Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

QUOTE(ingalp @ 2008 03 08, 16:41)
o ar taip sudėtinga suprast? visuomenėje visada didžiausią atgarsį ir emocijų bangas sukelia įvykiai, kai motinos elgiasi netinkamai su savo vaikais cool.gif

Man rodos čia tai perlenkei, manau soskei iki netinkamo motinos elgiasio su savo vaikais toli, toli.

Man soskės pasisakymai užkliuvo dėl to kad ji didžuojasi tuo, kuo pastaruoju metu taip populiaru didžiuotis (sori, jei ne taip supratau), nors iš esmės, tai dalykai visai nepuošiantys asmenybės.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 03 08, 17:18)
1. taip, dėl to ir neverta vio savo laiko ir jėgų investuot į grožį. nes visada bus jaunesnių ir gražesnių.
2.todėl ir reikia investuot į amžinus dalykus.
3.todėl ir reikia rūpintis savo intelektualiniu bagažu. kad paskui likus viena neliktum visiškai ant ledo. kad būtum reikalinga profesine prasme, būtum užgyvenus kažkokį materialinį pagrindą, etc.
4. o tai čia vyro susiradimas - gyvenimo tikslas ir prasmė turi būt??????
5. nieks čia nieko nemenkina ir neaukština, o tik besipučiančius ant žemės nuleidžia. ir man asmeniškai gaila yra tų žmonių, kurie gyvena tokiais tuščiais dalykais. todėl ir bandau jauną mergaitę biški paprotint, kad nebūtų kaip tas žiogas iš pasakėčios, kuris tik grojo ir linksminosi visą vasarą, o žiemai atėjus liko be nieko  verysad.gif

1. Kodel neverta? g.gif Atvirksciai, smagu, kad jaunas zmogus puoseleja savo grozi, tai negi geriau apsileisti ir sedeti kaip kokia melzeja vien tam, kad kitiems tas nepriimtina? Vien tam, kad mes esame jau daug vyresnes ir pavydim jaunystes grozio?
2. Kas tie amzini dalykai? g.gif Teologijos studijos? Religiniai pamastymai? Egzistenciniai klausimai? Zindymas? Azuolinis grabas? Prestizine vieta kapinese?Nieko nera amzina schmoll.gif
3. Ta Soske ir daro. Studijuoja. O jau kaip ji sugeba-taip, jos valia drinks_cheers.gif Asmeniskai as gailiuosi, kad neturejau savo laiku pinigu ir nenusipirkau dar vieno diplomo. unsure.gif Kad ir baigusi universiteta savo jegom, vis tiek dirbu ne pagal specialybe. Ir dauguma zmoniu taip dirba drinks_cheers.gif
4. Jokiu budu ne schmoll.gif Taciau daug smagiau gyventi su vyru, nei skustis nevykusiu gyvenimu forume "Vaika auginu viena" 4u.gif Juk, Ingalp, pati gyveni su antru vyru mirksiukas.gif -argi tai toks blogis?
5. Visi mes turime nugyventi savo gyvenima ir nemegstame visokiu pamokymu mirksiukas.gif Is klaidu mokomes. Savu klaidu. O as Soskei noriu palinketi-kol jauna-megaukis gyvenimu, ispesk is jo visus malonumus, nes einant gyvenimui, viso to tiesiog nebeliks. 4u.gif Gyvenk taip, kad atsigrezus atgal nebereiktu gailetis-va as to ar to nepadariau, ten ar ten nenukeliavau.
Asmeniskai as nemokysiu jusu, Soske, bet pati labai gailiuosi, kad jaunysteje atsidaviau motinystei ir netekau tu fainu dalyku, kurie laikomi tik jaunu privilegija. Kad galeciau laika grazinti atgal-vaikus gimdyciau tik po 30. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 08 kovo 2008 - 17:22
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 08, 17:21)
1. Kodel neverta? g.gif Atvirksciai, smagu, kad jaunas zmogus puoseleja savo grozi, tai negi geriau apsileisti ir sedeti kaip kokia melzeja vien tam, kad kitiems tas nepriimtina? Vien tam, kad mes esame jau daug vyresnes ir pavydim jaunystes grozio?
2. Kas tie amzini dalykai?  g.gif Teologijos studijos? Religiniai pamastymai? Egzistenciniai klausimai? Zindymas? Azuolinis grabas? Prestizine vieta kapinese?Nieko nera amzina schmoll.gif
3. Ta Soske ir daro. Studijuoja. O jau kaip ji sugeba-taip, jos valia drinks_cheers.gif Asmeniskai as gailiuosi, kad neturejau savo laiku pinigu ir nenusipirkau dar vieno diplomo. unsure.gif Kad ir baigusi universiteta savo jegom, vis tiek dirbu ne pagal specialybe. Ir dauguma zmoniu taip dirba drinks_cheers.gif
4. Jokiu budu ne schmoll.gif Taciau daug smagiau gyventi su vyru, nei skustis nevykusiu gyvenimu forume "Vaika auginu viena" 4u.gif Juk, Ingalp, pati gyveni su antru vyru mirksiukas.gif -argi tai toks blogis?
5. Visi mes turime nugyventi savo gyvenima ir nemegstame visokiu pamokymu mirksiukas.gif Is klaidu mokomes. Savu klaidu.
6. O as Soskei noriu palinketi-kol jauna-megaukis gyvenimu, ispesk is jo visus malonumus, nes einant gyvenimui, viso to tiesiog nebeliks.  4u.gif Gyvenk taip, kad atsigrezus atgal nebereiktu gailetis-va as to ar to nepadariau, ten ar ten nenukeliavau.
7. Asmeniskai as nemokysiu jusu, Soske, bet pati labai gailiuosi, kad jaunysteje atsidaviau motinystei ir netekau tu fainu dalyku, kurie laikomi tik jaunu privilegija. Kad galeciau laika grazinti atgal-vaikus gimdyciau tik po 30. 4u.gif

1. sakai verta? blink.gif net mp sąskaita? verta neduot mp vardan savo "grožio" puoselėjimo? blink.gif mano nuomonė - kardinaliai priešinga.
2. amžini dalykai - ryšys su vaikais (kūdikystė ir ankstyvoji vaikystė yra labai trumpi laikotarpiai. ir jų metu kuriamas visas motinos - vaiko ryšio pagrindas. jei tuo metu palikusi vaiką lakstinėsi, per mažai fizinio artumo su juo turėsi, vėliau to nebeištaisysi ir niekuom nebekompensuosi); protas, vaiko sveikata, meilė artimui...
3. perkami pažymiai, kursiniai, etc - tiesiog pasityčiojimas iš sturdijų. kokio velnio reikia studijuot tai, ko nesugebi pats? geriau jau baik kirpėjų kursus ir būk gera kirpėja, negu teisininkė su diplomu, bet neskaičiusi nei 1 vadovėlio ir nesuprantanti įstatymų. arba gydytoja, kuri nežino, kokie ligos simptomai, nes tą pažymį "nusipirko" doh.gif
4. jei vyras myli moterį, jis myli ją ir su nukarusiais papais ir be manikiūro ir pasenusią ir su artritu.
5. deja, tai tiesa... bet kai kurie ir iš savų klaidų nepasimoko verysad.gif
6. o jei kam nors malonumas - prisigert iki žemės graibymo, arba primušti praeivį? tai tada irgi linkėtum, kol jaunas, kad mėgautusį malonumais? mano nuomone, žmogaus "malonumai" turi nekenkt aplinkiniams. o nežindymas - kenkia vaikui.
7. taigi, kad jei jau turi vaikų, tai ar virš 30 ar 18, jau turi jais ir rūpintis. ir jie turi būt pirmoj vietoj, o ne vakarėliai ir baliukai. . o jei neišsilakstei, taigi niekas neverčia apsigimdyt iki 30, gali gi ir vėliau biggrin.gif
Atsakyti
na gerai, paliekam soske ramybėje 4u.gif
dėl nenoro - na aš suprantu, kai rašo cezariukų mamos, kad cezaris atseit yra saugiau... nors kaškiek logikos čia yra...

o dėl mišinuko - kur čia gerumas ir saugumas... ir jeigu nepabandžius iš karto atsisakai, o pasirodo tavo vaikas alergiškas - kiek tu turėsi savę ir vaiką kankinti, kol jus parinksite mišinuką unsure.gif Aš sakau pagal savo patirtį - bandžiau aštuonių mienesių dukrytę kaškada atprantinti - ji vėmė viskuo iš eilės.... teko man atsisakyti tos idėjos, o savo sveikata pasirupinti kada nors vėliau (turėjau gerti vaistus).
Atsakyti
ingalp taigi soske rašė, kad ne dėl vyro, o dėl savęs ir tokių kaip tu ir aš puoselėja savo grožį ir jaunystę lotuliukas.gif . Bet rimtai užteks apie soske unsure.gif ...

Vat aš ir nesuprantu iš kur reik briedo apie žindymą tiek prisirinkt, kad net nebandžius atsisakyt. Rimtai, kiek rašo maitinančios MP, kažkodėl galvoja kad jos namuose tupinčios vos ne musulmonų žmonos, o kai padraika kokia pablevyzgoja - tai už gryną pinigą ima, net neatsižvelgiant į aplinkybes dėl kurių į vienokia ar kitokia situaciją papuolė mama.

Linkiu nusistačiusioms nemaitinti MP pervertinti dar ir dar kartą savo apsisprendimą prieš padedant tašką 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti
natuke, nu nepalikit gi manes ramybeje, visaj idomu cia su jumis pasipjaut lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o iki netinkamo motinos elgesio man toli grazu. ko cia pirkisat ta Turkija laugh.gif buvom , taip, buvom pailset kai vaikas dar visaj mazas buvo, bet neabejoju, kad jei kazkas gautu tokia proga, atsisakytu. visgi, kai gime, pirmi men nera patys lengviausi, norejosi ir pamiegot ir pabut dviese su mb, ir leist sau tisiog nieko neveikt. labai dziaugiuosi kad tada galejom ishvaziuot, ir praita vasara taip pat buvom ir vel be vaiko. ir sia leksim smile.gif tik jau du kartus, greiciausiai, viena su vaiku, kita- be. labai dziaugiuosi, kad turim kur palikt vaika kai norim pabut dviese, kazkur nueiti ar pan. ir nematau NIEKO BLOGO TAME schmoll.gif tiesiog, dziugu, kad turiu ir vaika, ir laiko sau, ir dviese su MB turim daug laiko, ir atostogas ir vakarelius ir t.t.ir pan.
Papildyta:
QUOTE(pelyte mazyte @ 2008 03 08, 18:46)
Taip ir neisgidau konkreciu pasakymu, kodel nonorejo, nenori ir nenores maitinti.

neklaunuok lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 08, 19:04)
natuke, nu nepalikit gi manes ramybeje, visaj idomu cia su jumis pasipjaut  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
o iki netinkamo motinos elgesio man toli grazu. ko cia pirkisat ta Turkija laugh.gif buvom , taip, buvom pailset kai vaikas dar visaj mazas buvo, bet neabejoju, kad jei kazkas gautu tokia proga, atsisakytu. visgi, kai gime, pirmi men nera patys lengviausi, norejosi ir pamiegot ir pabut dviese su mb, ir leist sau tisiog nieko neveikt. labai dziaugiuosi kad tada galejom ishvaziuot, ir praita vasara taip pat buvom ir vel be vaiko. ir sia leksim smile.gif tik jau du kartus, greiciausiai, viena su vaiku, kita- be. labai dziaugiuosi, kad turim kur palikt vaika kai norim pabut dviese, kazkur nueiti ar pan. ir nematau NIEKO BLOGO TAME  schmoll.gif tiesiog, dziugu, kad turiu ir vaika, ir laiko sau, ir dviese su MB turim daug laiko, ir atostogas ir vakarelius ir t.t.ir pan.
Papildyta:
neklaunuok  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kažin, kai turėjau pirmą vaika jei būčiau nemaitinus jei būtų galimybe taip pat važiuočiau g.gif Na aš kitais dalykais užsiminėjau - į univerą įstojau ir pradėjau dieninem mokytis, kai vaikui buvo penki men. Dabar dėl to gailiosi, tiesa sakant, nors gerą išsilavinimą turiu būtent dėl to savo užsispirimo bigsmile.gif

O dabar jau niekada nesugalvočiau palikti, nes kaškaip susiju savo dar metų neturėjusios mergytės sunkiausius alergijos o veliau ir asmos priepolius su tuo, kad bandžiau ją vieną kartą vieną palikti vielai vakare (su seneliais), kitą kartą - visą naktį su vyru (bandžau naktį dirbti)... Po tos nakties ji susirgo taip, kad mes visą sekantį mienesį gyvenom ligoninėje... kaip tik kai turėjau rašyti visokius darbus, lankyti paskutines paskaitas (nuo to priklause ar gausiu diploma...). Dėl to mano mažylis pats laimingiausias - mama nebekvailioja, nes žino, kiek vaikui yra svarbu mp ir buvimas kartu, ypatingai naktį. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 08 kovo 2008 - 18:17
susiju savo dar metų neturėjusios mergytės sunkiausius alergijos o veliau ir asmos priepolius su tuo, kad bandžiau ją vieną kartą vieną palikti vielai vakare (su seneliais), kitą kartą - visą naktį su vyru (bandžau naktį dirbti)... Po tos nakties ji susirgo taip, kad mes visą sekantį mienesį gyvenom ligoninėje.[COLOR=green]

man tai cia nenormalu visiskai. jei del to jau kad nepabuvot viena nakti, vakara ir taip susirgo blink.gif g.gif juk zmogus turi ishaugti, ka ji darys kai reiks paciai i mokykla eit? tas 'rysys' su vaiku irgi turi buti proto ribose unsure.gif o be to, tiek maitinot maitinot ir alergijos, astmos.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 08, 18:04)
o iki netinkamo motinos elgesio man toli grazu. ko cia pirkisat ta Turkija laugh.gif buvom , taip, buvom pailset kai vaikas dar visaj mazas buvo, bet neabejoju, kad jei kazkas gautu tokia proga, atsisakytu. visgi, kai gime, pirmi men nera patys lengviausi, norejosi ir pamiegot ir pabut dviese su mb, ir leist sau tisiog nieko neveikt. labai dziaugiuosi kad tada galejom ishvaziuot, ir praita vasara taip pat buvom ir vel be vaiko. ir sia leksim smile.gif tik jau du kartus, greiciausiai, viena su vaiku, kita- be. labai dziaugiuosi, kad turim kur palikt vaika kai norim pabut dviese, kazkur nueiti ar pan. ir nematau NIEKO BLOGO TAME  schmoll.gif tiesiog, dziugu, kad turiu ir vaika, ir laiko sau, ir dviese su MB turim daug laiko, ir atostogas ir vakarelius ir t.t.ir pan.
Papildyta:
neklaunuok  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tokią progą gaut yra labai lengva - tereikia į kelionių agentūrą užeit rolleyes.gif . o net jie kas man būtų pasiūlęs nemokamą kelionę aplink pasaulį kai vaikui buvo 2 mėn - žinoma kad b9čiau atsisakius. net jei ir nežindyčiau. 2 mėn kūdikiui reikalinga mama. visą parą, kasdien. o turkijos ir kiti kurortai niekur nepabėgs. galima jais pasidžiaugt ir po poros metų. arba su vaikučiu kartu.
taigi, manau kad dauguma mamų vistik atsisakytų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 08, 19:22)
man tai cia nenormalu visiskai. jei del to jau kad nepabuvot viena nakti, vakara ir taip susirgo  blink.gif  g.gif juk zmogus turi ishaugti, ka ji darys kai reiks paciai i mokykla eit? tas 'rysys' su vaiku irgi turi buti proto ribose  unsure.gif o be to, tiek maitinot maitinot ir alergijos, astmos..  rolleyes.gif

Jei vaikas yra taip prisirises, visai normalu, juk cia daugiau psichologija.
MP nera sveikatos eleksyras, bet daug geriau nei misinukas, nes net baisu pagalvoti, kas butu tam mazam zmoguciui, jei butu maitinamas misinuku.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 08, 19:22)
susiju savo dar metų neturėjusios mergytės sunkiausius alergijos o veliau ir asmos priepolius su tuo, kad bandžiau ją vieną kartą vieną palikti vielai vakare (su seneliais), kitą kartą - visą naktį su vyru (bandžau naktį dirbti)... Po tos nakties ji susirgo taip, kad mes visą sekantį mienesį gyvenom ligoninėje.[COLOR=green]

man tai cia nenormalu visiskai. jei del to jau kad nepabuvot viena nakti, vakara ir taip susirgo  blink.gif  g.gif juk zmogus turi ishaugti, ka ji darys kai reiks paciai i mokykla eit? tas 'rysys' su vaiku irgi turi buti proto ribose  unsure.gif o be to, tiek maitinot maitinot ir alergijos, astmos..  rolleyes.gif

įsivaizduoji, kai būtų buvę jei nemaitinčiau - mišinukais nuo to atvejo, kai liko su seneliais vėme - net pačiais hipoalerginiais, veliau gydytojai nustatė alergiją karvės pienui - praejo savaime kai sukako dvieji metai g.gif

į mokyklą niekas neena aštuonių mienesių, o tokiai mažyčiai buvo šokas - manau, ji pati iš savęs yra labai jautri, jai reikia trupūti daugiau diemesio... būna tokių vaikų. Kitas kai jam sunku, tiesiog įsijungs savo apsauginius mechanizmus, užsidarys, o ji matai susirgo... Dabar jai beveik penki - be problemų eina į darželį, pati moka pažaisti, bet vis dar yra maža švelni mergyte, kuriai reikia daug dėmesio wub.gif

Matai, vaikai negali iš karto atsiskirti - tik palaipsniui ir savo tempu - tokie jau yra mūsų biologines rušies jauniklių bruožai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 08, 18:22)
man tai cia nenormalu visiskai. jei del to jau kad nepabuvot viena nakti, vakara ir taip susirgo  blink.gif  g.gif juk zmogus turi ishaugti, ka ji darys kai reiks paciai i mokykla eit? tas 'rysys' su vaiku irgi turi buti proto ribose  unsure.gif

ateis laikas ir išaugs. negi tau taip sunku patikėt, kad VISI vaikai užauga ir tampa savarankiški? ir jei mama daug laiko ir dėmesio skiria vaikams, tas atsiskyrimas būna palaipsnis ir gana vėlyvas, nes taip ir turi būti. nu nelaikas gi 2 mėn kūdikiui mokytis būti savarankišku. net 2 m vaikui dar nelaikas. cool.gif
Atsakyti