Mes pradejom nuo to, kad 6 men turedami emem naudoti medvilninius vystyklus su vilnonemis kelnytemis. Vaikas suprato rysi tarp siusiojimo ir slapiu nemaloniu vystylu ir nebenorejo i kelnes siusioti. Tada emiau leisti jam siusioti i vonia. Jam padedavo suprasti, kad jau reikia daryti atsuktas vandens ciaupas - vandens ciurlenimas. O puoda gavome pirkti del to, kad nakti jis eme blaskytis ir nenorejo siusiot i kelnes. As neissimiegodavau. I vonia nesiot tingejau, tai, sakau, geriau mes puoda nusipirksim. Ta pacia diena kai nusipirkom, baigesi skalbiamu vystyklu kruvos. Ir vaikas vel normaliai eme miegot. Visi kakuciai i puoda, ir beveik visi siusiukai irgi. Nezinau, kaip jis suprato, kam tas puodas skirtas. Nemanau, kad tai teveliai "pagauna", kada vaikas nori. Daznai buna taip, kad vaikas nenori, bet pasodintas ant puoduko is visu jegu isspaudzia siusiuko laseli, kartais net kakuti (nors jokiu zenklu, kad tai bus nebuvo)

, kad tik ji nuo puodo pakeltu. Kai bunam kur ne namie, tai vistiek stegiuosi vaika virs kriaukles kokios palaikyti, kad pasiusiotu. Labai gerai sekasi. Turbut vystyklus tikrai reikes i spinta det. Pasiliksiu pora merliuku "nelaimingiems" atsitikimams. Vienas dziusta ant radijatoriaus, kitas kelnytese ir viskas.
Pagalvojau, gal ir musu vaikas butu puodo atsisakes, jei pries tai nebutu tu vystyklu ir vonios? Nezinau, nuo ko cia priklauso..Atsimenu seniau guosdavausi, kodel taip turi buti, kad mano vaikas negali miegodamas pasiusioti ir pakakoti (vargindavo tie begaliniai jo prabudinejimai nakti). Bet mano tevelis man pasake - zinok, kada nors tai iseis i nauda:) Ir tikrai, kaip gerai, kad ji dabar nakti prabunda, kai ko nors nori. Pora karta pasodinu ant puodo ir ismiega visa nakti sausas ir ramus. Gal jei vaikas neprabunda irgi sunkiau pripratint ant puodo. Nuo daug ko priklauso sis sudetingas procesas

sekmes visoms ir visiems!