As grudeta varske valgau viena, kartais idedu vaisiu, uogienes ar dzemo. Labai skanu uzsigerti rytine kava.
Man skaniausi "nesaldus" grudetos varskes variantai:
paprasciausias - tik isideti kmynu ir/ar baziliko, turputi druskos ir slakelis grietines.
O jei dar prideti kubeliais pjaustytu pomidoru
...
Vasara galima isiberti svieziu petrazoliu ar krapu. Tinka ir truputis cesnako.
Tokias salotas, smulkiau sutrynus galima naudoti kaip uztepa ant paskrudintos baltos duonos arba valgyti kartu su orkaitej keptomis bulvemis su lupena.
paprasciausias - tik isideti kmynu ir/ar baziliko, turputi druskos ir slakelis grietines.
O jei dar prideti kubeliais pjaustytu pomidoru
Vasara galima isiberti svieziu petrazoliu ar krapu. Tinka ir truputis cesnako.
Tokias salotas, smulkiau sutrynus galima naudoti kaip uztepa ant paskrudintos baltos duonos arba valgyti kartu su orkaitej keptomis bulvemis su lupena.
Sitas receptas buvo delfyje pries Uzgavenes:
Grudetos varskes sklindziai
15 vienetu reikes:
500g miltu
2 sauksteliu kepimo milteliu
druskos
2 saukstu cukraus
1 saukstelio vanilininio cukraus
250ml pieno
2 kiausiniu
200g grudetos varskes
Dubenyje sumaisykite miltus, kepimo miltelius, druska, cukru ir vanilinini
cukru.
Imuskite kiausinius, supilkite piena.
Greitai ismaisykite (mase turi buti vientisa), sudekite grudetaja varske.
Kepkite. Patiekite karstus, apibarstytus miltiniu cukrumi ir avietemis.
Grudetos varskes sklindziai
15 vienetu reikes:
500g miltu
2 sauksteliu kepimo milteliu
druskos
2 saukstu cukraus
1 saukstelio vanilininio cukraus
250ml pieno
2 kiausiniu
200g grudetos varskes
Dubenyje sumaisykite miltus, kepimo miltelius, druska, cukru ir vanilinini
cukru.
Imuskite kiausinius, supilkite piena.
Greitai ismaisykite (mase turi buti vientisa), sudekite grudetaja varske.
Kepkite. Patiekite karstus, apibarstytus miltiniu cukrumi ir avietemis.
aš kepu blynelius su grudėtos varškės ir rukytos lašišos įdaru.Arba kai netingiu pyragą.Sviestinė tešla padui+grūdėtos,mocarelos, kiuašinių bei grietinės mišinys+ant viršaus vyšniniai pomidoriukai bei santa marios prieskonių mišinys (berods bazilikas su kažkuom).Liuksiškas kepinys.
senokai begvildenta tema
šio receptuko pagrindu kepiau šiandien sklindžius, tik nedejau kepimo miltelių ir pieno, užmaišiau iš akies tirtą tešlą ir kepiau. skonis pasakiškas
QUOTE(Akropolina @ 2008 02 26, 21:16)
Sitas receptas buvo delfyje pries Uzgavenes:
Grudetos varskes sklindziai
15 vienetu reikes:
500g miltu
2 sauksteliu kepimo milteliu
druskos
2 saukstu cukraus
1 saukstelio vanilininio cukraus
250ml pieno
2 kiausiniu
200g grudetos varskes
Dubenyje sumaisykite miltus, kepimo miltelius, druska, cukru ir vanilinini
cukru.
Imuskite kiausinius, supilkite piena.
Greitai ismaisykite (mase turi buti vientisa), sudekite grudetaja varske.
Kepkite. Patiekite karstus, apibarstytus miltiniu cukrumi ir avietemis.
Grudetos varskes sklindziai
15 vienetu reikes:
500g miltu
2 sauksteliu kepimo milteliu
druskos
2 saukstu cukraus
1 saukstelio vanilininio cukraus
250ml pieno
2 kiausiniu
200g grudetos varskes
Dubenyje sumaisykite miltus, kepimo miltelius, druska, cukru ir vanilinini
cukru.
Imuskite kiausinius, supilkite piena.
Greitai ismaisykite (mase turi buti vientisa), sudekite grudetaja varske.
Kepkite. Patiekite karstus, apibarstytus miltiniu cukrumi ir avietemis.
šio receptuko pagrindu kepiau šiandien sklindžius, tik nedejau kepimo miltelių ir pieno, užmaišiau iš akies tirtą tešlą ir kepiau. skonis pasakiškas
Man labai skanu ( o ir pagaminti nesunku) kumpio (pvz jamon arba Parma ham) suktinukai su grudeta varske ir melionu... apsivalgymas
as darau toki pyraga: imu saldytos sluoksniuotos teslos, ja pakocioju viena laksta dedu i skarda tada dedu idara: grudetos varskes , fermentinio surio, petrazoliu vienas kiausinis ir prieskoniai. uzkloju antru teslos lapu patepu kiausiniu ir kepu orkaiteje. niu man labai skanu, tik reikia ziureti kad surio ir varskes mazdaug vienodom dalim butu nes kitaip jei varskes zenkliai daugiau tai ji praskysta labai...
as blynus kepu su grudeta varske.iplaku 2,3 kiausinius truputi pieno,vaniles,miltu,kad butu tokia tirstesne kaip blynu tesla.gaunasi tokie varsketukai
reikia kepti ant mazos ugnies.
Kažkada kepiau blynelius iš grūdėtos varškės. Recepto neatsimenu, net nežinau iš kur tada paėmiau, bet buvo labai skanu, nors buvo sunku juos apversti, o ir blyneliai gavosi šiek tiek skystukai, bet užtat skanu 









