Įkraunama...
Įkraunama...

Grūdėta varškė

Mielosios, gal zinote kokiu patiekalu su grudeta varske? Ko is mandrumo neprigalvosi...Esu ne LT, o cia tik grudeta yra...Gal ka imanoma gudraus ir su ja padaryti? Tinka visokie, ir saldus, ir antri patiekalai! Aciu!
Atsakyti
Labai fainas ir gaivus yra užtepas ant duonos:
į varškę įpjaustyk agurko, įdėk porą šaukštų natūralaus jogurto, truputį druskos ir pipirų. Išmaišyk ir tepk ant duonos. essen.gif Lengva, greita, skanu, nebrangu ir nekaloringa. Ypač, kai būna karštos dienos ir nesinori sunkaus maisto.
Atsakyti
Pripjaustai į varškę pomidorų, padruskini, pačesnakini, jeigu reikia ir valgai. Dar grūdėta varškė man labai skanu su virtom ar keptom bulvėm.
Atsakyti
Aš pripjaustau raugintų agurkų, šviežių pomidorų ir krapų. Kai kas dar deda majonezo, bet kam tie riebalai schmoll.gif ?
Atsakyti
Gali įsidėti šaukštą uogienės arba sušaldytų uogų ir medaus - bent žinosi, ką valgai.Ir skaniau, negu gatavos varškės su vaisiais (vaisių kvapas + chemija), tas biškis druskos, kur įdėta, nesijaučia.
Atsakyti
Valgo su bulviniais blynais, gal rasi tokiu saldytu...
Dar ipausto silkes gabaliuku ir obuolio ir su bulvem.
Kiba Vokietijoje esi, nes ten tik tokia rasdavau?
Atsakyti
Valgo su bulviniais blynais, gal rasi tokiu saldytu...
Dar ipausto silkes gabaliuku ir obuolio ir su bulvem.
Kiba Vokietijoje esi, nes ten tik tokia rasdavau?
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2005 04 12, 14:44)
Valgo su bulviniais blynais, gal rasi tokiu saldytu...
Dar ipausto silkes gabaliuku ir obuolio ir su bulvem.
Kiba Vokietijoje esi, nes ten tik tokia rasdavau?

Belgijoj...Ir Svedijoj tik grudeta. Kaip pasiilgau normalaus varskes apkepo ar pyrago...
Atsakyti
indelis grūdėtos varškės,
šviežias agurkas,
daug daug krapų,
grietinė, druska pagal skonį ir skanaus su šviežiomis bulvėmis.
tik valgyti reikia iškarto, kadangi agurkai paleidžia sultys ir jos pasidaro vandeningos arba druską dėti vėliau.
dar galima ipjaustyti ridikėlių. thumbup.gif
Atsakyti
As irgi nieko gudraus neparasysiu, bet darau salotas, visokios darzoves, , svogunas ir butinai kukuruzu, maisau tik su varske, grietines nededu.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2005 04 12, 14:44)
Kiba Vokietijoje esi, nes ten tik tokia rasdavau?

Vokietijoje tai tikrai ne tik grūdėtos yra, manyčiau , kad ir Belgijoje tas pats.Vokietijoje tik ji kitaip vadinasi.Ką vokiečiai "Quark" -varškė- vadina, yra skysta pliurza, sutrinta ir su išrūgom.O ką mes įpratę varške vadinti, jie vadina "Frischkäse". Ta grūdėtoji vadinama "Kerniger Frischkäse".Aš perku "Schichtkäse", jis labiausiai primena mūsų varškę, jis ir naudojamas apkepam ir pyragam.Belgai tiek visko iš Vokietijos importuoja, turėtų ir to "sluoksniuoto sūrio" būti.Jis būna po 500g supokuotas 11x11x6 cm plastmasiniuose indeliuose, nesvarbu kokios firmos.
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2005 04 14, 10:33)
Vokietijoje tai tikrai ne tik grūdėtos yra, manyčiau , kad ir Belgijoje tas pats.Vokietijoje tik ji kitaip vadinasi.Ką vokiečiai "Quark" -varškė- vadina, yra skysta pliurza, sutrinta ir su išrūgom.O ką mes įpratę varške vadinti, jie vadina "Frischkäse". Ta grūdėtoji vadinama "Kerniger Frischkäse".Aš perku "Schichtkäse", jis labiausiai primena mūsų varškę, jis ir naudojamas apkepam ir pyragam.Belgai tiek visko iš Vokietijos importuoja, turėtų ir to "sluoksniuoto sūrio" būti.Jis būna po 500g  supokuotas 11x11x6 cm plastmasiniuose indeliuose, nesvarbu kokios firmos.

Tai tas @frisch@ irgi skystalas, panasu i balta skysta suri, man tai nepatiko; o quark tai tik su uogom, bet atitinka varskes krema jogurtini LT. Gal ir yra, nors atrodo, atidziai ziurejau...Aciu uz patarimus, butinai placiau akis atmerksiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 14 balandžio 2005 - 11:41