Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip tramdot "ožiukus"? 2 dalis

QUOTE(astukas @ 2007 04 14, 17:10)
Labai geras straipsnis "Kaip isgyventi pykcio priepuolius" yra "Mazylio" zurnale bet 2006 m. vasario men. Jei nera galimybes tureti tai galiu trumpai aprasyti:
1. Piktas nes nuobodu. Mazyli reikia sudominti ir pasirupinti kad turetu ka veikti.
2. Pastebekite gera elgesi. Mazyliai iki 3 m. bet kokia kaina siekia tevu demesio. Jei demesi pavyksta atkreipti tik blogu elgesiu tai jie blogai ir elgsis. Jei ignoruosite pykcio priepuolius, o girsite uz gera elgesi, pykcio priepuoliu mazes.
3. Supraskite, kad pyktis nera nukreiptas i jus. Pykcio priepuoliai yra naturalios vaiko raidos padarinys, nes taip vaikai bando itvirtinti savo nepriklausomybe.
4. Ramybes, tiktai ramybes! Jei priepuolis istiko viesoje vietoje, tai vaika geriau nuvesti i ramesne vieta. Galima apkabinti bet ne visi vaikai megsta fizini kontakta!!!
5. Veikite planingai. Vaziuokite i parduotuve tada kai vaikas pavalges ir pailsejes. Leiskite mazyliui padeti kad jam nebutu nuobodu. Ikimokyklinukui labai svarbi yra rutina!
6. Pasverkite ar verta kovoti? Verta kovoti kai kalbama apie seimos auklejima is esmes. O koki megztinuka vilksis juk nera skirtumo. O kai kurie dalykai negincytini: nesvarbu kiek vaikas spiegs, bet saugos dirza prisisegti butina. Jei grizus is seneliu vaiko elgesys pasikeite, tai jam reikia parodyti kad namuose taisykles nepasikeite. Svarbu kad mazylis zinotu, kad ten kur esate jus, galioja jusu taisykles.
7. Emocijas skatinkite reiksti zodziais. Kuo daugiau kalbesite su mazyliu, tuo greiciau prades kalbeti ir reiksti emocijas zodziais.
Daug gavosi bet gal pades. Tiesa, vyresniems vaikams-kitos strategijos. Cia tinka vaikuciams iki 3 metu.
Ir dar  rolleyes.gif Mano kaimynes dukryte nesutramdoma buvo tol kol neparagavo zabeles. Uzteko vieno karto. Dabar zabele ramiai guli o vaikui uztenka pasakyti ta zodi ir atsoka nuo asfalto kaip kareivelis. Bet tas vienas kartas turi buti efektingas kad nereiketu veliau kartoti. Nes jegos rodymas irgi ne budas schmoll.gif

thumbup.gif saunuole, kad idejai 4u.gif
Mamoms,kurios turi problemu su vaikuciais linkiu kantrybes, nes per viena diena niekas nepasikeicia 4u.gif
o kas liecia jegos naudojima pries vaika ,tai laikau tevu silpnumo irodymu ax.gif
Atsakyti
Labas mamytes,nazinau ar yra tokia tema bet as neradau,todel ir bandau rasyt ir jusu klaust.Mano mergytei 2,5 metukai,ji nuostabus vaikas bet as jos tiesiog nesuvaldau,atrodokad ji nori viska isbandyt,bet tai butinai turi buti kazkas pavojinga,ji visiskai neturi savisaugos instinkto,jei uzlipo nuo kedes ant stalo,tai lipdama zemyn ne neziuri kur deda koja,ir butinai nudrimba,ji lenda i dujine,i skalbimo masina,jau nekalbu kad spintoj tai vos negyven,radau net ja ten uzmigusia,ji lipa visur kur tik valioja uzlipt,nebuvo tik ant spintos ir ant saldytuvo,nes aukstai,tai nesugeba uzlipt.As net lango negaliu laikyt atdaro nes bijau kad neiskristu,o dar ji ismoko ji atidaryt,sekioju paskui kaip suniukas nes ji vis ka nors ismasto naujo,net buvo maiseli ant galvos usidejus,gerai kad pamaciau,niekaip negaliu suprast is kur ji traukia tokius dalykus.Jei pasakai kad negalima tai kaip i siena jei tai neveikia.As labai pradejau bijot del jos gyvybes,sendien vos nenutrnke elektra,o tik buvau tolete,ji isplese rozete,ir gavo per nagus,ir tik per kokia minute,radau ja vonioj stovincia kriauklej su atidaryta spintele,net nesuprantu kaip ji is jos neisdribo,kita diena radau vonioj,leidosi vandeni maudytis,ir dar daugybe dalyku kuruos ji daro visai negalvodama.As suprantu,kad toks amzius ir viskas idomu,bet ji turi kalnus zaislu ir zaidzia sujais,bet ji vienu metu nori atlikt kelis darbus,as tiesiog nebezinau ka daryt,labai del jos pradejau bijot,melynes nenunyksta nuo jos kuno,tai gal ka patarsit mergaites nes as jau nezinau ka daryt.Busiu labai dekinga. g.gif
Atsakyti
sveikute,
as,kaip tik ieskau skyrialo apie tokius neklauzadziukus.maniskis 1.5m bet va ir visur,as net pradejau i kampa sodint bet dabar skaitau,kad tokiu mazu negalima,o kalbet gali nekalbejas niekas nepadeda,varau sau gatve,musa vaikucius,ko tikrai netoliaruojam namuose.tai pavargau noreciau patarimo,ir as!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(eugenija_s @ 2007 05 24, 22:55)
sveikute,
as,kaip tik ieskau skyrialo apie tokius neklauzadziukus.maniskis 1.5m bet va ir visur,as net pradejau i kampa sodint bet dabar skaitau,kad tokiu mazu negalima,o kalbet gali nekalbejas niekas nepadeda,varau sau gatve,musa vaikucius,ko tikrai netoliaruojam namuose.tai pavargau noreciau patarimo,ir as!!!!!!!!!!!

Maniškis ir muša kitus vaikučius, sudrausmink , aš tai sakau, kad lelia verkai tai biški nurimsta
Papildyta:
QUOTE(ingridake @ 2007 05 24, 22:03)
Labas mamytes,nazinau ar yra tokia tema bet as neradau,todel ir bandau rasyt ir jusu klaust.Mano mergytei 2,5 metukai,ji nuostabus vaikas bet as jos tiesiog nesuvaldau,atrodokad ji nori viska isbandyt,bet tai butinai turi buti kazkas pavojinga,ji visiskai neturi savisaugos instinkto,jei uzlipo nuo kedes ant stalo,tai lipdama zemyn ne neziuri kur deda koja,ir butinai nudrimba,ji lenda i dujine,i skalbimo masina,jau nekalbu kad spintoj tai vos negyven,radau net ja ten uzmigusia,ji lipa visur kur tik valioja uzlipt,nebuvo tik ant spintos ir ant saldytuvo,nes aukstai,tai nesugeba uzlipt.As net lango negaliu laikyt atdaro nes bijau kad neiskristu,o dar ji ismoko ji atidaryt,sekioju paskui kaip suniukas nes ji vis ka nors ismasto naujo,net buvo maiseli ant galvos usidejus,gerai kad pamaciau,niekaip negaliu suprast is kur ji traukia tokius dalykus.Jei pasakai kad negalima tai kaip i siena jei tai neveikia.As labai pradejau bijot del jos gyvybes,sendien vos nenutrnke elektra,o tik buvau tolete,ji isplese rozete,ir gavo per nagus,ir tik per kokia minute,radau ja vonioj stovincia kriauklej su atidaryta spintele,net nesuprantu kaip ji is jos neisdribo,kita diena radau vonioj,leidosi vandeni maudytis,ir dar daugybe dalyku kuruos ji daro visai negalvodama.As suprantu,kad toks amzius ir viskas idomu,bet ji turi kalnus zaislu ir zaidzia sujais,bet ji vienu metu nori atlikt kelis darbus,as tiesiog nebezinau ka daryt,labai del jos pradejau bijot,melynes nenunyksta  nuo jos kuno,tai gal ka patarsit mergaites nes as jau nezinau ka daryt.Busiu labai dekinga. g.gif

O tu nevedi savo mažylės į darželį? Jai dabar viskas įdomu, nori viską ištirinėti, paliesti savom rankom. Net sunku kažką patarti.
Atsakyti
panasi situacija...

taip,jeigu imanoma ne sekundei neisleisk jos is akiu.esu skaudziai pasimokiusi...dabar as ir i tuoleta kartu ,ir i dusa,zodziu persekioju savo maziu.o as kai jau maciau kad darosi nebeimanoma tiesiog ivedziau grieztas taisykles,pvz:negalima lipt ant stalo,it t.t.ir laaabai grieztai,buvo sunku pirmom dienom bet jei busi pastovi,tikrai pavyks.mano mazius vien is zvilgsnio mane dabar supranta.mano bausme jam labai paprasta-ramiai paaiskinu kad negalima ir bus aiai(zinoma jam tas pats)tada pasakau kad eis i kampa,o po to statau i kampa...svarbiausia nenusileisti ir buti pastoviai smile.gif
Atsakyti
Mano ir toks pasiutes visur kur tk gali užlipa, kiša savo nagučius kur nereikia. Vieną kartą vos nenusivertė su visa spinta, nors ir atsargus jis pas mane nevisada apskaičiuoja savo galimybes. Stengiuos griežtai neleisti tu dalykų kurie būtų jam pavojingi, jis tada papyksta parekia, kelis kartus dar pabando lyst ten kur jam negalima, bet galiausiai supranta, kad aš nenusileisiu ir daugiau nebelenda.
Atsakyti
Matyt toks charakteris vaiko, nelabai tos bausmės veikia, atrodo viską išbandžiau. Kai pradėjo vaikščiot maniškis, taip ir pradėjo visur lįst doh.gif Visur bėga, lipa, lenda, ima.... Ir aišku pastoviai užsigauna doh.gif Maniškis jau virš trijų metukų, bet padėtis nesikeičia schmoll.gif Vaikausi prekybos centre pastoviai, niekad neina kartu, rankos neduoda, bėga į priešinga pusę visad. Jokio baimės jausmo blink.gif Nebijo būt vienas, nebijo svetimų žmonių, visiškai nevaldomas. Pradėjau 2 metukų ir 3 mėn. į daržą leist, tai po kelių savaičių sugebėjo, vos 2 metų su trupučiu vaikas iš darželio pabėgt unsure.gif Gerai, kad gatvės kokios arti nebuvo, o namas netoli nuo daržo ir buvau namie tuo metu... Tai sugebėjo pats pareit ir paklebent rankeną buto. Buvo šokas baisus visiems doh.gif
Šiaip darže gerai priprato, neblogai sekasi, bet jeigu tuo metu nenori kažko daryt, tai ir nepriversi jo schmoll.gif Jau net auklėtojos pastebėjo, kad nei geruoju, nei piktuoju neišeina priverst jo...
Vis dar tikiuosi išaugs ...... Kaip sakant raminu taip save unsure.gif
Atsakyti
sveikutes,
aciui dievui ne viena as tokia kurios vaikutis visia neklauso blush2.gif ,sakykyt kokias busmes taikot,nes jei kalbu su juo ir sakau negalima,tai jam nei silta ,nei salra blush2.gif ,jei i kampa sodinu dar kazka supranat bet jis 1.5 m kazkur skaiciau,kad kamapa taikyt galima tik nuo 3m, tai dabar pasimetus blink.gif .sodint man ji i ta kampa,ar ne? g.gif kaip priverst ji suprast,kad taip negalima bus popa? g.gif prisiziurejo is vyresniu vaiku pradejo spardyt gatveja zmones,ypatingai senuksu ,kazkoks kosmaras schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes,nevedu dar tos savo panos i darzeli,labai norejau pet priims tik rugpjuti,tai laukiu kai saules patekejimo.As tai dirbu,tai man ja mama priziuri,ji ja labai lepina gal todel ji tokia,zinot kokios tos mociutes smile.gif Idomiausiai tai kad ji biski nuskriausta likimo,ir nuo gimimo turi beda,nelabai valdo savo kaire ranka na gal kokia80procentu,todel turetu buti ramesne,o ji atvirksciai kaip velniukas bigsmile.gif ,siaip atrodo kad nieko su rankele nedaro,bet kai reikia kokia sunybe iskrest tai ranka dirba visu 100procentu,ir kede su abiem rankom nesa,todel kartais net nustembu ar cia tikrai jos darbas g.gif
Atsakyti
Nieko nepergyvenk, viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Na, mūsų vyrukas labai atsargus, netgi bailiukas, nors būna visko... Taigi, patirtis mano nedidelė...
Vis dėlto visoms siūlau apsišarvuoti kantrybe ir netramdyti, nebausti, o pasistengti kiek įmanoma padaryti aplinką saugesnę. Patikėkit, tie vaikai neeliniai ir jei jiems dabar "nepakirpsit sparniukų", jie tikrai skris aukštai aukštai. Suprantu, kad šiandien svarbu užtikrinti jų saugumą, bet bausmėmis to tikrai nepasieksim. Žinoma, turi būti "tabu" - visada, bet kokiomis aplinkybėmis ir nepriklausomai, su kuo būna vaikas. Bet tokių draudžiamų dalykų neturi būti labai daug, nes vaikas nesuvokia.
Ir dar - gal vaikams tiesiog reikia "išsidūkti". Esu nepaprastai dėkinga savo mamai, kuri bent kelias dienas per savaitę pasilieka mūsų vaiką kaime. Ten jis praktiškai visą dieną lauke, tai taip nusikala, kad vakare tik prisiglaudžia kaip kačiukas ir užmiega. Pietų irgi miega 2 kartus po 2-3 val. Suprantu, kad netgi pati būdama su juo namie taip negalėčiau - juk išeini į lauką tik keliom valandom, o paskui sukiesi virtuvėj, vonioj ir pan., džiaugdamasi kad vaikas dėlioja kaladėles ar pan. Bet juk jam reikia nuolatinio judesio.
Atsakyti
Bausti nereikia, reikia leisti vaikui patirti savo elgesio pasekmes. Pvz., jei lipa ant stalo, paaiskinti, kad jei dar karta taip padarys, negaus saldainiu. Jei parduotuveje begioja, pasakyti, kad kita karta nesivesi, ir taip padaryti. Reikia nubrezti aiskias ribas ir paciai ju laikytis. Man tai sunkiai pavyksta. Nera toks baisus padauza, kaip kai kurie aprasyti, bet ir neapsisnaudes.
Atsakyti