QUOTE(Sansara @ 2008 03 01, 21:21)
1. stoviu ant A režimo, nusistatau diafragmą ir matau, kad peršviečia kadrą.
2. pasižiūriu išlaikymą
3. einu ant M režimo ir tiesiog reguliuoju į reikiamą ekspozicija, ISO jei reik ir t.t. kol gaunu norimą rezultatą...
puriena, bet tu gauni lygiai tą patį ką ir ant A pareguliavus EV
kam tada vargintis ir lipti ant M?
anksčiau žiūrėjau tą skalę. ja naudojuos kai fotografuoju prietemoje, tamsoje, kai orientaciniai jausti koks turi būt daugmaž išlaikymas (man dar sunku jaust tas sekundes ir jų dalis, kai ilgas labai išlaikymas)..
2. pasižiūriu išlaikymą
3. einu ant M režimo ir tiesiog reguliuoju į reikiamą ekspozicija, ISO jei reik ir t.t. kol gaunu norimą rezultatą...
puriena, bet tu gauni lygiai tą patį ką ir ant A pareguliavus EV
anksčiau žiūrėjau tą skalę. ja naudojuos kai fotografuoju prietemoje, tamsoje, kai orientaciniai jausti koks turi būt daugmaž išlaikymas (man dar sunku jaust tas sekundes ir jų dalis, kai ilgas labai išlaikymas)..
Ne. Pvz. Jei statau ant A, padarau nuotrauką ir matau, kad peršviesta, tada reikia daryti EV korekciją. Prarandu laiką ir gerą kadrą tuo metu - yra tokia tikimybė? O jei statau ant M, jau taikydamasi fotkinti, ekstra sukioju ratuką ir taip sutaupau brangų laiką. Kai įpranti sukioti, tai tai gaunasi labai greitai, patikėk. Todėl A renkuosi tik tda, kai matau, kad apšvietimas yra nekintamas.
Bliamba, reikia mums krūvoje pafotkint
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 03 01, 21:18)
Ačiū
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 01, 21:31)
sutinku
QUOTE(californiagirl @ 2008 03 01, 19:55)
Truputi panasu(gink dieve nenustatineju ligu) i "compulsive obsessive" elgesi...Gink dieve nesakau, kad turi ta "obsession",
Eik tu, nepykstu nė kiek. Jei rimtai, tai vien dėl grožio noriu to mamyia
QUOTE(westa @ 2008 03 01, 22:18)
.. tik mano akimis šarpo gal kiek daugoka...
Žinok, čia ne šarpas. O tonai ir contrast
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 01, 22:31)
O jei statau ant M, jau taikydamasi fotkinti, ekstra sukioju ratuką ir taip sutaupau brangų laiką. Kai įpranti sukioti, tai tai gaunasi labai greitai, patikėk.
Labai keista, bet aš tik nusipirkusi veidrodinuką iškart fotkinau su M režimu. Visai neseniai perėjau ant AV. Ir vėl bandysiu ant M, ypač lauke
QUOTE(bite maja @ 2008 03 01, 21:38)
Orams atšilus, manau susirinksim
Mes ateinačią savaitę kursuose bandysim juostiniais krūvoje
QUOTE(westa @ 2008 03 01, 22:23)
Sansara kokią temą paskelbei
kažko kūdros neatidaro man
galim po blatu iš pirmų lūpų sužinot 
Jei neapsirinku "Skrydis"
Fotkinau dukrą
QUOTE(westa @ 2008 03 01, 23:29)
Elina.. kiek tavo dukrai metų? man šioje ji visiškai ne vaikas... argi tavo tikslas buvo tokią ją parodyt? man daug labiau patiko ji lietuje 
Norėjau parodyti PORTRETĄ. Nemažos jau mergaitės- 8 metų ( tik brandesnės, nei priklauso jos metų būt). Gal labiausiai norėjau išryškinti akis. Kiek sendinau, bet daug su PS nesimarmaliavau
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 22:33)
Norėjau parodyti PORTRETĄ. Nemažos jau mergaitės- 8 metų ( tik brandesnės, nei priklauso jos metų būt). Gal labiausiai norėjau išryškinti akis. Kiek sendinau, bet daug su PS nesimarmaliavau 
matau išlygintą odą.. na negi mano akys mane apgauna
QUOTE(Elina @ 2008 03 01, 22:33)
Elina, šiuo atveju PS - blogis.
QUOTE(Puriena6 @ 2008 03 01, 21:36)
Elina, šiuo atveju PS - blogis.
PRITARIU
bet kad nebūčiau bobutė ir neburbėčiau, tai parašysiu taip. jei norėjai išryškinti akis, tikslas vistiek nepasiektas. nes mano akys nesustoja ties jom, o slenka žemyn link to balto blyno iškart po smakru.