Įkraunama...
Įkraunama...

Autonominis šildymas dujomis

Laba diena,

Iskilo ir man klausimas, nuo ko pradeti, norit atsijungti nuo centralinio sildymo? Ar tikrai labai sunku? Kokiu pagrindu gali neleisti atsijungti nuo sildymo?
Perejusios tuos kelius, pasidalinkit patirtim 4u.gif
Kiek bandziau klausinetis, tai Butu ukis siuncia i siluminius, siluminiai i savivaldybe, savivaldybe i butu uki. Ir niekas niekuo negali padet doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(popuri @ 2013 08 21, 10:26)
Laba diena,

Iskilo ir man klausimas, nuo ko pradeti, norit atsijungti nuo centralinio sildymo? Ar tikrai labai sunku? Kokiu pagrindu gali neleisti atsijungti nuo sildymo?
Perejusios tuos kelius, pasidalinkit patirtim 4u.gif 
Kiek bandziau klausinetis, tai Butu ukis siuncia i siluminius, siluminiai i savivaldybe, savivaldybe i butu uki. Ir niekas niekuo negali padet doh.gif  doh.gif  doh.gif

Gal nuo miesto tavrka priklauso. Kiek domejausi Siauliuose yra taip: surenki 50+1% gyventoju parasu, kad jie nepriestarauja jog tu atsijungtum. Tada eini i savivaldybe, tvarkyti popierizmo, ten pateiki dokumentus visus (zinau kad butinas busimos sildymo sistemos projektas), tada lauki kol savivaldybe palaimins tavo prasyma.. Smulkiau papasakoti negaliu, nes nepradejau smile.gif
Atsakyti
Nezinau kaip kitur, bet Ukmergeje reikia eiti pirma i Savivaldybe. Teisingiau reikejo eiti, nes dabar nebeleidzia atsijungineti, kiek zinau. Bet viska reikia pradeti nuo savivaldybes. Jie pasakys ko reikia. Kokia forma tie parasai turi buti surinkti. Nes pereisit su savo popieriais, o, pasirodys, kad netinka, vel eisit is naujo. O jei visai neleidzia atsijungti jusu name, tai nera ir ko eiti. Nezinau, gal jus ne daugiabutyje gyvenate...

Mano pecius pries menesi buvo sugedes. Na, jau 7 metai jam. Prakiuro. Remontas kainavo 150. Tuo paciu ir profilaktika atliko.
Atsakyti
Laba diena,

prašau užpildyti anketą. čia apklausa dėl individualaus šildymo. Užtruksit tikrai nedaug!!!
http://######/f/indi...cpj1w6.fullpage

Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
sveiki, nusipirkau ir as nedideli vieno kambario butuka 31kv. su autonominiu dujiniu sildymu. butukas buvo kelis metus negyvetas, rekonstruotame name. tad pradejus kibt i darbus, kuriouos pradejau nuo katilo ijungimo. zinoma susiduriau su visokiom problemom kaip persale katilo komponentai ir varvantis vanduo. regis ta etapa isgyvenau, viska sutvarkiau ir uzkuriau katila. ir pirmieji skaiciai mane gazdina. savaite kurenu ant mazojo rezimo, o butas tera isiles iki 14 laipsniu silumos, o per diena man skaiciukai vidutiniskai prasuka po 6 kubus duju. pirmom dienom dar galvojau gal cia kad viskas isale, visgi uz lango -12-17, bet jau savaite sildau ir jokio mazejimo, ir toks jausmas kad per katilo dumtrauki is buto visa siluma ir istraukiama. gerai kad dar tik remontuojuos ten negyvenu, bet 14 laipsniu silumos ir 6 kubai parai (menesiui gautus 180kubu) uz 31kv buta man atrodo nu nesveiki skaiciai. ka as netaip darau, ar katilas yra perdideliu galingumu atsuktas ir bandyt mazint galia, ar ka, kaip ta duju naudojima sumazint ir temperatura optimizuot. esu kolkas uz galvos susiemes, (beje buto lubu auksits 3,3m)
Atsakyti
QUOTE(martisliudi @ 2014 01 27, 18:38)
sveiki, nusipirkau ir as nedideli vieno kambario butuka 31kv. su autonominiu dujiniu sildymu. butukas buvo kelis metus negyvetas, rekonstruotame name. tad pradejus kibt i darbus, kuriouos pradejau nuo katilo ijungimo. zinoma susiduriau su visokiom problemom kaip persale katilo komponentai ir varvantis vanduo. regis ta etapa isgyvenau, viska sutvarkiau ir uzkuriau katila. ir pirmieji skaiciai mane gazdina. savaite kurenu ant mazojo rezimo, o butas tera isiles iki 14 laipsniu silumos, o per diena man skaiciukai vidutiniskai prasuka po 6 kubus duju.  pirmom dienom dar galvojau gal cia kad viskas isale, visgi uz lango -12-17, bet jau savaite sildau ir jokio mazejimo, ir toks jausmas kad per katilo dumtrauki is buto visa siluma ir istraukiama. gerai kad dar tik remontuojuos ten negyvenu, bet 14 laipsniu silumos ir 6 kubai parai (menesiui gautus 180kubu) uz 31kv buta man atrodo nu nesveiki skaiciai. ka as netaip darau, ar katilas yra perdideliu galingumu atsuktas ir bandyt mazint galia, ar ka, kaip ta duju naudojima sumazint ir temperatura optimizuot. esu kolkas uz galvos susiemes, (beje buto lubu auksits 3,3m)

Mažai tikėtina, kad per katilo kaminą šiluma išgaruotų, ko gero, ji išeina per nesandarius langus ar pan. Gali būti, kad ir pats katilas jau senas, todėl daug dujų sunaudoja. Mūsų senojo katilo kaitinamoji plokštė buvo susidėvėjus, sudegusi jau, todėl dujų sąnaudos buvo nemažos. Dabar turime naują, per mėnesį neprisuka nė 100 kub.m, o dirba be perstojo, ypač dabar, per šalčius.
Siūlyčiau jums su geru meistru pasikonsultuoti, nes mažam butui tiek dujų negali katilas sunaudot.
Atsakyti
tai gal kas gali zemaitijoje parekomenduot koki nezulikiska dijiniu katilu meistra, nes dabar kiek pats ismanau tiek remontuoju savo jegom. butu gerai kad profas pasiziuretu ar pareguliuotu
Atsakyti
QUOTE(martisliudi @ 2014 01 27, 17:38)
sveiki, nusipirkau ir as nedideli vieno kambario butuka 31kv. su autonominiu dujiniu sildymu. butukas buvo kelis metus negyvetas, rekonstruotame name. tad pradejus kibt i darbus, kuriouos pradejau nuo katilo ijungimo. zinoma susiduriau su visokiom problemom kaip persale katilo komponentai ir varvantis vanduo. regis ta etapa isgyvenau, viska sutvarkiau ir uzkuriau katila. ir pirmieji skaiciai mane gazdina. savaite kurenu ant mazojo rezimo, o butas tera isiles iki 14 laipsniu silumos, o per diena man skaiciukai vidutiniskai prasuka po 6 kubus duju.  pirmom dienom dar galvojau gal cia kad viskas isale, visgi uz lango -12-17, bet jau savaite sildau ir jokio mazejimo, ir toks jausmas kad per katilo dumtrauki is buto visa siluma ir istraukiama. gerai kad dar tik remontuojuos ten negyvenu, bet 14 laipsniu silumos ir 6 kubai parai (menesiui gautus 180kubu) uz 31kv buta man atrodo nu nesveiki skaiciai. ka as netaip darau, ar katilas yra perdideliu galingumu atsuktas ir bandyt mazint galia, ar ka, kaip ta duju naudojima sumazint ir temperatura optimizuot. esu kolkas uz galvos susiemes, (beje buto lubu auksits 3,3m)

Jeigu butas buvo kelis metus nesildytas tai kartais pats isildimo procesas daugiau duju reikalauja nes paskui palaikimas, bet aisku del dujino katilo geriau pasitarti su meistrais nes daznos problemos del kondensato kaupimosi ir t.t.
Atsakyti
Gal kam bus naudinga info apie sildyma dujomis
Bet cia kaip suprantu tik individualiems namams?

Cia ne mano nuomone tiesiog nukopinau info...

Gal kas realiai buvote uzsisake, nes aprasymas tai skamba graziai...

http://www.saurida.l...dex.php?id=1995

Šildymas dujomis

Gyvenamųjų namų bei kitų patalpų šildymui yra naudojamas įvairios kuro rūšys: malkos, pjuvenų briketai, durpės, akmens anglys, gamtinės ir suskystintos naftos dujos, skystas kuras ir kt. Gerėjant gyvenimo sąlygoms, žmonės nebenori tarnauti namams ir šildymui vis dažniau renkasi šildymą dujų balionais.

Šildymas dujų balionais

Šildymo dujų balionais privalumai:

• patogus dujų balionų laikymas bei jų priežiūra (lyginant su kietu ar skystu kuru);
• lengva bei paprasta eksploatacija (nereikia skaldyti bei sandėliuoti malkų, po to valyti pelenų ir t.t.);
• nenutrūkstamas šildymo procesas (automatinio reguliavimo dėka, užtikrinsite pastovią pageidaujamą šildymo temperatūrą).

Universalus šildymas suskystintomis naftos dujomis balionuose puikiai tinka:

• gyvenamųjų namų šildymui;
• komercinių, gamybinių bei ūkinių statinių šildymui;
• karšto vandens paruošimui;
• bei dujiniams oro šildytuvams.

Šildymo sistemą lengvai galima pritaikyti jau pastatytiems ir naujai statomiems gyvenamiesiems namams bei kitiems objektams.
Prie namo išorinės sienos pastatoma pilkos spalvos, metalinė spinta dujų balionams. Patrauklaus dizaino spintoje yra sumontuotas dujų balionų pajungimo kolektorius, kuris sujungia balionus tarpusavyje į dvi balionų grupes, ir automatinis dujų perjungėjas su reduktoriumi, kuris užtikrina sklandų dujų persijungimą iš tuščios dujų balionų grupės į pilną.

Veikimo principas: kai dujos pasibaigia vienoje balionų grupėje, dujų perjungėjas automatiškai perjungia į pilną dujų balionų grupę. Kol jos naudojamos iš pilnos balionų grupės, UAB "Saurida" darbuotojai pakeičia tuščius balionus pilnais. Taip yra užtikrinamas nepertraukiamas dujų tiekimas šildymo sistemai.

Šildymo dujų balionais sistemą galima naudoti ir kaip papildomą. Pavyzdžiui, šildant namą kietuoju kuru ir išvykus ilgesniam laikui, galima įjungti šią sistemą ir šildyti namą suskystintomis naftos dujomis balionuose, kurią ilgesnį laiką galima palikti be priežiūros
Atsakyti
QUOTE(zzzara @ 2014 02 03, 12:51)
Gal kam bus naudinga info apie sildyma dujomis
Bet cia kaip suprantu tik individualiems namams?

Pats brangiausias sildymo budas 4u.gif Jau geriau tada elektra...
Sildesi kaimynai tais balionais, prasikeike, kol neisivede gamtiniu duju. Su jom-kita kalba drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 03, 13:53)
Pats brangiausias sildymo budas 4u.gif Jau geriau tada elektra...
Sildesi kaimynai tais balionais, prasikeike, kol neisivede gamtiniu duju. Su jom-kita kalba drinks_cheers.gif

Bet gamtines reikia atvesti... o jei nera galimybes tai belieka balionai...
as visai nenusiteikusi krauti ir kapoti malkas ir dar po to sedeti katilineje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zzzara @ 2014 02 06, 14:30)
Bet gamtines reikia atvesti... o jei nera galimybes tai belieka balionai...
as visai nenusiteikusi krauti ir kapoti malkas ir dar po to sedeti katilineje doh.gif

Jei nenorit malku kapoti-rinkites granulini katila mirksiukas.gif Uzpilsit granuliu ir pamirsit kurenima trim dienom mirksiukas.gif
O sildymas duju balionais-atgyvenes reikalas, reikalaujantis ir geru katilu, ir dideliu investiciju, ir nesaugu(laikyti kelis balionus prie namo), ir labai brangu. doh.gif
Atsakyti