QUOTE(Svajūnė @ 2008 11 19, 08:48)
Sveikutės,
Renkuosi ir aš siuvimo mašiną. Sunkiai ir ilgai.

Kelis kartus perskaičiau visas temas, susirašiau į ką atkreipti dėmesį, kas mašinai pliusas, o kas minusas, ale kaip neišsirenku, taip neišsirenku. Finansai apriboti, be to ir mašina reikalinga buityje, o ne profesionaliam lygmenyje.
Gal kas turi atsiliepimų apie Brother mašinas?
Šiuo metu kažkaip apsistojusi esu ties 3 firmų modeliais, bandysiu pavažiuoti iki specializuotos parduotuvės, gal leis juos išbandyti.. Tie modeliai: Brother Comfort 40E, Toyota ESG325 arba Janome 525 s arba Sewist 521.. Renkuos toliau
Rinkčiausi tokia tvarka: Janome, Brother, nors brother turi labai gerų kompiuterizuotų mašinų, tai žiūrint kokius modelius lyginant dar.
QUOTE(Lyyrika @ 2008 11 20, 13:06)
Man jau vakar atvežė Berneta E56. Išbandžiau šiandien kelias siūles, tai

. Ypač patiko overlokinė siūlė su tam skirta pėdele - nu tiesiog atrodo greičio trūksta taip lengva. Tiesa, prieš tai nebuvau bandžiusi ant kitų mašinų kaip ten viskas siuvasi, bet kadangi nesu nei siuvėja nei ruošiuosi ką įmantraus siūti, bet kokią iširusią siūlę susiūti su tokia mašina man vienas malonumas

.
Sveikinimai
QUOTE(isdykelee_ @ 2008 11 23, 09:29)
Noriu pasitziaugti -nusipirkau Bernina-Bernette E92c masina.ji kompiuterizuota.dabar mokausi

Dovanu pridejo overloga-toki zaislini

O seip masinyte -dalykelis

astuonias kilpas daro

siuva per laaaabai stora audini ir net astuonguba

Vaziavau i Vilniu,nes Kaune aptarnavimo lygis

Ten viska paaiskino,parode,dave pabandyti,patare.Na lekiu siuti
Sveikinimai
QUOTE(Kvaki @ 2008 11 23, 15:42)
Sveikos darbštuolės
Bręsta mintys įsigyt siuvamąją, bet vis rankos dar nekyla. tiksliau MB vis kalbina, kad pirkčiau, nes labai jau keikiu pirmos laidos "čaiką"
Apžiūrėjau topocentre keletą modeliukų gyvai, daugiau gyvų neteko matyt

Turiu klausimuką gan kvailą, bet gal akmenim neužmėtysit.
Mačiau, kad vienose mašinose viršutinio siūlo špūlutė statoma vertikaliai, o kitos maunama horizontaliai. Ar yra tame koks nors skirtumas? Man kažkaip nepatikima tos horizontalios, ar nesivelia siūlas? Atrodo,kad turėtų lengvai nusivyniot ir gali lengvai susipainiot.
Tą patį pastebėjau ir su apatinius siūlu. Mano čaikoj špūlutė statoma horizontaliai, o kitose mačiau,kad vertikaliai. Yra čia koks nors skirtumas ar čia tik dizaino reikalas?
Mano abejose mašinose galima dėti siūlą ir horizontaliai ir vertikaliai. Šiaip jokio skirtumo kaip, bet aš renkuosi padėtį pagal siūlo špulę. Jei ilga ir stora, statau vertikaliai, jei mažesnė, trumpesnė, dedu horizontaliai.
Dėl apatinės špūlės, TIK HORIZONTALIAI, kur po adata atsidaro ir įdedi. Vertikaliai, kur iš priekio mašinos užsideda yra atgyvena, nepatogu, daugiau painiojasi, be to nematai kada siūnant siūlas baigiasi ir sunku įdėti
Mano viena mašina perspėja prieš pasibaigiant siūlui, tai net ir žiūrėti nebereikia
Greičiau atoostogos, noriu siūti