QUOTE(D'Luxe @ 2009 12 04, 04:38)
Vika333 - Jūsų paskaičiavimai pakankamai tikslūs, bet gali būti šiek tiek per daug optimistiški. Vidutiniškai 2 HPLight lempučių turėtų pakakti pilnam procedūrų kursui.
Ką jūs turite omeny, "pilnam kursui"?
3 lemputė liks papildomos procedūroms, bet tik su sąlyga, kad plaukai yra labai tamsūs, geriausiai visai juodi. Jei plaukučiai yra šviesesni, juos reikės apdoroti daugiau kartų ir gali prireikti 4-tos ar net 5-tos lemputės (tiems atvejams, kai plaukai gan šviesūs ir labai stori bei tankūs.
O vėliau, po 4 ar 5 lemputės? Gi vėl jas reiks pirkt, rezultatų "atnaujinimui".
Himalaia - Jūsų paskaičiavimai per daug pesimistiški. Pagal Jūsų paskaičiavimus išeina taip, kad žmogus visus metus iš eilės turės nuolat kas 10 dienų darytis fotoepiliaciją, bet taip tikrai nėra
Kur aš taip rašiau? Nerašiau... Mano pesimistiškais paskaičiavimais vienos lempos turėtų užtekti 2 mėnesiams. Kas yra labai realu, nes visi žmonės reaguoja skirtingai ir yra ne vienas atsiliepimas, kad po 4-5 procedūrų, nustojus jas daryti, absoliučiai visi plaukai ataugo. Taigi, kad taip neatsitiktų, norint visada neturėti plaukų (o ne tik laukti, kada atauga, tada vėl "šaudytis kūną), procedūras nuolat reiktų kartoti. Ar ne tiesa?
Aišku, gali būti ir taip, kad plaukų sumažės, ir jie taip greiai nebeataugs. Bet kadangi mano skaičiavimai pesimistiški, tai taip nebus
Pradžioje atliekamas pilnas procedūrų kursas (6-8 kartus) - jam pilnai užtenka 2-3 lempučių, vėliau atliekamos tik papildomos procedūros (kartą į 3-4 mėn. atliekama 1 papildoma procedūra). Per metus gali būti sunaudota max 5 lemputės.
Aš gi vėliau šiek tiek tiksliau paskaičiavau, kiek kainuotų 30 kartų visą kūna susitvarkyti. Vistiek žymiai brangiau išeina, nei su Tria.
Fotoepiliacijos kursas nevyksta ištisai visus metus be jokių pertraukų. Atlikus pilną kursą, po 3-4 mėnesių atauga ne visi plaukai, bet tik jų dalis, nereikia kartoti procedūrą ant viso ploto, galima kaip mamos sako "pašaudyti" tik tose vietose, kur išdygtų pavieniai plaukeliai
Aš ir nerašiau, kad be pertraukų. Kas 2 mėnesius, maždaug.
Kadangi galvutė yra didelė, norint tik kelis plaukus pačirškint, reiks naudoti pilną impulsą. Šiuo atveju, tai yra mažas aparato trūkumas. Aišku, kai didelį plotą apima, iš pradžių labai patogu ir greita, bet vėliau, jau atauginėjant plaukams, sunaudoti visą impulsą 3 plaukams išeina neekonomiška. Nors čia daugiau mano kabinėjimasis, nei trūkumas
Taip pat. Gamintojas, kai nurodo, kad 1 lemputės pakaks 1 kartą apdoroti visą kūną, turi omenyje pilnai visą kūną (apart galvos ir kaklo), įskaitant nugarą, krūtinę ir t.t.
Per 1 "šūvį" HPLight apdoroja 6 kvadratinius cm. Tai išties yra didžiausias plotas, kuri gali apdoroti šiuo metu egzistuojanti buitinė įranga
Kas yra nelabai realu, kaip suprantu. Kiek skaičiau atsiliepimų, vienos lempos užtenka maždaug pilnoms kojoms, pažastims ir blauzdoms. Jūs gi dirbat su šiuo aparatu, turėtumėt žinot realius rezultatus, o ne tik gamintojo teiginius.
O tas didelis plotas tai tikrai, IPL didžiausias pliusas. Įdomu, kada naminiai lazeriai tokius didelius plotus galės apdorot...
QUOTE(Vika333 @ 2009 12 04, 05:17)
Vat ir as pamaniau, kad per daug jau cia paskaiciavo

12 lempu per metus

Kam tada isvis ta fotoepiliacija butu reikalinga, jei reiketu kas menesi po lempute sunadot

Absurdas...jau tada nesivadintu net 'ilgalaike' epiliacija, jei efektas laikytusi tik 1 menesi, t.y. tiek pat kiek po rovimo vasku, jau geriau butu po vasko kasete kas menesi tada pirkt, nei po lempute

Cia tame esme ir yra, kad ilgam atsikratyt plauku, o ne kas menesi su jais kovot. Aisku, nesitikiu, kad visam, bet jau bent ilgesniam laikui nei kas menesi
Kaip jūs parašėt, tai gal ir absurdas. Aš skaičiavau ilgam laiko tarpui maždaug kas 2 mėnesius epiliuojant. Kas yra realu, turint omenyje, kad pirmus mėnesius procedūras reiks kartoti kas porą savaičių. Aš į situaciją žiūriu realistiškai. Retas atvejis, kada su naminiais aparatais plaukai neatauga po 6 mėnesių. O ką jau kalbėti po kelių metų. Taigi ir mąstau, kiek, laiko perspektyvoj, man kainuos procedūros. Sumoj su Silk'n išeina brangiau, nei su Tria. Kad ir kaip optimistiškai ar pesimistiškai skaičiuočiau. Aišku, išlieka faktorius, kad Tria reiks kažkada pakeisti, o Silk'n užtenka tik lempų.
Kiek ilgam jūs tikitės atsikratyti plaukų? Žiūtint į buitinių aparatų techninius parametrus, teoriškai jie nesugeba visiškai sunaikinti plauko svogūnėlio, todėl plaukai ir atauga. Taigi procedūras reiks kartoti ir kartoti. Dar, galvojant logiškai, jei, naudojant naminius lazerius ar IPL, po kurio laiko atauga šviesesni ir silpnesni plaukai, aparatai nebesugebės jų "paimti", nes jie bus per šviesūs. Taigi, plaukų bet kokiu atveju liks.
Asmeniškai aš į visus naminius aparatus žiūriu kaip į dar vieną epiliacijos būdą, o ne kaip į ilgalaikį paukų šalinimo būdą. Profesionalus lazeris gali būti ilgalaikis ar net visam gyvenimui, jei žmogus, atliekantis procedūras, išmano, ką daro ir sugeba teisingai naudoti aparatą, pritaikant individualius parametrus pagal kiekvieno žmogaus odą ir plaukus. O tie naminiai aparatai yra dar vienas pasižaidimas. Tiesiog man kiti depiliacijos ar epiliacijos būdai yra netinkama, tad ieškau alternatyvos. Jei nebūtų gaila pinigų, geriau daryčiausi profesionalaus lazerio procedūras. O dabar, teks žaisti su naminiais ir tikėtis geriausio, pirštus sukryžiavus.
Apskritai, tai visi teiginiai, kad su naminiais aparatais niekad nebereiks skustis ir t.t. yra labai klaidinantys ir nepagrįsti. Visuose jų klinikiniuose tyrimuose rezultatai rodomi tik iki 6 mėnesių. O kas po to vyksta- mistika. Mano nuomone, po to visi plaukai tiesiog atauga. Dėl to ir reiks visą gyvenimą kartoti ir katoti ir kartoti. Ir būtent dėl to tai yra tik dar vienas epiliacijos būdas, tiesiog turintis mažiau pašalinių poveikų, nei skutimas ar vaškavimas.