Radau sita recepta delfyje. Pati nebandziau, bet artimiausiu metu ketinu
Morku keksas
Jums reikės:
200 g cukraus,
175 g sviesto,
3 kiaušinių,
300 g miltų,
1 arb.šaukštelis kepimo miltelių,
1 arb.šaukštelis vanilinio cukraus,
3-4 (250 g) vidutinės morkos.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia trintuve.
Sviestą su cukrumi išsukite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į sviestą. Po vieną sparčiai sukant įmuškite kiaušinį ir suberkite vanilinį cukrų. Sudėkite tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba sviestu, pabarstykite miltais ir išdėkite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Jei pyrago viršus pradės svilti, pridenkite folijos lakštu. Patikrinti, ar iškepė, galima dantų krapštuku įbedus į keksą, jis turi likti švarus ir sausas.Papildyta:Sitas buvo komentaruose. Mano galva niekuo nesiskiria, bet imetu dar cia.
Mano morku pyragui reikia:
3 stikl.tarkuotu morku
2,4-3 stikl.cukraus (priklauso nuo morku saldumo)
3 kiausiniai
3 valg.saukstai aliejaus
1,5 arb.saukstelio nugesint.sodos
3 stikl.miltu
Sudejus mase i forma, slapiu peiliu gilokai pravesti per virsu (ne taip suskyla pavirsius).
Kepa 45-50 min.
Papildyta:Na gerai. Dar viena variacija
Morkų pyragas
100g sviesto,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai,
2 stiklinės miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
pusė šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
pusė šaukštelio cinamono miltelių,
2 stiklinės tarkuotų morkų,
pusė stiklinės kapotų riešutų.
Gerai išmaišyti sviestą su cukrumi. Sudėti išplaktus kiaušinius, citrinos žievelę, cinamono miltelius, tarkuotas morkas ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Supilti į sviestu pateptą kepimo formą ir apibarstyti kapotais migdolais. Kepti labai karštoje orkaitėje apie val.
Papildyta:Sitas keistas..
Morkų pyragas su kmynais
2 stiklinės tarkuotų morkų,
2 stiklinės miltų,
stiklinė cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
2 šaukšteliai sodos,
šaukštelis kmynų,
5-6 gvazdikėliai,
citrinos rūgštis.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi. Sodą ir citrinos rūgštį sumaišyti su miltais, suberti kmynus, sugrūstus gvazdikėlius ir gerai išmaišyti. Formą ištepti sviestu, supilti paruoštą tešlą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min. Pyragą iš formos išimti tik atvėsusį.
Papildyta:Gal dar?
Morkų pyragas
200 g tarkuotų morkų, 150 g cukraus, 300 g miltų, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, 2 šaukštai aliejaus, šaukštelis kepimo miltelių, 2 bananai.
2 šaukštus cukraus pakepiname sausoje keptuvėje, kol iš tirps, ir išmaišome su 2 šaukštais karšto vandens. Trynius ištriname su likusiu cukrumi, sumaišome su ištirpintu sviestu, aliejumi. Sudedame morkas, su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Pusę tešlos sukrečiame į skardą, sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir sukrečiame likusią tešlą. Pyragą kepame 170 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40-50 min.
Suvalgius tokio pyrago organizmas gaus daugiau beta karotino negu sugraužus kelias morkas. Bananų įdaras pyragą praturtina kaliu ir magniu. Be to, šis pyragas - geras ląstelienos šaltinis.