Kol auga cukinijos, siūlau pabandyti tokį receptą
Šokoladinis keksas su cukinijomis
Nepaprastai skanus, nelabai saldus, minkštas, drėgnas keksas. Dingsta akimirsniu. Pats tas šokolado gerbėjams
180 g miltų
60 g miltų su sėlėnomis
(galima visą kiekį paimti paprastų miltų)
40 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
110 g kambario temperatūros sviesto
160 g rudojo cukraus
vanilinis cukrus
1 šaukštelis tirpios kavos
3 kiaušiniai
280 g tarkuotos cukinijos (stambia tarka)
170 g smulkinto šokolado (dėjau "Dark" šokoladą, pjausčiau gabaliukais ir tarkavau su tarka)
Smulkinti riešutai viršaus pabarstymui
Įkaitinti orkaitę iki 180C
Pailgą keksinė formą 13 x 25 cm iškloti kepimo popieriumi (arba patepti aliejumi, pabarstyti trupiniais)
Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Mikserio pagalba maišyti sviestą su cukrumi, po to po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su miltais, po to su cukinija ir smulkintu šokoladu. Viršų išlyginti ir pabarstyti kapotais riešutais
kepti apie valandą - tikrinti mediniu pagaliuku. Kai bus sausas - keksas gatavas.
Recepto originalas čia
Dabar, kai cukinijų metas, ištraukiau į paviršių šį receptuką. Jau išbandžiau, skonis fantastinis. Būtinai išsikepkite. Tik aš šokolado dedu 100 g., pakanka ir tiek. Ir kepiau apvalioje formoje su skyle.