Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenamosios vietos deklaracija

Gal kas žinot ir galit patarti man 4u.gif
Norim išvažiuot i užsieni kokiems 2 metams.Tai ar reikia išsideklaruoti gyvenamaja vieta Lietuvoje?
Kažkur skaičiau,kad geriau pranešti apie išvažiavima,kitur,kad nebutinai.Tai dabar su vyru ir ginčijames.Aš sakau,kad reikia,o jis už tai,kad nebutinai smile.gif

Ačiu už info smile.gif



47
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niktė: 23 sausio 2015 - 21:20
As buvau issiregistravus.... pries naujuosius buvau lietuvoj ir sugalvojau teises vairavimo issilaikyt.... tai perspejo, kad jei neturiu deklaruotos gyvenamos vietos lietuvoje, man teisiu neisduos... policijoje informavo, kad pagal nauja ES kazka tai... man teises isduos po 6 men nuo to laiko, kai deklaruosiu gyvenama vieta lietuvoje. ( na siaip teises gavau, kaip visi, neteko laukti). Gal gazdino ar pasiseke...

Problemu buna po to deklaruoti gyvenama vieta...tada reikia ir buto savininko: pazymos kad jis yra buto savininkas (25?Lt vienkartine pazyma, arba 50Lt nevienkartine), kad jis sutinka kad gyvensi. Tai va popierizmo, nervu daug man tada kainavo...kai siuntinejo is vienos istaigos i kita... taip kad daugiau issiregistruoti nebenoriu.

Gal kiti kitaip patars, bet mano istorija buvo tokia.
Atsakyti
Oi nesimiega man sad.gif , foruma skersai isilgai skaitineju. Atradau daugiau info...

http://www.migracija.lt/MD/md_duk.htm

Kas ir per kiek laiko privalo deklaruoti gyvenamąją vietą? Ar privalo deklaruoti gyvenamąją vietą asmuo, kurio galiojančiame Lietuvos Respublikos piliečio pase nėra įrašo apie gyvenamąją vietą?
Gyvenamąją vietą privalo deklaruoti asmenys, nurodyti Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo (Žin., 1998, Nr. 66-1910; 1999, Nr. 60-1953; 2000, Nr. 27-716; 2002, Nr. 45-1711) 4 straipsnyje. Asmenys, atvykę gyventi į Lietuvos Respubliką, ar pakeitę gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje, gyvenamąją vietą privalo deklaruoti per 7 darbo dienas nuo atvykimo ar gyvenamosios vietos pakeitimo dienos.

Asmenys, išvykstantys iš Lietuvos Respublikos ilgesniam nei šešių mėnesių laikotarpiui, per 7 dienas iki išvykimo privalo deklaruoti gyvenamosios vietos pakeitimą (išvykimą). Atkreipiame dėmesį į tai, kad asmenims, kurie keičia gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikos teritorijoje, išvykimo iš ankstesnės gyvenamosios vietos deklaruoti nereikia. Jie privalo kreiptis į naujos gyvenamosios vietos migracijos tarnybą ir deklaruoti naują gyvenamąją vietą.

Pagal Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo įgyvendinimo įstatymo (Žin., 2000, Nr. 27-717; 2002, Nr.123-5556) 2 straipsnį asmenys, kurių galiojančiame Lietuvos Respublikos piliečio pase ar leidime nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje yra įrašas apie gyvenamąją vietą arba šio įrašo nėra, tačiau duomenys apie gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka iki Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo įsigaliojimo dienos buvo įrašyti gyvenamosios vietos duomenų apskaitos dokumentuose (namų knygoje, buto, įregistravimo kortelėje ar adresų lapelyje), laikomi deklaravusiais savo gyvenamąją vietą. Tokiems asmenims iš naujo deklaruoti gyvenamosios vietos nereikia.

Atsakyti
Iškilo tokis klausimas - ar tikrai reikia vaiką priregistruoti arba kitaip deklaruoti vaiko gyvenamąją vietą? Mes visas pašalpas susitvarkę, kaip ir nebūtų jokio poreikio, nes nereikėjo, kai tvarkėmės. Tik va - kažkur girdėjau, kad būtinai reikia vaiko gyvenamąją vietą deklaruot iki šešių mėnesių blink.gif tai ir nežinau ar tai tiesa? gal kas tikrai žinot?ir kokia tai procedūra, jei privaloma?
Atsakyti
Aš irgi tos procedūros dar nepadariau, nors dukrai jau virš 1-erių doh.gif blush2.gif blush2.gif Atsakykit, žinančios, ką mums su Simuko padarys valstybė? blink.gif laugh.gif
Atsakyti
Vat ir mums nereikėjo registruot ir gavom visas pašalpas, bet dabar kai suėjo 3 metai ir norėjau gauti tuos 50 Lt. sako seniūnijoj reikia pažymos kur vaiko gyvenama vieta deklaruota .... ir dabar reikia kažką daryti ... o dar kas linksmiausia tai jeigu tėvai skirtinguose miestuose deklaruoja, tai reikia iš kitos vietos pažymos kad jau vienas iš tėvų negauna tos pašalpos kitam mieste, tai taip ir nesusitvarkėm dar, sakė per metus reikia sutvarkyti, nes per metus nesutvarkius už praėjusį laiką negražina kapeikų... užknisa tokia nenormali tvarka, per tiek metų negali pasidaryti vieningos duomenų bazės, pikta labai... bash.gif
Atsakyti
mums vaiko gyvenamą vietą prireikė deklaruoti tik tada kai pasą darėm vaikui, kol nepriregistravom mažosios, paso jai nedavė. Taigi iki 3 metų be savaitės mes buvom "nedeklaruotos" ir nieko - gyvos sveikos, dabar jau "legalios" laugh.gif
Atsakyti
Nu as apie save patylesiu, tik noreciau suzinoti, kiek ilgai to vaiko galima neregistruoti, iki 18m. ar ilgiau?:-))) Ir ar gresia kokia bauda ala kazkas panasaus???
Atsakyti
Na nezinau ar butina , bet mums pasalpos is savivaldybes nedave kol neprisiregistravom. Taip kad anksciau ar veliau reiks deklaruoti.
Atsakyti
Osvile, kiek supratau teks mums savo vaikus registruot.Is Auges patirties supratau, kad legalizuotis privers kokio nors popieriaus poreikis doh.gif:
Atsakyti
O kiek as zinau tai siaip vaiko registracija yra ten kur mama regirstruota... ir siaip nieko nereikia niekur kreiptis. Bent man taip pasake savivaldybeje....kazka minejo kad kaip vaikui bus 16 tada reiks registracijos.... verysad.gif
Atsakyti
Kai atsiėmėm vienkartinę išmoką vaikui gimus, teko nurodyti vaiko gyvenamąją vietą. Gyvenam pas vyrą tai tą adresą ir nurodėm, nors aš esu registruota kitam mieste. Ir kai reikėjo tvarkytis vaiko pinigus (93 Lt.), tai paaiškėjo, kad metrikacijos biure nurodytas adresas tapo kaip ir vaiko registracijos adresu. Norėjau vaiko pinigus susitvarkyti savo gimtajame mieste, tačiau negalėjau, turėjau tvarkytis Kaune. Kažkokia maišalynė.
Atsakyti