Įkraunama...
Įkraunama...

Iš kur atsiranda vaikai?

QUOTE(Auksytė @ 2008 02 26, 10:04)
Aš laukiuosi, apie tai pasakiau sako 9-metei dukrai, o ji paklausė kaip sėklytė atsiranda pas mamą pilve?
Kaip jūs paaiškinote apie tai vaikams?
Pasidalinkite savo patirtimi...

Karta vyro dukra (is pirmos santuokos) kuriai tada buvo 8 metai paprase kad gimimo dienos proga nupirkciau jei enciklopedija,na knygyne iskilnojom visas enciklopedijas ir labiausiai man patiko PRADINUKO ENCIKLOPEDIJA ax.gif Ten lb graziai iliustruota knyga,viskas lb aiskiai paaiskinta,taip pat yra parasyta is kur atsiranda vaikai ir pavaizduota kaip vaikiukas atrodo mamos pilvelyje thumbup.gif Kai padovanojau knyga pavarte ir pasake - dabar as busiu pati protingiausia,viska zinosiu biggrin.gif ir nuo tos dienos jei nekyla jokiu klausimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2008 04 21, 20:53)
Cia ne geras, cia blogas.. mama taip sakydama ta kompleksa ir formuoja. Dukra juk teti myli kaip dukra, ne kaip moteris.. Tiesiog reiketu pasakyti - taip, tetis tavo, ir dar broliuko( ar sesutes). Ir problema issisprestu..

Joks čia komplekso formavimas: mes iki šiol abi taip sakom ir abi juokiamės, nors mano dukrai jua vienuolika. Dar ginčijamės kuri daugiau kartų pasakys "mano mano mano..."
Tai mūsų linksmas žaidimas, ir mums abiems jis patinka, nes kitaip jo mirksiukas.gif nekartotumėm.
Kadangi jos tokios visažinės, aš jas pastaruoju metu erzinu: sakau, man tai vaikus GANDRAS atnešė, va, griebė snapu Rugilę už alkūnės (ten yra nuo gimimo apgamėlis), kur sugriebė - žymė liko... O kad vienai nebūtų liūdna, griebė Rugilė už rankos sesę... Taip jas kartu mums gandras ir atnešė susikibusias... Jos visada juokiasi ir sako, kad jos gerai žino, kaip atsiranda vaikai...

Joms patinka žinoti, kad mes kartu su tėčiu ją sugalvojom....
Ir nėra jokios problemos, kai einam gulti: Ieva eina gulti su savo meškučiu (ru s-ssu šuniuku) rolleyes.gif , o aš einu gulti su savo meškinu (tėčiu) blink.gif ...
Ir aš "užkalbu" raganiškais burtais jos meškutį, kad kol miegosim, jis ją saugotų, o ji užkalba tėčio delną...

P.S. Mano vaikai turi nuostabų jumoro jausmą. Ir juo puikiai naudojasi.
Būdama 2,5 man pasakė frazę, kurios kelias dienas nesupratau, o ji vis protarpiais kartojo: "MANIKINKA".
Po to paaiškėjo, kad tai "Man juokinga!"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilidin: 16 gruodžio 2008 - 12:21
Mano mergina,tai nuo mažens žinojo kad iš pilvuko ji atsirado... O kai buvo 3 ar 4 metukų,močiutė pradėjo pasakoti kad ją gandras atnešė,tai juoko tada jai buvo lotuliukas.gif .. Sako močiutė visai nežino iš kur vaikai atsiranda, juk garniai vaikų nenešioja... Tai močiutė baisiai nepatenkinta buvo,kad vaikui sakoma kad jis iš pilvuko išlindo....
Na o dabar jau jai 8 metai,tai kaip ir įdomiau asidarė kaip viskas vyksta,tai aš bandau gražiai viską paaiškinti, na be jokių smulkmenų, o pasirodo tėvelis jau mane aplenkęs buvo ir su smulkmenom viską išdėstė ax.gif .. Tai nieko nebeliko man kai tiktai parnešti knygą "Iš kur aš atsiradau" (kažkas panašaus)... Tai jai tiek juokinga buvo žiūrėti į nuogus piešinukus, tiek krizeno lotuliukas.gif
Atrodo viską daugmaž kaip ir suprato... Nu nelabai tiktai kaip čia tas mylėjimasis vyksta... Bet ateis laikas ir supras...
Man labai patiko jos pasakymas: Tai jei spermatozoidas su uodegyte, tai jį tik kapt už uodegos ir gali ištraukti mirksiukas.gif nu miriau iš to jos pasakymo...

Ir dar labai didžiavosi, kad ji buvo greičiausias ir stipriausias spermatozoidukas...
Atsakyti
Manau nuo vaikiu reikia nieko neslepti ir atsakyti i klausimus tiesiai sviesiai, jiems suprantama kalba. Na nepridedant smulkmenu kuriu neklausia... ax.gif Va kai as dabar nestuke.gif , mano dukrai naturaliai iskilo klausimas, kaip leliukas is pilviuko islis, tai ir pasakiau - per putyte. Tegu zino kas kaip is manes, o ne paskui kieme su vaikais teorijas isvedineja biggrin.gif Vis tiek suzinos kai ateis laikas, tai koks cia reikalas slepti...
Atsakyti
Nereikėjo nieko pasakot-sužinojo iš kiemo vaikų,klasiokų,aišku prieš tai darželyje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2008 02 26, 21:05)
aš turiu tokią skanuotą knygelę, kurios gana gražiai parodyta kas ir kaip.
yra ir užrašai, vokiški sad.gif
kas norėtumėte, parašykite man Až emeilą ir aš atsiųsiu smile.gif

straipsnis "Iš kur aš atsiradau"

dar vienas straipsnis

Muzikinė pasaka SuperMama reklamuoja
user posted image

puiki muzikinė pasaka thumbup.gif jos pagalba pravedžiau pamoką 4 klasėj pagal šią temą
Atsakyti
QUOTE(Moske @ 2009 03 28, 09:59)
Nereikėjo nieko pasakot-sužinojo iš kiemo vaikų,klasiokų,aišku prieš tai darželyje rolleyes.gif

čia taip tėvai atsikarto ta nemalonia "prievole" pasakot? mastau.gif o iš vaikystės patirties galiu pasakyt, kad su ta informacija iš kiemo dar ir tiek dezinformacijos prisirenki doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lithium @ 2009 03 29, 23:49)
čia taip tėvai atsikarto ta nemalonia "prievole" pasakot? mastau.gif o iš vaikystės patirties galiu pasakyt, kad su ta informacija iš kiemo dar ir tiek dezinformacijos prisirenki  doh.gif

maniškė iš kiemo tiek parsineša blink.gif , bet gerai kad iš karto klausia kas jei įtartina pasirodo...
Nu kažkaip kai pas mane mergina auga,tai nesinori, kad 14 metų jau mama būtų... Tai mano galva atrodo,kuo anksčiau vaikas sužinos kas ir kaip, tuo mažesnė tikimybė bus siurprizo sulaukti...
Man asmeniškai mama nieko nepasakojo net apie mėnesines... Tipo iš kiemo sužinojau... O kiek dar nežinojau... Nenoriu kartoti savo mamos klaidų....
Atsakyti
Kad iš pilvuko- tai jau seniai žinojo. O kaip ten tas vaikutis atsiranda, auga ir gimsta- tai iš knygelės "iš kur aš atsiradau" ir mano paaiškinimų.
Atsakyti
Pati visada i visus klausimus atsakinejau tik tiesa- ir apie seksa, ir apie vaiku atsiradyma. tik pamaciau, kad mano paaiskinimu neuztenka- nupirkau knyga 'is kur as atejau" - ten su jumoru, paveiksleliais- bet viskas labai aiskiai ir vaikui suprantama.
Mana, kad su vaiku reikia kalbeti atvirai- tai ir atsiranda pasitikejimas...

Nors kaip isivaizduoju, kad reikes aiskint apie kontracepcija, apie tai, kad per anksti nepradetu- baisoka... bet iki to laiko dar turiu..

http://fishki.net/comment.php?id=16972 (rusu kalba) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moske @ 2009 03 28, 08:59)

Visgi pirmiausia tai yra šeimos reikalas...
Atsakyti
Sveikos, mielos mamos,

Maniškiam vyrui jau greitai sukaks 12 metų, ir paskutiniu metu jis mane jau į kampą varo su klausimais, iš kur iš tikrųjų atsiranda vaikai (manau, kad jau ir iš draugų kažką žino, bet nori, kad būtent pati jam papasakočiau).
Radau internete tokias knygutes kaip http://www.sviesa.lt.../359;book;13020 ir http://www.sviesa.lt...59;book;11720#1. Tačiau knygynuose jų jau senokai, matyt, nebėra, o kažko panašaus niekaip negaliu rasti.

Pls, pasidalinkite savo patirtimi, kaip tokio amžiaus vaikams "atskleidžiate tiesą" blush2.gif
Gal kas žino, kur galima gauti analogiškų knygučių, kaip aukščiau mano minėtos.
Atsakyti