Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo)

Sveikutės 4u.gif

Nežinau ar pas mane baltmė ar ne, bet turiu baltas dėmes jau apie 10 metų... Keisčiausia man, kad jos ne šiaip belekur išsimėčiusios, o tose vietose kur anksčiau buvo apgamai... Paprasčiausiai vieną dieną pamenu pastebėjau kad ten kur buvo keli apgamai liko dvigubai už juos didesnės baltos dėmės.. tai va, turiu kokias 5 jų. g.gif Taip pat tuo pačiu metu ir plaukų baltų atsirado, vėliau sustojo. Bet iki šiol man jos neišnyko, o baltų plaukų kas kiek laiko vis atrandu. Pamenu tada mama mane mažikę nusivedė į ligoninę tyrimus daryti ir šundaktariai pasakė kad nieko čia nėra ir apkaltino mano tėvus kad per juos čia man ta odos spalva nyksta kadangi jie abu dirba geležinkelyje..... doh.gif doh.gif doh.gif Čia va tokia diagnozė buvo, pasirodo tėveliai kalti, sakė daktaras kad tipo jie iš geležinkelio chemikalų visokių namo prineša lotuliukas.gif taip ir nepasakė nei kokia čia liga, tik spėlioti lieka.. schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes smile.gif pas mane demes buvo tik ant koju nugaros bet deja.atsirado ir ant veido schmoll.gif ir kuo toliau tuo sunkiau man uzsigrimuoja.kuo jus jas maskuojat?ar turit kuri gal ta viticolor?ar labai isryskeja vasara kai saule atsiranda? blink.gif .nuo soliariumo ir vitix ant kojos viena deme baigia visiskai isnykt bet ka su veidu daryt?
Atsakyti
QUOTE(Owena @ 2009 03 22, 17:55)
sveikutes smile.gif pas mane demes buvo tik ant koju  nugaros bet deja.atsirado ir ant veido schmoll.gif ir kuo toliau tuo sunkiau man uzsigrimuoja.kuo jus jas maskuojat?ar turit kuri gal ta viticolor?ar labai isryskeja vasara kai saule atsiranda? blink.gif .nuo soliariumo ir vitix ant kojos viena deme baigia visiskai isnykt bet ka su veidu daryt?

doh.gif mano visas kūnas nusėtas doh.gif tik ant nugaros nėra, nuo saulės dar labiau išryškėja blink.gif praėjusiais metais iš Turkijos grįžau kerša, veidas doh.gif . Vienintelis išsigelbėjimas jau dabar tepu apsauginį kremą nuo saulės, veidą maskuojus egipto žeme ir pudra, o kūną losjonu kuris suteikia atspalvį vis mažiau matosi doh.gif , bet kaip įkyrėjo tas pastovus tepliojimas nemėgėja dažytis o dabar sąžiningas ritualas blink.gif . Bet........................................
Atsakyti
Pagaliau jus suradau karsta.gif Nebeatsiminiau kuriame forume zadejau receptus padiktuoti doh.gif Dar galvojau, jei rupes gal per asmenini paklibinsit, priminsit.
Taigi, kaip ir sakiau buvau pas dermatologe Birzuose (jei kam reiks turiu tel.) Ar tai baltme, nustatinejo apsviesdama spec. lempa. Tos demes sviete baltai baltai. Israse gerti Ferro-Folgamma kapsules(pakely 100vnt) 1kaps.viena kart dienoj ir baltas demes teptis tepaliuku Cutivate 0.05% du kartus dienoj. Demes bent pusvalandi dienoje turi gauti saules. Taip pat naudoti kremus be rugsties, man liepe nusipirkti rankom ir veidui DuoSkin kremus(kai pasibaige Panevezio vaistinese buvo problema gauti).
Mano baltme nebuvo isisenejusi. Ji ypatingai islindo pernai sausi kai grizau is Italijos kalnu idegusi. Gydymosi laikotarpiu abejojau ar uzteks pagijimui tu triju zadetu menesiu. Kasdien bunan sauleje tos demes idegdavo, pasidarydavo vysniavos, po to nupleiskanodavo ir vel viskas is pradziu. Tuo tepaliuku tepliodavaus dazniau nei du kartai, nes apie lupas pastoviai nusivalgydavo.
Siuo metu jauciuosi pagijusi, demiu nebera. Gydytoja dar liepe atvaziuoti po tu triju men.,bet as sveikuole nebevaziavau blush2.gif Nors siaip idomu su ta lempa pasvietus, gal dar kur zenklai liko g.gif
Mano mamyte nuo jos problemu taip pat pagyde, ko daugeli metu negalejo padaryti Klaipedos ir Taurages daktarai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo beuodege: 22 kovo 2009 - 20:20
QUOTE(beuodege @ 2009 03 22, 20:19)
Pagaliau jus suradau karsta.gif  Nebeatsiminiau kuriame forume zadejau receptus padiktuoti doh.gif Dar galvojau, jei rupes gal per asmenini paklibinsit, priminsit.
Taigi, kaip ir sakiau buvau pas dermatologe Birzuose (jei kam reiks turiu tel.)

Sveikutė,gal galit į az mestelėt gydytojo numeriuką ir koordinates ax.gif
Bandysiu susiskambinti ir nuvažiuot o gal bigsmile.gif ir aš galėčiau būt nebe velykinis kiaaušinis verysad.gif
Ar priima jis visus norinčius, ar reikia siuntimo, ar mokama ir kiek viskas įdomu ax.gif
Atsakyti
bigsmile.gif Labas, as irgi girdejau daug gero apie Birzu gydytoja, labai noreciau gauti tel. , ar adresa blush2.gif Mano baltme kai kur irgi nesenai atsiradusi, ypac ant kaklo matosi. verysad.gif Siuo metu bandau jonazoliu uzpila gerti i jonazoliu aliejumi teptis. Taciau reikia eiti bent jau i soliariuma, o as nerandu laiko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ssandra @ 2009 03 23, 13:56)
bigsmile.gif Labas, as irgi girdejau daug gero apie Birzu gydytoja, labai noreciau gauti tel. , ar adresa  blush2.gif Mano baltme kai kur irgi nesenai atsiradusi, ypac ant kaklo matosi.  verysad.gif Siuo metu bandau jonazoliu uzpila gerti i jonazoliu aliejumi teptis. Taciau reikia eiti bent jau i soliariuma, o as nerandu laiko  cool.gif

geriant jonazoles jokiais budais negalima i soliariuma blink.gif
Atsakyti
Tai būtų gerai, akd paviešintumėte to gydytojo koordinates kas turite. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, prisijungiu ir as prie "marguciu" draugijos doh.gif
Turiu ir as to "dziaugsmo", ant nugaros ir uzpakaliuko... Siaip, gyventi lyg ir netrukdo, bet vasara su bikiniu (o dar kai oda idega ir tos demes isryskeja), tikras siaubas verysad.gif
Is pradziu man tos baltos demes atsirado ant nugaros, po atostogu pajuryje, nusprendziau, kad tai neidegusios vietos, nuo suraus juros vandens, kad galbut lasu nenusivaliau...
Kita pavasari pradejau eiti i soliariuma ir tu demiu dar plius atsirado ant uzpakalio... Per visa vasara demes niekur nedingo, issigandau, kad cia galbut man soliariumas tokia neigiama poveiki padare, todel i ji nebejau... Pradejau net saules vengti, kol galu gale neradau vieno straipsnio apie Baltme ir kol nesupratau, kas cia per "baubas" mane uzpuole... Kol kas niekuo nesigydau, taciau arteja vasara doh.gif Reikia kazka mastyti...
Atsakyti
QUOTE(Enary @ 2009 03 25, 13:30)
Sveikutes, prisijungiu ir as prie "marguciu" draugijos doh.gif
Turiu ir as to "dziaugsmo", ant nugaros ir uzpakaliuko... Siaip, gyventi lyg ir netrukdo, bet vasara su bikiniu (o dar kai oda idega ir tos demes isryskeja), tikras siaubas verysad.gif
Is pradziu man tos baltos demes atsirado ant nugaros, po atostogu pajuryje, nusprendziau, kad tai neidegusios vietos, nuo suraus juros vandens, kad galbut lasu nenusivaliau...
Kita pavasari pradejau eiti i soliariuma ir tu demiu dar plius atsirado ant uzpakalio... Per visa vasara demes niekur nedingo, issigandau, kad cia galbut man soliariumas tokia neigiama poveiki padare, todel i ji nebejau... Pradejau net saules vengti, kol galu gale neradau vieno straipsnio apie Baltme ir kol nesupratau, kas cia per "baubas" mane uzpuole... Kol kas niekuo nesigydau, taciau arteja vasara doh.gif Reikia kazka mastyti...

gali buti ne tik baltme o ir grybelis. cia gydytojas turi nustatyti.
Atsakyti
Merginos- o baltmė- tai tokios baltos dėmės ant odos? Kur dingsta pigmentacija? Nes mano mažoji turi kelias. Parodžiau daktarei sakė stebėti ar nedidėja. Turi tipo išnykti. Bet nieko jos nenyksta tokios pačios yra. Išlindo po vasaros. O ką su jom galima daryti? g.gif Kad išnyktų?
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2009 03 25, 16:16)
gali buti ne tik baltme o ir grybelis. cia gydytojas turi nustatyti.

Rimtai? Bet ar grybelis gali islikti 3,5metu toje pacioje vietoje? Ir visiskai neidegti? unsure.gif
Atsakyti