As nekokia vireja-kepeja, bet as kepiau tipo varskes apkepa is grudetos varskes. Emiau 4 indelius varskes, 4 saukstus manu kruopu (o gal daugiau, nes as viska is akies dedu ), 4 kiausinius, cukraus ir mirkytu razinu. Visai nieko gavosi
Man visai patinka lietiniai. Juos reikia iškepti plonus ir nesaldžius.Į grūdėtą varškę įdedi smulkiai pjaustytos lašišos arba kumpio, krapų. Susuki. Apkepi. Valgai su grietine ar vienus.
Man skaniausia grūdėta varškė, kai ją pakaitini. Čia tinka tik sausai, nes šlapia daug skysčių paleidžia.
Dedu į įdarus (lietinius, ar kepinių, kepamų orkaitėje).
Labai patinka, kai ji pasidaro tąsi.
Skanu ir šiaip uždėjus prieskonių mikrobangėj pakaitinti (bet cia turbūt tik su namine skanu, nes labai sausą pasidarau
)
Dedu į įdarus (lietinius, ar kepinių, kepamų orkaitėje).
Labai patinka, kai ji pasidaro tąsi.
Skanu ir šiaip uždėjus prieskonių mikrobangėj pakaitinti (bet cia turbūt tik su namine skanu, nes labai sausą pasidarau
Aš į grūdėtą varškę prisipjaustydavau bananų, o vasarą prisidėdavau dar ir uogų, ir valgydavau. Man tei labai skanu būdavo.
Kai nusiperku daigintų kviečių , tai juos sumaišau su grūdėta varške ir valgau.
Nesakau , kad labai skanu tie grūdai, bet dėl sveikatos kartais reikia ir neskanaus , bet sveiko maisto pavartoti
Nesakau , kad labai skanu tie grūdai, bet dėl sveikatos kartais reikia ir neskanaus , bet sveiko maisto pavartoti
QUOTE(Azali @ 2005 04 24, 02:52)
Kai nusiperku daigintų kviečių , tai juos sumaišau su grūdėta varške ir valgau.
Nesakau , kad labai skanu tie grūdai, bet dėl sveikatos kartais reikia ir neskanaus , bet sveiko maisto pavartoti
Nesakau , kad labai skanu tie grūdai, bet dėl sveikatos kartais reikia ir neskanaus , bet sveiko maisto pavartoti

Azali, sumaisyk tuos grudus su medum ir/ar jogurtu, bus skanu ir sveika
Nezinau, gal kas jau rase, grudeta varske as valgau taip:
tostas (tosteryje ar orkaiteje pakepta duonos rieke), ant virsius varskes grudetos, ant jos - obuoliu uogiene ar dzemas
Labai tinka pusryciams
Dėkui už patarimą, pabandysiu įsidėti medaus .Medų labai mėgstu , bet va pritrūko fantazijos .
radau labai šaunų receptėlį, jau keliskart išbandžiau, skanu, gaivu, žaibiškai prapuolė iš lėkštės 
"AGURKŲ SALOTOS SU GRŪDĖTA VARŠKE
200 g grūdėtos varškės
1 agurkas
6 salotų lapai
1 skiltelė česnako
druska
krapai
Agurką supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname krapus ir česnaką.
Į dubenėlį sudedame agurką, česnaką, krapus; varškę, įberiame druskos ir išmaišome.
Į kiekvieną salotų lapą įdedame po šaukštą mišrainės ir patiekiame. "
(receptas paimtas iš www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/F9EF62DE881388AC42256AD4006652C6)
labai šauni idėja - mišrainytė salotų lapuose! po to imi su tuo visu lapu ir valgai, labai liuks. galima šitą su pekino salota daryt. tik aš grūdėtą varškę nuvarvinu sietely, nes kitaip išbėgt gali ta mišrainytė iš lapų. ir žiūrisi labai gražiai, žalia viskas, gyvai gražiau nei nuotraukoj! aš dar į lėkštės vidurį padedu mažą pomidoriuką, įduriu jam į pakaušį ir ten kokių krapų ar laiškinių česnakų įsmeigiu
"AGURKŲ SALOTOS SU GRŪDĖTA VARŠKE
200 g grūdėtos varškės
1 agurkas
6 salotų lapai
1 skiltelė česnako
druska
krapai
Agurką supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname krapus ir česnaką.
Į dubenėlį sudedame agurką, česnaką, krapus; varškę, įberiame druskos ir išmaišome.
Į kiekvieną salotų lapą įdedame po šaukštą mišrainės ir patiekiame. "
(receptas paimtas iš www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/F9EF62DE881388AC42256AD4006652C6)
labai šauni idėja - mišrainytė salotų lapuose! po to imi su tuo visu lapu ir valgai, labai liuks. galima šitą su pekino salota daryt. tik aš grūdėtą varškę nuvarvinu sietely, nes kitaip išbėgt gali ta mišrainytė iš lapų. ir žiūrisi labai gražiai, žalia viskas, gyvai gražiau nei nuotraukoj! aš dar į lėkštės vidurį padedu mažą pomidoriuką, įduriu jam į pakaušį ir ten kokių krapų ar laiškinių česnakų įsmeigiu
Pusryčių salotos
Reikės:
grūdėtos varškės,
pomidorų,
juodųjų alyvuogių,
trupučio majonezo.
Pomidorus supjaustyti, alyvuoges truputį pasmulkinti ir sumaišyti su nusunkta grūdėta varške bei majonezu. Galima pabarstyti juodaisiais maltais pipiriukais.
Reikės:
grūdėtos varškės,
pomidorų,
juodųjų alyvuogių,
trupučio majonezo.
Pomidorus supjaustyti, alyvuoges truputį pasmulkinti ir sumaišyti su nusunkta grūdėta varške bei majonezu. Galima pabarstyti juodaisiais maltais pipiriukais.
Šviežios bulvės su ridikėlių ir varškės įdaru
Keturioms porcijoms jums reikės apie 800 g šviežių bulvių.
Varškės įdarui:
2 kuokštelių ridikėlių,
2 kuokštelių svogūnų laiškų,
500 g grudetos varškės,
7-8 valg.šaukštų mineralinio vandens,
1 valg.šaukšto tarkuotų krienų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Šviežias bulves nuplaukite ir sudėkite į puodą, užvirinkite. Tada puodo dangtį nuimkite ir 25-30 minučių bulves virkite ant silpnos ugnies.
Ridikėlius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Varškę sumaišykite su mineraliniu vandeniu, suberkite į ją svogūnų laiškų žiedelius bei tarkuotus krienus ir dar kartą viską išmaišykite. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Nuo išvirusių bulvių nupilkite vandenį. Bulves nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Prieš patiekiant, nuo kiekvienos bulvės puselės nupjaukite ovalų galą ir pastatykite ją ant lėkštės. Ant stačios bulvės puselės uždėkite varškės įdaro ir ridikėlių griežinėlių. Papuoškite patiekalą svogūnų laiškų žiedeliais
Keturioms porcijoms jums reikės apie 800 g šviežių bulvių.
Varškės įdarui:
2 kuokštelių ridikėlių,
2 kuokštelių svogūnų laiškų,
500 g grudetos varškės,
7-8 valg.šaukštų mineralinio vandens,
1 valg.šaukšto tarkuotų krienų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Šviežias bulves nuplaukite ir sudėkite į puodą, užvirinkite. Tada puodo dangtį nuimkite ir 25-30 minučių bulves virkite ant silpnos ugnies.
Ridikėlius nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Varškę sumaišykite su mineraliniu vandeniu, suberkite į ją svogūnų laiškų žiedelius bei tarkuotus krienus ir dar kartą viską išmaišykite. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Nuo išvirusių bulvių nupilkite vandenį. Bulves nulupkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau. Prieš patiekiant, nuo kiekvienos bulvės puselės nupjaukite ovalų galą ir pastatykite ją ant lėkštės. Ant stačios bulvės puselės uždėkite varškės įdaro ir ridikėlių griežinėlių. Papuoškite patiekalą svogūnų laiškų žiedeliais
i grudeta ispaudziu cesnako, iberiu svieziu krapu, druskos. Atskirai isplaku kiausinius ir sumaisau su varske. Keptuveje apkepu smulkiai supjaustytus sonines gabaliukus su svogunu, uzpilu varskes ir kiausiniu mase, ant virsaus apdelioju pomidoro griezineliais, uzdengiu dangciu ir kepu ant zemos ugnies.. gaunasi labai sotus, sultingas ir lengvas omletas.. su juoda duona (pvz mociutes) labai skanu...
Dažną dieną pusryčiams pasidarau tokį valgį: į dubenėlį sudedu grūdėtąją varškę (dažnai- su priedais), supjaustytą bananą, kivį, mango, papają. Išmaišau ir valgau.









