Vilniuje vištos irgi po 5,60 kainuoja. O viščiukai broileriai po +- 7,90 (praeito savaitgalio kalvarijų turgaus kainos). Man atrodo, kad vištos yra tos dedeklės, kurios jau nurašomos kaip nebetinkamos kiaušinių dėti, gal per senos ir pan. Žinau, kad jų mėsa kietesnė nei broilerių, gal ir mažiau vertinga nžn...
Noriu pasidalinti geru vištos/viščiuko paruošimo receptu, kuris labai apsimoka, nes gaunasi daug ir žiauriai skanu. Šitą receptą kažkada radau supermamoj ir atsispausdinau. Ir tik neseniai pamėginau jį pasidaryti, tai dbr mėgstamiausias receptas iš vištos.
Reikia viščiuko, kurį supjaustom detalėm (pvz., nugarėlė per pusę, krūtinėlė į 4 dalis ir pan.) sudedam į bliūdą ir apibarstom mėgstamais prieskoniais, tuomet apipilam ją 2 paplaktais kiaušiniais ir išmaišom. Po to imam po vieną gabaliuką, pavoliojam miltuose ir kepam įkaitintoj keptuvėj, kol gražiai paskrus (nereikia iškepti jų, tik kad spalva graži pasidarytų). Tuomet sukraunam pakeptas dalis į puodą, užpilam vandens (aš pilu tiek, kad 1/3, 1/2 vištos kad apsemtų) ir troškinam. Kol troškinasi, supjaustom rūkytų lašinukų, kelias skilteles česnako ir sutarkuojam 2-3 morkas. Visa tai pakepinam keptuvėje. Tuomet viską supilam į vištienos puodą, kad kartu troškintųsi. Kai troškinimasis į pabaigą, įdedu grietinės ir po 5 minučių paruošta