis.Pasąmone gali padeti sukurti tokią ateitį , kokios noretum.Mintyse kuri toki savo gyvenimo modelį, kokį noretum gyventi. ax.gif Su visomis detalemis.Tai tikrai veikia biggrin.gif
  Tikek tuo,ko dar nera  tam, kad būtų. rolleyes.gif

tikiu.. nu ne apie trumparagystę, bet tikiu. ankščiau dažnai pastebėdavau, kad prisišnekėjau vieną ar kitą dalyką... g.gif dabar kažkaip rečiau praktikuoju........
Atsakyti
man dažnai atrodo, kad tokios knygos yra skirtos savimi nepasitikintiems žmogeliukams, jos turėtų suteikt pasitikėjimo, kad ir tu gali, tik reikia norėti, turėti motyvaciją ir tu pasieksi, jei turėsi valios, tikėjimo savimi ir dažnai kartosi aš galiu, tau vėliau ar ankščiau vistiek pavyks, galų galia bandymuose siekiant tikslo sužaidžia nuoga statistika, kas dažniau kažko siekia, tas dažniau pasiekia rolleyes.gif
manau kad savitaiga visiems reikalinga ji tarsi kompensuoja mamos ranką, kuri vaikystėje suteikdavo saugumo jausmą ir pasitikėjimą, juk dabar eidami į pokalbį dėl naujo darbo arba į egzaminą mamos nesivedam, einam su nuostata, kad mums pavyks ir dažnai savę padrąsinam, kad aš galiu bigsmile.gif

kitas varijantas, kai tokios knygutės, ne visai pagal paskirtį naudojamos, o kaip raganavimo pradžiamokslis, bet tada tokiems žmonėms reikia pirkti kitas knygelias, pvz, mokslas ir raganavimo mitai biggrin.gif
Atsakyti
nepropaguoju ir tokių knygų neskaitau schmoll.gif
Atsakyti
aš manau,kad žodžių kartojimas,ir apskritai žodžiai yra mažai susije su pasamone,dažniausiai jie prasilenkia su pasamone,o mintyse lieka tik "noras" sužinoti kas tai.tikėti ar netikėti-štai kur klausimas smile.gif .netikėti i savo pasamonę yra kvaila.. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vietinis @ 2008 02 19, 12:52)
.netikėti i savo pasamonę yra kvaila..  tongue.gif

Rimtesnis psichologas paaiškins, kad pasąmonė yra hipotezė, kurios pagalba viso labo patogu paaiškinti tam tikrus psichikos reiškinius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2008 02 19, 14:02)
Rimtesnis psichologas paaiškins, kad pasąmonė yra hipotezė, kurios pagalba viso labo patogu paaiškinti tam tikrus psichikos reiškinius  mirksiukas.gif

Atsiprašau,manes reik manyt nelyginate su psichologu? lotuliukas.gif
Galbūt ne apie pasamonę reikėtu šnekėti,o apie proto galią.Tikejimą į Dievą laikau didžiausia visų laikų nesamonę,bet tai esu aš,kai kam tikėjimas į Dievą lieka paskutinis išsigelbėjimo šiaudas.tokios religija menkinančios diskusijos yra draudžiamos forumo taisyklių.Jezus buvo gimęs,galbūt iki šiol gyvas,tik tiek kad ir be jo yra kitų "Dievų" kitose materijose,svarbiausia protui yra sveikas kūnas.apskritai,"garsiai" diskutuoti šia temą nesinori,elementariai žmogus gimsta ir miršta palikdamas energiją,energijos nepalaidosi,galima galvoti paprastai-"dvasia keliauja i dangų" smile.gif .Tikėjimas į Dieva yra tam,kad išvengti blogosios energijos,be to bloga energija daug lengviau plinta nei geroji,religija tik tam tikras energijos valdiklis.
Baigiu bajerius biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti