Įkraunama...
Įkraunama...

Autonominis šildymas dujomis

radiatoriais. Tiesa sakant spiziniais, nes butas senos statybos, ilgai gyvent neplanuojam, todel nekeitem.

Pastebejimas: maziau uz dujas moka tie ( bent kiek susiduriau), kurie turi didesnes talpos radiatorius. Jie ilgiau prisyla, bet ilgiau neatvesta.

Katilas Baxi eco
Atsakyti
Sveiki. Jau treti metai turiu autonomini sildyma bute 50m2.Per metus sunaudoju 800 m3. Netaupom visiskai, nes neapsimoka. Jei per apskritus metus prisuki 800 ir daugiau, skaiciuojama pigesniu tarifu, tik abonentinis didesnis. Tas kainuoja 1176 Lt. Dujos naudojamos ir maisto gaminimui. Butas 4 aukste(namas 5 aukstu). Langai i pietus-pietvakarius. Pecius Ferroli italiskas. Turbo. Radiatoriai ir gyvatukas nauji.

Idomumo delei, pasiklausinejau, kiek kituose namuose be autonominio zmones moka silumos tinklam. Tai vien gyvatukas nuo 46 iki 50 litu per men. O per metus jau ir beveik 600 gaunasi. O karstas vanduo jiem apie 20. Tai, paskaiciavus ir palyginus su jais, man buto apsildymas, atseit, nieko nekainuoja thumbup.gif

Girdejau, kad ir pavieniam butam yhra galimybe atsijungti nuo silumos tiekeju. Sunkus kelias, bet imanomas. Tik devynauksciuose, atrodo, neleiziama statytis autonominio dujomis. Tikrai nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisiuka: 22 vasario 2009 - 23:03
73 kv.m. butas, duju privarom uz 150 lt maximum. naktim nejungiam, dienom iki 21 nustatom, kazkaip kai silciau buna (22-23c), jau mums per karsta.. butas antrame aukste, tarpinis aukstas, visada siltas, nakti nukrenta iki 20-19 silumos, o miegui tiek uztenka.. kai leliaus neturejom, i darbus isvaziuodami, irgi nejungdavom sildymo.. uz ta 150 lt ir vandens pasildymas dujomis ax.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Gal yra jūsų tarpe, kas jau sugebėjo atsijungti nuo to centralinio šildymo... g.gif Mane domina kiek tai gali kaštuoti finansiškai : pirkti dujų katilą, radiatorius ir pan. primetėm, kad kainuos apie 15 t. (butas 50 kv.) su įrengimo darbais. O dar už ką nors reikia mokėti ? Kokias "pašalpas" vargšams energetikams, kad atimam duonos kąsnį ?
Mūsų name tariasi visi gyventojai, tik va grėsmė, kad vieni mūsų kaimynai atsijungę, tikrai nepajėgs įsirengti šildymo, ir kaip mūsų butas nuo jų kentės, nes mūsų butai jungiasi sienomis...O dar palėpės perdanga nešiltinta doh.gif , o gyventojai nesutinka bendrai šiltinti, tai mums iš vis susidaro daug išlaidų , o atsipirkimą pasiskaičiavom geriausiu atveju po 12 m doh.gif Kaip jūs manote, ar verta veltis į aferas ?
g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ashai: 20 kovo 2009 - 14:10
pas mus Junkers katilas. šildom 50 kv.m butą, vandenį ir valgyt verdam. smile.gif už dujas moka Mb.. blush2.gif tai peržiūrėjau dujų atsiskaitymo knygelę kaip supratau..vasarą išnaudojam panašiai apie 25-35 kubinius m. o žiemą, šildymo sezono metu- apie 200. (bet yra prielaida- gal Mb moka truputį 'į priekį' g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ashai @ 2009 03 20, 15:09)
bigsmile.gif Gal yra jūsų tarpe, kas jau sugebėjo atsijungti nuo to centralinio šildymo...  g.gif  Mane domina kiek tai gali kaštuoti finansiškai : pirkti dujų katilą, radiatorius ir pan. primetėm, kad kainuos apie 15 t. (butas 50 kv.) su įrengimo darbais. O dar už ką nors reikia mokėti ? Kokias "pašalpas" vargšams energetikams, kad atimam duonos kąsnį ?
Mūsų name tariasi visi gyventojai, tik va grėsmė, kad vieni mūsų kaimynai atsijungę, tikrai nepajėgs įsirengti šildymo, ir kaip mūsų butas nuo jų kentės, nes mūsų butai jungiasi sienomis...O dar palėpės perdanga nešiltinta  doh.gif  , o gyventojai nesutinka bendrai šiltinti, tai mums iš vis susidaro daug išlaidų , o atsipirkimą pasiskaičiavom geriausiu atveju po 12 m  doh.gif  Kaip jūs manote, ar verta veltis į aferas ?
g.gif  rolleyes.gif

Mes sugebejome atsijungti, aisku ne taip lengvai nori paleisti tie silumos tinklai. Svarbiausia surinkti viso namo parasus ir pateikti savivaldybei. Cia vienas zmogus nepadarys, reikia keliu entuziastu. Visokiu trukdymu atsijungiant ir vedantis autonomini atsiranda, netgi ir pyktumu.

Mano butas 50 m2, tai su viskuo, su visais projektais, su nauju peciu, radiatoriais ir gyvatuku, nu, zodziu su medziagom ir darbu 6.500 Lt. Atsiperka labai greitai.
Aisku, jei statysit brangu peciu ir samdysit brangia imone ir visa kita, tai kainuos brangiau.
Papildyta:
Noreciau paklausti, ar atliekate kokia profilaktika, nes juk vanduo syla, kaupiasi kalkes. As dar ne karo nedariau, turbut reiktu, nes jau treti metai eina... g.gif
Atsakyti
Mes turim dujų katilą. Per mėnesį už dujas sumokam (žiemą) 320-400 lt. Čia įskaitome vandenį, valgio gaminimą ir, aiškų šildymą. Man tai atrodo daug. Kol kas šildom vieną kambarį normaliai (21kv.m. ir temperatūra apie 21 laipsnį) , o virtuvėje ir neįrengtame kambaryje apie 17-18 laipsnių.
Man atrodo daug. Namas lyg ir turėtų būti šiltas, ne senos statybos. aišku, mūsų langai nėra iki galo sutvarkyti, šią vasarą sandarinsim, ateinančią žiemą bandysim daugiau sutaupyti.
Atsakyti
Galbut dar kokiu komentaru butu?

Noretume ir mes isivesti autonomini sildyma. Kokia kaina dabar 1m3 gamtiniu duju? Kiek per menesi gaunasi moketi sildymo, karsto vandens islaidu?

Aciu.
Atsakyti
mes senos statybos muriniame name, 60 m2 buto plote, per 1 men. sudeginame apie 205 m3 duju. palaikom apie 21 C silumos visa para.
dujinis sildymas butui radijatoriais (seni, ketaus), vandens ruosimas, duju virykles. langai seni, nerestauruoti kolkas. yra pora lauko sienu ir atskiras iejimas, apie 3,5 m. aukscio lubos. katilas Wiesman Vitopend 100, paleistas pries 3 men.
Atsakyti
QUOTE(Ashai @ 2009 03 20, 16:09)
bigsmile.gif Gal yra jūsų tarpe, kas jau sugebėjo atsijungti nuo to centralinio šildymo...  g.gif  Mane domina kiek tai gali kaštuoti finansiškai : pirkti dujų katilą, radiatorius ir pan. primetėm, kad kainuos apie 15 t. (butas 50 kv.) su įrengimo darbais. O dar už ką nors reikia mokėti ? Kokias "pašalpas" vargšams energetikams, kad atimam duonos kąsnį ?
Mūsų name tariasi visi gyventojai, tik va grėsmė, kad vieni mūsų kaimynai atsijungę, tikrai nepajėgs įsirengti šildymo, ir kaip mūsų butas nuo jų kentės, nes mūsų butai jungiasi sienomis...O dar palėpės perdanga nešiltinta  doh.gif  , o gyventojai nesutinka bendrai šiltinti, tai mums iš vis susidaro daug išlaidų , o atsipirkimą pasiskaičiavom geriausiu atveju po 12 m  doh.gif  Kaip jūs manote, ar verta veltis į aferas ?
g.gif  rolleyes.gif

Ashai, praejo kiek laiko, ar atsijungete nuo centrinio? gal papasakotumet placiau?
Atsakyti
Sveikuciai, gal man kas informacijos suteiks...Galvoju, koki sildymo buda pasirinkt, nes dabar sildausi elektra!!!!!Tai si menesi prasukau 1200 kw elektros, tai galvoju, kad per vasara reiktu pasirinkti kita sildymosi buda. Tik va, visada galvojau, kad gal noreciau krosneles..kadangi pas mane tik 30 kw m. butukas, tai kazkaip kolege paprotino, sako, kam tau tas siukslynas namie (nesk malkas, siurbliuok, pelenus siurbliuok)...Tai galvoju, gal man ta dujini sildyma isirengt, bet net nezinau, nuo ko pradet..
Kiek viskas kainuoja, katilas, ivedimas...
Gal jus galetumete parasyt, bent oruientacines kainas..Ar cia geriausia nuvaziuot i Kauno dujas ir jau viska man supasakos, ko reikia?
(Kaimyna ne problema, nes sildosi, kas elektra, kas kurena zidinius).
Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2010 01 25, 11:30)
Kiek viskas kainuoja, katilas, ivedimas...

Pasiteiraukit dar šiose temose:
Dujinis šildymas.
Dujiniai katilai.
Atsakyti