Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

jei Lietuvoje atsirastų pieno bankai tada manau, kad ir info būtų, pas kiekvieną "pieno donore" . O dabar net nematau prasmės tą info iš kažkur traukt. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2008 03 11, 22:41)
Matyt dalyvauja šis tas daugiau  biggrin.gif , nes yra tekę leistis oksitociną dėl kraujavimo po gimdymo, dėl nepakankamai besitraukiančios gimdos: pamenu skausmingą injekciją, sąrėminį skausmą ir jokio laimės ir pilnatvės pojūčio  doh.gif

Na kai iš karto po gimdymo žindymo metų gimda susitraukinėja, irgi ne kas buna - gana stipiai skauda unsure.gif Aš kaip suprantu, kai gimda jau vietoj, tada oksitocinas jokios skausmingos reakcijos nesukelia g.gif
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2008 03 11, 21:34)
Tu neskaitei visos temos. Tai - ne "zindymo nesekme patyrusios moters" išvadinimas lepūnėle. Paskaityk geriau visą temą.

tame ir beda, kad skaiciau doh.gif
specialiai perskaiciau dar karta ta vieta - taip, dabar matau, kad reagavai i kita g00te's posta, negu as pamaniau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 11, 21:51)
dange taip ir neparašė kaip namų sąlygomis tą daryti tinkamai  ax.gif
Gal dar parašys? smile.gif Nes aš pati neturiu kol kas laiko ieškoti info.

Parašysiu, jei įdomu, kažkur kompe turiu išsaugojusi ax.gif Tik vienas perspėjimas: rekomendacijos sukurtos remiantis Afrikos realijomis moterims, kurios serga ŽIV, siekiant užkirsti kelią infekcijos perdavimui, kartu išsaugant maitinimą MP. Išsivysčiusiose šalyse rekomenduojami mišiniai arba donorinis pienas, kurio kokybę kontroliuoja pieno bankai.

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 03 11, 23:59)
tame ir beda, kad skaiciau  doh.gif
specialiai perskaiciau dar karta ta vieta - taip, dabar matau, kad reagavai i kita g00te's posta, negu as pamaniau  4u.gif

Nieko tokio smile.gif Pati esu patyrusi nesėkmių žindydama ir nesmerkių mamų, kurioms neišeina, sutrukdo liga ar pan., bet kai sąmoningai atsisako žindyti, akd galėtų laisvai gyventi ir papų gaila, tai... nu, negaliu nesipiktinti.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 11, 21:57)
jei Lietuvoje atsirastų pieno bankai tada manau, kad ir info būtų, pas kiekvieną "pieno donore" . O dabar net nematau prasmės tą info iš kažkur traukt. blush2.gif

Manau, kol nebus aiškiai suvokto poreikio, tol nebus ir pieno banko. O traukti nereikia, reikia pasieškoti PSO dokumentuose, manau.

QUOTE(dange @ 2008 03 11, 22:03)
Parašysiu, jei įdomu, kažkur kompe turiu išsaugojusi  ax.gif Tik vienas perspėjimas: rekomendacijos sukurtos remiantis Afrikos realijomis moterims, kurios serga ŽIV, siekiant užkirsti kelią infekcijos perdavimui, kartu išsaugant maitinimą MP. Išsivysčiusiose šalyse rekomenduojami mišiniai arba donorinis pienas, kurio kokybę kontroliuoja pieno bankai.

Man būtų įdomu, būtų galima vertinti tokio proceso sudėtingumą ir galimybes.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 11, 22:22)
Manau, kol nebus aiškiai suvokto poreikio, tol nebus ir pieno banko. O traukti nereikia, reikia pasieškoti PSO dokumentuose, manau.
Man būtų įdomu, būtų galima vertinti tokio proceso sudėtingumą ir galimybes.

Raideles, gal galiu atsiųsti nuorodą į straipsniuką el. pastu g.gif Jei manysi, kad naudinga, galėsi išversti ir įdėti info čia, į temą rolleyes.gif
Atsakyti
nu va, baigiau darbus, kai desiu dabar pilt atsakymus i visus postus biggrin.gif
QUOTE(ragnez @ 2008 03 11, 18:40)
tavo jausmai del misinio fakto nepakeicia: misinys yra ir lieka motinos pieno pakaitalas, kad ir ka tu apie ji galvotum ar jaustum. tau, matyt, reikia laiko susitaikyti su savimi. praeities pakeisti ir laiko atsukti negali, bet gali permastyti tai, kas tau nutiko: gal yra ko pasimokyti, o gal kai ka dabar darytum kitaip.  4u.gif

as ne kart sakiau - kad ir nesekme patyriau - su antru vel bandysiu wink.gif zinau kame buvo bedos - ne skausme speneliu, ne slapiame liemenuke, o vaiko sveikatoje ir manojoje taip pat +netinkami patarimai ir pan.
p.s. ,,geras" patarimas ligoninej is sesutes: ,,jei skauda ta viena kruti, tai ja nemaitink, siandien visa diena maitink tik kita"... tai gerai kad dar ant tiek durna nebuvau kad neklausiau...
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 03 11, 18:52)
<...>

del motinus maitinanciu MP portreto - ten juokais buvo biggrin.gif is kalbos isejo - gi biskiuka ir pajuokaujam wink.gif
o del slapiu maikiu, ten biskiuka kitaip buvo. mano vaikinas be antspeniu nevalge - tiesiog netrauke ir tiek. ir su antspeniu neipatingai, bet vis kazkiek...muistos - antspenis nukrenta, pienas pliurpt...kaip iseit is namu? ziema... slapi rubai, persalsiu. antspenius dejinet kazkur isvykus is namu - vel sunkumai... na, ne ta priezastis nemaitinimo, cia tik apie tai kad patogiau maitinti MP nei misinuku, nes nereik plauti bonkuciu wink.gif
QUOTE(Raideles @ 2008 03 11, 19:25)
Matai, tai ir yra upės perplaukimas. Tekantis pienas iš krūtų, skausmas, nepatogumas, neįprasti dalykai, mokėjimas pažadinti... Kai perplauki, žinai, kad tai laikina, įveikiama, kad tai to ypatingo laikotarpio savybės ir kitą kartą ateini jau tvirtesnė, žinanti, mokanti.

na, siti dalykai nebuvo pagrindiniai wink.gif jau pries tai (auksciau) atsakiau, kad tai tik ats apie patoguma wink.gif ne priezastis nemaitint. o jei priezastis butu, tai butu kvaila priezastis...
QUOTE(g00te @ 2008 03 11, 19:27)
<...>

tai as tai suprantu gi wink.gif bet va kaip cia pasakyt... ta pati dalyka nori skirtingais atvejais vadint skirtingais vardais. viena kart - makdako maistu, o kita karta nelaimes atveju geriausiu likusiu dalyku. va tas biskiuka nesmagu ir tiek smile.gif nu man asmeniskai sirdis nuo to neskauda, siaip nelabai patinka ir viskas.
tiesiog pamenu kaip jauciaus nuo panasiu pasdavau ir kaip zeide tai blush2.gif labai blogai buvo tada...ir roddes - visi pries mane, niekas nepalaiko...
zinodama kad vaikui viskas gerai, kad auga, vystosi, neserga (tfu tfu tfu) ir duodu tai, ka galiu duot geriausio (nes apskritai geriausio negaliu), nenoriu galvot kad makdonaldo maistu maitinu ir tiek smile.gif
gi nepuolu uz tai, tik atsakiau kaip kalbet kad nesijaustu mamos izeistos wink.gif
nes dazniausiai tokiose temose vienos kitas eda eda ir eda smile.gif

QUOTE(d-krall @ 2008 03 11, 21:48)
Tikriausiai tau didesnę dozę leido, nei organizmas išskiria. Aš tai jausdavau tikrą malonumą maitindama. Ilgiuosi to jausmo. Tada jaučiamas pats stipriausias ryšys su vaiku.

o man dabar labai stiprus rysys, kai mano mazius (1m 3 men) atnesa man ant keliu dvi pagalves ir deki ir susirango ant keliu man ir uzmiega (kasdien sitaip pietu ir nakties miego...)...dar man rysys - kai vaikui negera ir jis praso paimit nakti ant ranku. ima tetis, o vaikas i mane tiesia rankas. tada apima toks saldumas...kai paimu vaika ir jis uzsnusta nurimes...galiu sitaip iki ryto prasedet...ir nesijausiu nuvargus...va cia man yra rysys smile.gif nukrypau biggrin.gif

QUOTE(pelyte mazyte @ 2008 03 11, 21:56)
<...>
Viskas kas buvo per gimdyma ir iki dabar yra tiesiog pasaka, bet savo nestumo net nenoriu prisiminti doh.gif Per visus 9 men nebuvo ne vienos dienos, kad jausciausi gerai, gal visom lemta atkenteti  ax.gif

mano nestumas pasakiskas buvo, ir gimdymas. o paskuj prasidejo kosmaras biggrin.gif perejes vel i pasaka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 11, 21:51)
dange taip ir neparašė kaip namų sąlygomis tą daryti tinkamai  ax.gif
Gal dar parašys? smile.gif Nes aš pati neturiu kol kas laiko ieškoti info.

MB sese dalinosi pieniuku, paprasciausiai namu salygom nusitraukdavo, supildavo i svarius indelius ir ta pacia diena atiduodavo kitai mamytei (jos vaikelis nuo misiniu viduriavo, bere, blogai augo svoris, pastoviai sirgo, pradejus maitinti pieneliu viskas "stebuklingai" susitvarke). Aishku, tuo metu dar nebuvo sitiek infekuotuju ZIV, o ir MB sese pati biologe, labai svari, tvarkinga, valgo tik sveika maista, labai disciplinuota ir mylinti vaikusmoteris - tokia lengva pasitiket, o siaip nezinau, kaip reiketu susirast derama zindyve,kol nera pienelio banku, turetu but arba pazystama moteris arba... kaip kazhkada balandinuku temoj viena mamyte apie ukininkus rase - mol perki darzoves ir pagal akis bandai nusprest, saziningas ar nea, ekologishkos tos darzoves ar nea...

QUOTE(ragnez @ 2008 03 11, 21:59)
tame ir beda, kad skaiciau  doh.gif
specialiai perskaiciau dar karta ta vieta - taip, dabar matau, kad reagavai i kita g00te's posta, negu as pamaniau  4u.gif

Butent, as labai palaikau mamas, kurios negali pacios maitinti ar pieniuko neturi, ka gi tokioje situacijoje galima geriausio padaryt - negrauzt saves, gi vaikui svarbu visokeriopai sveika mama.

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 11, 23:59)
del motinus maitinanciu MP portreto - ten juokais buvo biggrin.gif is kalbos isejo - gi biskiuka ir pajuokaujam wink.gif

nu man asmeniskai sirdis nuo to neskauda, siaip nelabai patinka ir viskas.
tiesiog pamenu kaip jauciaus nuo panasiu pasdavau ir kaip zeide tai  blush2.gif labai blogai buvo tada...ir roddes - visi pries mane, niekas nepalaiko...
zinodama kad vaikui viskas gerai, kad auga, vystosi, neserga (tfu tfu tfu) ir duodu tai, ka galiu duot geriausio (nes apskritai geriausio negaliu), nenoriu galvot kad makdonaldo maistu maitinu ir tiek smile.gif
gi nepuolu uz tai, tik atsakiau kaip kalbet kad nesijaustu mamos izeistos wink.gif
nes dazniausiai tokiose temose vienos kitas eda eda ir eda smile.gif

o man dabar labai stiprus rysys, kai mano mazius (1m 3 men) atnesa man ant keliu dvi pagalves ir deki ir susirango ant keliu man ir uzmiega ...

g.gif juokas nejuokas, ale as tokiu senokai nemaciau..
paironizuosiu ir as, nu mamos, o kurios vaikas (jau kai kosem maitiname) nera kose apdrebes ar apraugejes? gi nepradesim del tokiu fintu vaiku badu marinti lotuliukas.gif

Kai man buvo maitinimo krizes, jauciausi panasiai, atrodo niekas manes nesupranta, ale po to pamasciau, pasvarciau Uz ir PRIES ir suvokiau, tai buvo mano pacios nesugebejimas suplanuot savo laiko, pailseti ir pan. Nereikia kaltint maitinimo, vaiko, aplinkiniu...
O kai mamos negali maitinti ir aplinkiniai replikuoja, tai fui... Mano tiotka akusere (nu labai gera akusere, bet...) yra isitikinusi, kad maitinimas MP priklauso tik nuo mamos noro maitinti... ir liezuvio uzdantu nenulaiko - zodziu kai kurioms gimdyvems visai nesmagu buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pelyte mazyte @ 2008 03 11, 21:07)
cia dalyvau oksitocinas, jis taip issiskiria ir patiriant orgazma

bigsmile.gif man orgazmas geriau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 12, 14:40)
kaip kazhkada balandinuku temoj viena mamyte apie ukininkus rase - mol perki darzoves ir pagal akis bandai nusprest, saziningas ar nea, ekologishkos tos darzoves ar nea...

Mano tiotka akusere (nu labai gera akusere, bet...) yra isitikinusi, kad maitinimas MP priklauso tik nuo mamos noro maitinti... ir liezuvio uzdantu nenulaiko - zodziu kai kurioms gimdyvems visai nesmagu buvo  doh.gif

Nebereikia is akiu spresti jau seniai:ekologiskai ukininkaujantys ukininkai turi Egoagros isduota sertifikata del ju auginamos produkcijos-pakanka paprasyti, ir saziningas ukininkas parodys 4u.gif Nu cia ne i tema ax.gif

Jeigu jusu tiotka daznai susiduria su tokiom mamkom, kaip as, irgi liezuvio nenulaikancia, tai labai nesaldu ir jai buna drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(g00te @ 2008 03 12, 13:40)
O kai mamos negali maitinti ir aplinkiniai replikuoja, tai fui...

butent dabar ka sakau. negaliu maitint, ne del slapiu maikiu ir pan smile.gif na, nebutina jau gilintis biggrin.gif jau atsibodo ta pati rasyt doh.gif bet va skaitant ne man rasoma o apskritai apie zala misinio ir pan (girdedavau oj kokiu pasakymu - tavo vaikas kombikormu maitinamas, tai va nutuks... va del to ir vystos greiciau... ir pan) ir ne tiek apie zala, bet pabreziant kiek tai neigiama, nu tikrai nesmagu daros kartais. o del smerkimo - nebekreipiu demesio. kokiu tikslu cia rasau? tuo, kad noriu pasakyt (vel doh.gif ) kad cia gali ateit paskaityti mamyte, kuriai tikrai beda nutiko, ir del to ji nenori maitint. (as ir nenorejau po to kai daug bedu seke viena kita, tarp ju ir sveikatos problemos, tik neviesinau ju ir nesiaiskinau, visad visiems atrodau linksma, ilna energijos ir pan, nes nenoriu triusiku isverst pries visus). taigi, pamacius sita tema, galvojau kad ji skirta toms kurios nenori maitins tel rimtu priezasciu, ir biskiuka jas noriu uzstot, kad nesijaustu smerkiamos smile.gif
o kas liecia tas kur bandyt net nesivargina - durnos. atsiprasau uz kategoriskuma, bet tada nafig gimdyt? galima is vaiku namu paauginta paimt, kai jau pats uzpakali nusisluosto, valgyt pasidaro... koki 16-18 metu. ir pasirinkt kuris neruko, nesikeikia. lengviau bus. iki globa - da 500 lt gauni per menesi. vel nuklydau biggrin.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2008 03 12, 13:58)
Jeigu jusu tiotka daznai susiduria su tokiom mamkom, kaip as, irgi liezuvio nenulaikancia, tai labai nesaldu ir jai buna drinks_cheers.gif  biggrin.gif

oj, daba as jau ir ginu save ir vaika ir savo nuomone - nebepaburbetu man smile.gif
bet tik pagimdziusios tai labai pazeidziamos buna, pasimete...su pirmagimiukais sad.gif
Atsakyti