Įkraunama...
Įkraunama...

Iš kur atsiranda vaikai?

mano 7 - metis pradejo dometis kai pradejau lauktis. na jam tada buvo 6.5 smile.gif klausinejo daug darzelyje, varte knygeles. N a ir teko paaiskinti, kad vaikuciai auga mamos pilvelyje, kaip jie gimsta. o vat i klausima, kaip jis tame pilvelyje atsiranda paaiskino-mamyte su teveliu myli vienas kita, tai dievulis ir padovanojo biggrin.gif manau kol kas jam to uztenka, kai kada klaus reikes konkreciau paaiskint, bet gal dar truputi per mazas g.gif
Atsakyti
aiškinau viską aiškiai ir paprastai ir tik tiek kiek norėjo sužinot jokios papildomos info . nemėgstu tu visu gandru kopūstu . arba tiesiog tetis mama myli ir pilvuke vaikiukas atsiranda lotuliukas.gif kur logika?
Atsakyti
QUOTE(tatoo @ 2009 08 18, 15:45)
Sveikos, mielos mamos,

Maniškiam vyrui jau greitai sukaks 12 metų, ir paskutiniu metu jis mane jau į kampą varo su klausimais, iš kur iš tikrųjų atsiranda vaikai (manau, kad jau ir iš draugų kažką žino, bet nori, kad būtent pati jam papasakočiau).
Radau internete tokias knygutes kaip http://www.sviesa.lt.../359;book;13020 ir http://www.sviesa.lt...59;book;11720#1. Tačiau knygynuose jų jau senokai, matyt, nebėra, o kažko panašaus niekaip negaliu rasti.

Pls, pasidalinkite savo patirtimi, kaip tokio amžiaus vaikams "atskleidžiate tiesą"  blush2.gif
Gal kas žino, kur galima gauti analogiškų knygučių, kaip aukščiau mano minėtos.

Man irgi keista, kad tokio amziaus vaikas to dar nezino smile.gif
O kai berniukui jau tiek metu, tai viska ir reikia sakyti taip kaip yra.
Atsakyti
Mano vaikams vienam 5m kitam7 bet jau abu kažką pasakoja kad leliukai gyvena pilve o paskui jie gimsta, tik paklausia kaip jie atsiranda pilve, tai aš jiems sakau kai tėtis su mama vienas kitą labai myli tai ir atsiranda leliukas blush2.gif
Atsakyti
Manau, vaikams geriausia žinoti iškart tiesą, tada nebus jokių prisigalvojimų ir prisiklausymų iš kiemo ar klasės draugų. Tik, aišku, tos tiesos turi būti pagal amžių. Ir kaip rekomendacijose rašoma - kiek klausia vaikas, tiek ir atsakome. Esam jau išsiaiškinę su abiem (8 ir 4 m.), kad pas tėtį gyvena spermatozoidai, o pas mamytę - kiaušinėlis, kai jie susitinka, tada susiformuoja maža pūslelė, kurioje ima augti vaikutis. Kai užauga tiek, kad nebetelpa pilvelyje - ateina į šį pasaulį. Mažajam kažkaip dar neparūpo, kaip tie spermiukai ir kiaušinėliai susitinka, jam labiau rūpi, kur būna vaikai, kol dar neatsiduria mamos pilvelyje ax.gif O didžioji, tai daugmaž žino, bet į smulkmenas nesileidžiam, nes ir neklausinėja smulkiai. Tik su ja pas mus jau kiti pokalbiai - apie tai, kada galima mylėtis, kada ne ir kad nevaikiški žaidimai - ne vaikams smile.gif
Atsakyti
Mano sunus zino, kaip ir is kur gimsta vaikelis. Kaip jis atsiranda pilvuke, dar neklause, bet jeigu paklaustu, turbut papasakociau tiesa, kaip nors svelniau.
Atsakyti
iš kur atsiranda vaikai mamyte? Štai iš kur bigsmile.gif wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamyte, gal radot nauju knygeliu sia tema? blush2.gif
Mano sesiamete siandien eme ir uzklause kaip vaikutis patenka i mamos pilveli. Pazadejau jai kad surasime abi knygele, kur butu suprantamai paaiskinta jos amziaus mergaitei. Tikrai nenoriu meluoti ir pasakoti nieku. Bet kartu ir bijau isgasdinti. Pasidalinkite savo patirtimi mirksiukas.gif
labai nesinori prarasti vaiko pasitikejima, nes bent jau kol kas mums taip gerai sekasi draugauti smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad kai tokį klausimą užduoda 12-metis, tai jam ne atsakymo reikia - atsakymą jau seniai žino. Pagalvokit, KO prašo iš jūsų vaikas?
Atsakyti
Mano vaikinas būdamas kažkur 3-4 jau žinojo , kad vaikai iš mamos pilvo.
Kai jis buvo 5rių- laukiausi antrojo- tai viskas vaizdžiai buvo pamatyta.
Kai jam buvo 7-8ri- gražia forma jam išaiškinta ne tik pro kur gimsta vaikai, bet netgi pataisyta jo iš kiemo parsinešta iškraipyta informacija apie "sargiukus". Taip pat kilo klausimų, kam naudojami nuolat per TV filmų pertraukėles (net savaitgaliais doh.gif )reklamuojami always ir OB. Negi kursi pasakas? Paaiškinau , žinoma be smulkmenų, bet tiek kiek reikia.
O iš kur atsiranda vaikai- lengva forma mums padėjo "išsiaiškinti" sena gera knyga "Iš kur aš atsiradau". VA JI Žinau, kad ją pakartotinai buvo išleidę keli metai atgal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prekestolen: 17 rugpjūčio 2011 - 15:50
QUOTE(Can @ 2010 02 09, 22:52)
iš kur atsiranda vaikai mamyte? Štai iš kur bigsmile.gif  wub.gif  biggrin.gif

biggrin.gif pats geriausias filmukas, thumbup.gif kokiu 3-4 m. vaikui gal arba kam virš 18 lotuliukas.gif
o jei rimtai tai jau darželinukai žino iš kur atsiranda vaikai, žinoma savam lygyje, juk yra vaikų enciklopedijos kur viskas netgi nupiešta atitinkamai pagal amžių, kitos jiems prieinamos priemonės, draugai... tėvai tas žnias patvirtina arba ne, nes vaikas klausia dažniausiai tada kai jau kitur kažką girdėjo ir susidomėjo.
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2011 08 17, 16:48)
O iš kur atsiranda vaikai- lengva forma mums padėjo "išsiaiškinti" sena gera knyga "Iš kur aš atsiradau".  VA JI Žinau, kad ją pakartotinai buvo išleidę keli metai atgal.

Knygelė thumbup.gif
Su devynmečiu sūnum varčiau, skaičiau.
Dabar nupirkta berniuko knyga "Ir kas gi ten vyksta,galų gale?"
Skaito vienas paslapčia biggrin.gif
Atsakyti