Mano receptas paprastas, standartinis
Rytoj ir aš darysiu skruzdelyną sesės sugrįžtuvėm
Mano receptas paprastas, standartinis
Mano receptas paprastas, standartinis
QUOTE(baltanosis @ 2008 11 17, 19:26)
yra tokie mini aparaciukai
vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi
) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant 
labai norečiau pamatyti, kaip tas aparačiukas atrodo
QUOTE(lotute @ 2009 04 20, 09:37)
na kiek as ji maciau,tai galiu ji taip apibudinti:aparaciukas panasus i rankine mesmale,na ta prie stalo prisukama,tik vietoj sietelio kur mesa iseina-cia yra du voleliai,na tokie kaip senovine Riga skalbianke turejo,kur skalbinius grezdavo,niu ir tik aisku mazi,pro ten tesla iseina...
na as cia ir prirasiau,kad tik kas suprastu...
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 16, 09:12)
Naitas, o tu kaip matau sunaudojai visą stiklainį medaus? Aš irgi tokį turiu, kai teta darė pagal Cipsiuko receptą, taip pat sunaudojo visą stiklainį.
Ir dar noriu paklaust, jei aš iš pradžių išsikepsiu tuos lakštus, o tik vėliau juos sulipdysiu, ar nebus nieko blogo?
Ir dar noriu paklaust, jei aš iš pradžių išsikepsiu tuos lakštus, o tik vėliau juos sulipdysiu, ar nebus nieko blogo?
aha, visą stiklainį. Na, tas medus nėra toks blogas, kaip rašiau iš pradžių. Mat kitą dieną tais "bičių sparneliais" jau taip nekvepėjo (o gal nesmirdėjo). Išsigaravo tie papildomi kvapai, o skonis, visai neblogas skonis, liko.
Irgi pyliau porą šaukštų vandens, pyliau stiklinę cukraus ir užkaitinau gerai. O skaitei, kaip nustatyt, kad jau sirupas geras
Žinoma, kad galima lakštus sutepti bet kada, nors ir kitą dieną.
QUOTE(ssanta @ 2009 04 17, 18:57)
o tai ką galima dėti ir spirito iš vaistinės į tešlą?
nu tik ne kamparo
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 18, 20:16)
Užvakar dariau pagal Cipsiuko receptą skruzdelyną. Gavosi
Galvojau maziausiai 2 valandos praeis, kol iškeps visi lakštai, bet kai gerai įkaito aliejus, vos spėjau dėt ir traukt
O šiaip blogai padariau, kad tik vieną lakštelio pusę tetepiau medumi. Galvojau dėsiu vienas ant kito, tai ir "prisitrauks" medaus. Bet buvo gerai ir taip
Labai saldus, cukraus gal per daug primoviau
Jei būčiau tepusi abi puses, būčiau pilnai sunaudojusi visą stiklainį medaus 
aš irgi tik vieną lakšto pusę liejau medumi. Tačiau aš kiekvieną lakštelį kišau į sirupą. Įkišu iki pusės, ištraukiu ir dedu ant krašto, kad priliptų prie jau gulinčio. O po to per skruzdėlyno vidurį dar šaukštu medaus perlieju. Man gražu, kai lakštelių kraščiukai būna aplipę aguonomis - o kur jos lips, jei ne prie medaus..
Kai lieju tuos lakštelius medumi, tai atrodo, mažai. O kai valgau, tai mintis pašalinė vis kirba - ir čia be reikalo, ir čia... ant lėkštės daug lieka medaus, nutekėjusio nuo lakštelių.
šiaip tai superinis dalykėlis tokiam pusiau "prabangiam" stalui



Štai koks gavos skruzdeliukas
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 28, 20:12)
labai gražus
QUOTE(naitas @ 2009 04 29, 08:22)
Taip, pirma pabarsčiau cukraus pudra, paskui lydytu šokoladu apšlaksčiau
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 29, 12:01)
šitas skruzdėlynas man toks "vestuvinis"
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 28, 19:12)
o kodel jis toks baltas
lotute, taip lapai +- vienodo dydžio
Paslaptis - gal apie 15 metų patirtis
Beja, skuzdėlyną kepa dviese su drauge
Prieš tai pamiršau paminėt








