QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 14, 22:57)
Bet neturint vaikų (ar turint tiek kiek pajėgi "pavežti") žymiai lengviau ir paprasčiau tobulėti, nesustoti, neatsilikti ir daug ko nuveikti, nes niekas tavęs nestabdo, netrikdo, netempia atgal. Juk neveltui tiek įžymių žmonių, tikrų genijų talentų apskritai atsisako gimdyti (moterys) ar nenori turėti vaikų.
Visiškai sutinku, kad genijai vaikams ir net sutuoktiniui dažnai neturi laiko nei noro. Kalbėjau ne apie profesinį tobulėjimą, o apie asmenybinį.
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 10:23)
Taip, bet jūs teigėte, kad TIK vaikai yra visa ko gero varančioji jėga, ar ne taip supratau?
Ne Mili, aš teigiau, kad vaikai yra varančioji jėga. Bet neteigiau, kad visa ko gero, čia jau jūs tą išvystėt
QUOTE(Mili @ 2015 05 15, 13:56)
paramos nesiūlau, bet... dar labai senai Nomedos pokalbių laida kalbino Varėnos rajone gyvenančią daugiavaikę - septynis augina, du iš jų įvaikinti. tai ji viešai pasakė - moterys, tik nežudykit savo vaikelių, o jei jau pagimdėt ir neišgalit - man atneškit, aš jau kaip nors paauginsiu. Aš irgi su dar vienu ar dviem laisvai susidoročiau.
Žmonės, auginantys gausią šeimą, labai aiškiai mato, kad dar vienas vaikas nieko iš esmės nekeičia, o jei bus bėdų, tai ir vienas vaikas pasidarys nepakeliama našta

.
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 14:16)
Džiaugiuosi jūsų laime ir visos šios diskusijos metu tą ir kartojau - kad būtent TOKIOS daugiavaikės šeimos yra gėris, o ne pašalpiniai, soc, būstuose gyvenantys ar pan.
Žinot, jūs labai kategoriškai vertinat pašalpinius, soc. būstuose gyvenančius, kaip nevertus gyventi ir, juo labiau, gimdyti vaikus. O aš matau labai mielus, jautrius ir net talentingus vaikus, kurių tėvai gauna pašalpas. Ir tikiu, kad ir labai neturtinga šeima gali užauginti puikius vaikus, jei juos mylės. Kiek mažiau vilties alkoholikų šeimose, čia jau sunku ką pakeisti, jei vaikai gimsta su alkoholiniu sindromu, tarsi nešdamiesi tėvų prakeiksmą. Nors pasaulis iki šiol žavisi alkoholiko ir sifilitikės sūnumi L. Bethovenu

.
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 05 15, 17:19)
Yra kas kuria savo šeimą ne iš kito galo, o nuosekliai nuo pamatų, pasikloja pagrindą po kojomis. Galų gale galvoja apie palikuonių gerovę, o ne tai, kad plikom subinėm ant kelmelio.
Dar yra sveikatos pusė, kai reikia turėti sveikatos tiems vaikams užauginti nuo nulio, nervų, jėgų, energijos<...> O jei neįgalus? Juk su amžiumi toji rizika didėja.
Tai va, kad besiklodami pamatus, vėliau nebeturi sveikatos natūraliai pradėti savo palikuonis, su amžium didėja rizika pagimdyti neįgalų. Taigi, dar kažin, kurie išmintingesni

.
QUOTE(flight @ 2015 05 15, 21:21)
Man ketvirtas vaikas reikštų mano profesinės veiklos pabaigą. Va ir menkutis skirtumas
Jei jūs balerina (ar profesionali sportininkė), tai ir trys vaikai nerealu. Kitais atvejais sėkminga profesinė veikla suteikia galimybių pasisamdyti auklę ir sėkmingai užauginti ir ketvirtą ir bet kurį kitą vaiką.
Kad nesiginčytume dėl skirtingai suprantamų dalykų, reikėtų išsiaiškinti prioritetus gyvenime. Myliu ir mėgstu savo darbą, bet dar labiau myliu savo vaikus ir tėvus. Man didžiausia gyvenimo pilnatvė gyventi ir numirti šalia mylinčių ir mylimų žmonių. Gražiausia patirtis - vaikų augimo stebuklas ir tėvų mirties pamokos. Esam skirtingos, skirtingus dalykus ir vertinam, galbūt kažkas mirties valandą gailėsis per mažai laiko praleidęs darbe ar per mažai šalių aplankęs, per mažai drabužių įsigijęs ar per seną automobilį turėjęs.