Įkraunama...
Įkraunama...

,,Ilgai žindyti - gėdinga?"

dėl tolerancijos...

man atrodo, aš gyvenime esu per daug minkšta šio klausimu - net gi draugei, kuri ne tik negalėjo maitinti, bet nuo 2 men duoda kaimo karvutes praskestą pieną - nieko daug nepasakiau. Tik tiek, kad gal nelabai gerai vaikučiams. O ką pasakysi - vaikai gyvi, sveiki, mama patenkinta. g.gif

O jeigu mamai nesisekia maitinti - aš nemanau, kad galima dabar ją spausti arba kaltinti. Galima pabandyti taktiškai paklausti, bandyti išsiaiškinti, kodėl ir tai jeigu ji nori kalbet. Bet dauguma ne iš gero gyvenimo mišinį perką. Geriau pagalvotumem, kodėl dauguma pradeda maitinti ligoninėje, o po mienesio - kito baigia... sad.gif
olerancija is Zindyviu puses...Ne pats tinkamiausias zodis 'tolerancija'... g.gif  Manau normalu, jei zindyve (kuri zino, jog Gamta sukure taip, jog pagimdziusi moteris gali ismaitinti savo kudiki ir  zindyti tiek, kiek naturaliai to reikia vaikui...nelabai supranta tu, kurios renkasi misinukus.  Bet - smerkti jokiu budu negali, nes labai daznai tai buna del neismanymo, nemokejimo, neturejimo kantrybes, palaikymo  ar kt. skaudziu  priezasciu. Greiciau tai liudna.  verysad.gif

Dar pridursiu. Vis gi teisi yra viena mamyte, kuri rašė, kad sekmingas maitinimas yra iš dalies sekmės dalykas. Vis gi... daug priklauso nuo tuo, kokie žmones yra šalia, kokios knygos yra prieinamos ir kokia yra tavo mamos - anytos - sesers patirtis. Ir net gi interntetas - mes ten jieškom info, kuris mums tinka, mums yra suprantomas. Ne visada išeina gauti tikrai naudingą info... Ne visada vaiko gydytoja arba ligoninės akušerė gali teisingai patarti sad.gif sad.gif o jug jie yra autoritetai, daug stipresni, negu straipsniai forume... Plius dar... ar pastebėjai, kaip būna mamos neštumo metų prisiklauso teisigos info, lanko kursus, o ateina sunkumai... ir... palužta, nes nesitikėjo tokio.... nes nebuvo kam patarti, o vaikas tai verkai unsure.gif Aš manau, kad tie, kurie dėsto - net gi Šemeta, arba Sveika pradžia, turi būti atsakingesni už savo studentes ir parūpintį kompetentingą palaikymą po gimdymo. Kitaip jų mokymai daugiau apvilia žmones.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 31 kovo 2008 - 22:07
QUOTE(Natuke @ 2008 03 31, 21:49)
net gi draugei, kuri ne tik negalėjo maitinti, bet nuo 2 men duoda kaimo karvutes praskestą pieną - nieko daug nepasakiau. Tik tiek, kad gal nelabai gerai vaikučiams. O ką pasakysi - vaikai gyvi, sveiki, mama patenkinta.  g.gif

O koks tikslas 'daug sakyti'?? Gali tik paaiskinti kas sveikiau ir pabrezti kodel...Jei Mama bus nusiteikusi isklausyti - isklausys ir galbut zindys toliau, bet kita net neisgirs cool.gif, arba isklausys, bet elgsis savaip. smile.gif
Tad...is esmes tinkama info prieinama kiekvienai, pagalba - taipogi, o kaip tomis priemonemis mokes pasinaudoti ir ar nores/mokes, tai jau kiekvienos asmeninis reikaliukas. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 09, 18:20)
nors tikrai iki siol (atsiprasau uz buvusi neisprusima) man 2-3m vaiko zindymas tikrai atrode iskrypimas...taciau augi, bresti, laveji ir supratimas biskiuka atsiranda apie viska smile.gifmamos, prasyciau islaikyt temos minti ir nesiplesti apie kita dalyka - kas geriau - MP ar misinukas. aciu wink.gif

Stai kame tiesa... biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 03 12, 00:06)
zinai, as tai neperskaiciau iki galo straipsnio, tik kur ta istorija apie gydytoja...ir burbejau burbejau namie vyrui biggrin.gif
manau i ta istorija reiktu pazvelgt kiek kitaip - kaip kad tai butu apie neisprususia gydytoja straipsnis.

Na va...o tema uzvedei g.gif
Tiesa sakant taip ir supratau, kad arba neperskaitei, arba ne taip supratai, nes is esmes ten nebuvo kalbos apie 'netolerancija'...Mintis visai kitame mirksiukas.gif
Atsakyti
prie to, kad kaime dar "ant pampersu" pataupo - vaiko sveikatos naudai - ne visi daiktai, kurios gali nusipirkti už pinigus yra naudingi ir sveiki. Tie patys kaimo vaikai neeina į makdonalda ir valgo chipsus tik per šventes, kaip saldainius mirksiukas.gif

O dėl basučių - niekas taip vaiko neleistų, ne bent mama geria unsure.gif Žinau, kad po karo taip būdavo, bet tada mamos tiesiog savo vaikų neleisdavo į mokyklą. Ir aš neleisčiau savo vaikui išeiti į lauką be batų.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 02 25, 11:42)
taigi, ar JUS isreiksdamos savo nuomone apie maitinima, stengiates, kad tai neuzgautu mastancios kitaip. pvz maitinanti savo pienu kalbedama su maitinancia misiniu - ar neuzmetat kokios pastabos, kuri gali izeist? ir atvirksciai.

perskaičiau pirmą temos puslapį ir pakraupau... Manau, niekas neabejoja MP nauda, o mamytės neišsaugojusios pienelio kremtasi dėl to. Kažkaip norisi palaikyti labiau maitinančias MP, bet niekada nesu smerkusi nei vienos duodančios mišinuko.

QUOTE(Jinai @ 2008 02 25, 14:26)
Sveikos,
labai pritariu dėl mūsų tolerancijos stokos. Tikrai ir mamos, ir gydytojai, ir šiaip artimieji labai netolerantiški žindymo klausimu. Nesuprantu to.

Nesutinku, nes kiek yra tekę susidurti su gydytojais, tai visuomet sulaukdavau palaikymo, pagirdavo, kad maitinu MP. Žinoma, vyresnės medikės gal ir stebisi, nes jos juk matė visiškai kitą vaizdą - pagimdyti leliukai būdavo atskiriami nuo mamų ir išnešami atskirai, pienuko nesigamino... Ir t.t. Ir apskritai anksti stengdavosi duoti kieto maisto... dabar jau itos rekomendacijos.
Ir iš artimųjų sulaukiu daug palaikymo - ir iš draugų, ir iš giminių. Jaučiu, kad man pasisekė.

Atsakant į temos klausimą, tik galiu pasakyti, kad nemanau, kad turiu teisę kištis į kitų žmonių asmeninį gyvenimą, tame tarpe, ir į kūdikio maitinimo būdo pasirinkimą.
Atsakyti

! 
ir vėl tema krypsta į lankas.
pradėdamos rašyti paskaitykite temos pavadinimą, nes tuoj visas "apdovanosiu" už spamą, kai kurias ir už grubaus tono žinutes būtų galima leisti nuo  forumo "pailsėti" savaitei.

tema yra apie tai ar ilgas žindymas laikomas gėdingu, o ne dėl ko mamos žindo, ar pinigų neturi, ar šiaip neišmano.

i 
visos žinutės ne pagal temą ištrintos

grįžusiosms prie diskusijų ne pagal temą įspėjimai garantuoti

triniti.gif
Atsakyti
Aciu uz sudrausminima, Ruste mirksiukas.gif
Atsakyti
Perskaičiau temą nuo pradžios iki galo. Iš pradžių buvo įdomu paskaityti įvairių nuomonių, o 8 ir 9 psl. juokiausi net ašaros tryško. biggrin.gif Temos žinutės dažnai ne į temą, bet užtat linksma lotuliukas.gif
Tolerancija (lot. tolerantia) - terminas, reiškiantis pakantumą priešingai nuomonei, požiūriui, elgesiui.
Neseniai viena pažįstama pasakojo, kad kai vaikui suėjo 6 mėn., tai ji pieną nusitraukdavo ir išpildavo doh.gif , kad nustotų gamintis. Aš tiesiog patylėjau, neišdrįsau net žodžio pasakyti, buvau apakus blink.gif Ir ką aš jai galėjau pasakyti, kaip tu negerai pasielgei, moralizuoti. Nesąmonė, juk ji taip darė, nes tokia jos nuomonė.
O aš drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif su mamom, kurios maitina MP, neapsiribodamos vienerių metų laikotarpiu, užjaučiu mamas, kurios dėl kažkokių priežasčių negalėjo patirti šito nuostabaus jausmo verysad.gif ir nesuprantu tų, kurios nusprendė nebemaitinti MP dėl pačių absurdiškiausių priežasčių, taip pat ir dėl stagnatoriškų stereotipų. Suprasčiau, jei parašytų sąžiningai, aš nebenorėjau, mane tai vargino ar pan. O dabar rašo, koks ten pienas, kažkoks pilkas skystis, ar ieško kitų priežasčių, gėdina kitus doh.gif
P.S. Mano uošvienė ne kartą pabrėžė, maži papai, o pieno vaikui per akis. Arba žmonės sako, kad iš didelių papų pieno nebūna, o iš mažų..... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai dar kartą įrodo, jog komentuoja ir replikas laido dažniausiai apie dalyką nieko neišmanantys žmonės smile.gif
Atsakyti
na tas straipsnis tai tikrai parode kokie galim buti ziaurus ir netolerantiski blink.gif

niekieno ne reikalas kiek ilgai maitinsi ar nemaitinsi savo kudiki schmoll.gif manau kad vaikas pats labai puikiai sugeba pasirinkti ko nori thumbup.gif

savo kompanijoje turim ir MP ir misiniu maitinamu vaiku, bet niekam net nesauna i galva prikaisioti, kad maitina ar nemaitina, kiekviena seima turi savo nuostatas ir poziuri, o zmones is salies nelb gali tai itakoti... biggrin.gif

as turiu tik viena toki davatkiska nusistatyma, kad nereikia maitinimo viesai demonstruoti, man noretusi, kad tai butu intymu, mamos ir vaiko reikalas, o ne pvz visu sveciu... aisku, kai nera is ko rinktis, tai nera, bet turint galimybe, megciau islaikyti tas kelias minutes intymumo su savo kudikiu, kai esam tik mudu du visam pasaulyje wub.gif

sorry uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 26, 23:03)
Kaip gali buti grazu ar negrazu, jeigu tai n a t u r a l u. http://www.tindirind...hp?page_id=1104[/url]

daug kas yra naturalu - gerti, valgyti, tustintis, daugintis, vemti, mirti ir t.t. bet ar tai tikrai turi buti privalomai visiems demonstruojama tik todel, kad tai naturalu?
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2008 03 31, 22:13)
Pabaigai pridursiu, kad is keliu postu (Mamu, kurios nezinde ar zinde trumpai), sunkiasi ...pavydas...ir saves (savo vaiko) gailestis.

atvirkscias pastebejimas - is tu, kurios zinde ilgai postu sklinda didziausia pagieza tiems, kas elgiasi kitaip, nuolat yra moralizuojama, primetama savo nuomone, kaip vienintele teisinga ir negincijama. O kai kuriais atvejais jauciamas neivertinamas, nes ne vienai zindymas sukelia didesniu ar mazesniu problemu, o ar pastangos duoda apciuopiamos ir ismatuojamos naudos pamatyti nelabai galima.
Atsakyti
aš irgi va čia taip galvoju, gal ir man savo 'toleranciją" parodyti? triniti.gif

dvynius žindžiau tik 6mėn, nes nuo 3mėn teko nusitraukinėti, ir realiai "užraukiau" šitą vargą, nes pavargau, gal būčiau ir ilgiau maitinus.
dukrą žindžiau iki 2 metų, nes žindo pati ir to norėjo.

abiem savo atvejais elgiausi taip, kaip išėjo, ir kaip atrodė teisingai.

todėl kiekvienas pasirinkimas yra teisingas.
kodėl nesmerkiam mamų, kurios savo 6mėn kūdikui duoda dešrelės?
ar metinuką vaišina čipsais?
jau šiuo atveju žindymas iki 2 metų, ar nežindymas išvis man atrodo tik lašas jūroje.

aleliuja lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(linuse @ 2008 04 03, 08:22)
as turiu tik viena toki davatkiska nusistatyma, kad nereikia maitinimo viesai demonstruoti

Gal ir davatkiska, bet labai teisinga. Manau dauguma to viesai ir nedemonstruoja. mirksiukas.gif

Silvute, zinoma dar daug naturaliu procesu, to nenugincysi. Bet kalbam mes apie konkretu, tad ...

QUOTE(alfa159 @ 2008 04 03, 09:46)
O apie neismanancias komentatores- tai zinau as tuos maitinimus, manau, daznos fanatikes bendras stazas mazesnis, nei mano.  tongue.gif

Bet tada gal patylekit apie maitinima misineliais, jo pliusus ir minusus vaikui, mamai, seima, nes cia tai, brangiosios musu visazines, jus tikrai nieko neismanot. 

Nagi nagi - ismananti komentatore lotuliukas.gif lotuliukas.gif - rezk koks gi tas tavo stazas??? Nekantrauju suzinoti...

Beje, ka gi tokio stebuklingo reiketu zinoti apie misinius? biggrin.gif Kokia ju nauda (apart to, kad tai MP pakaitalas)??? Galiu tau daug papasakoti apie ju gamyba, galiu ir straipsneliu pasiulyt paskaityt (jei tik anglu kalba - ne kliutis). mirksiukas.gif Taip, kad garsiai nesauk apie tai, kuo nesi isitikinusi. cool.gif
Atsakyti
Ast alaus- gi apsiramink, matai- esi vienvalde lydere sioje temoje. Ypac tie postukai - klausau, dekinga, ponia virsininke- gi tokie i tema. wub.gif Skaityciau ir skaityciau...

Koks mano stazas bendras- rasiau jau n kartu- metukai ir trys men su pirmu vaiku, sesi menesiai su trupuciu su antru vaiku- pasiskaiciuok. Dabar laikiuosi trecio, kuri galvoju pamaitinti 6 men., gal kiek daugiau (jei savo rasinejimais galutinai neismusi is manes noro zindyti ir neivarysi baimes tapti tokia, kaip Tamsta- zinok, nedaug truksta). Na, dabar gali kvatotis, kad palygintis su Tavo simtameciu stazu - tai niekis, tai net ne zindymas, tai savo vaiko zalojimas gi, ne mirksiukas.gif . Na, bet yra gi tarp Tavo pasekeju moteriskiu su vienu vaikeliu, gimusiu pernai. Tai jos gal galetu gerbti mano zila plauka. biggrin.gif

Beje, o galima- busiu nenukarusiu krutu konsultante, a. Vat jus- netureje problemu su maitinimu- konsultuojat apie zindyma. O as- neturejus prioblemu su nukarimais- apie krutines formos islaikyma. Lapata. biggrin.gif Uzsirasykite pirma patarima- isiskiepyti mano tevu genu. Sis pirmas patarimas- darmai. O vat uz burtazodzius ir panaceju receptukus turesit jei ne pinigeliais ar sokoladukais, tai dusios pardavimu man atsilyginti, chi chi. smile.gif
Atsakyti