Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada tupdote ant puoduko?

QUOTE(gruzdzevičienė @ 2007 07 20, 11:09)

O psichologai teigia, kad kai vaikas pakakoja reikia nežmoniskai dziaugtis ir ji girti, nes taip vystosi vaiko meniniai gabumai ir kūrybiškumas visam gyvenimui. Vaikutis mato kaip tėvai džiaugiasi jo "kūriniu".    biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif    Moksliškai įrodyta  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Papildyta:
ir leiskit vaikui pavaikščiot su triusikėliais, ar panašiai, kad jie pajustų kada sysioja, kad nesmagu slapiam buti, nes su pampersais jie to nejaucia
Papildyta:
DIDELĖS SĖKMĖS IR KANTRYBĖS VISIEMS  4u.gif  4u.gif  4u.gif  biggrin.gif
Papildyta:

tai tik nesodink per prievarta, nes bus dar blogiau

Tai kad ji labai mielai sėdi ant to puodo, tik rezultatai dingo, nors anksčiau ir būdavo.
Na, dėl kakio ir kūrybiškumo, tai jau čia abejotinas reikalas. Kitur rašo, kad ankstyvas prašymasis ant puodo ir protiniai gabumai niekuo nesusiję.
Saviškę laikiau ir vien su kelnytėm, bet jai labai gera ir šlapiai lakstyti doh.gif . Bet čia dar manau, kad per anksti jai suprasti, jog šlapia.
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2007 07 20, 22:23)
Tai kad ji labai mielai sėdi ant to puodo, tik rezultatai dingo, nors anksčiau ir būdavo.
Na, dėl kakio ir kūrybiškumo, tai jau čia abejotinas reikalas. Kitur rašo, kad ankstyvas prašymasis ant puodo ir protiniai gabumai niekuo nesusiję.
Saviškę laikiau ir vien su kelnytėm, bet jai labai gera ir šlapiai lakstyti  doh.gif . Bet čia dar manau, kad per anksti jai suprasti, jog šlapia.

drinks_cheers.gif kad per anksti,nors gal ir nuo vaiko priklauso,bet ir maniske budama metuku,slapia vaiksciojo ir jei visiskai nerupejo biggrin.gif o dabar jau nepatinka
Atsakyti
O mano bernas 8-10 men sededavo tikrai neblogai ir beveik visada tiek kaku, tiek sisi padarydavo, bet paskui viskas-nustojo sedet ir nors tu ka-ne puses minutes neissedi, kad ir kiek zaislu su savimi turetu!!!!
bijau per prievarta sodint, tai vis viliuosi, kad po kiek laiko vel isinores sestis doh.gif
Atsakyti
Aš pradėjau sodinti nuo 6 mėn. Iš pradžių viskas buvo super. Vaikas iš karto suprato (kaip maniau), ką reikia daryti. Visada ką nors "palikdavo" puode. Paskui užėjo nenorėjimo laikas - pasodini - rėkia, lipa ir nesėdi. Taigi, rinkau visokią info ir šiaip klausinėjau kitų mamų ir štai kokią reziume - kai aš jį sodindavau 6 mėn - jis dar nesuprato, kad tai yra puodas ir ką reikia su juo daryti (ir nei vienas tokio amžiaus nesupras), tiesiog jam buvo reflexas, kai pasodini - automatiškai pakakoja vaikas. Dabar, kai vaikas jau daugiau supranta - jam nebeįdomu sedėti, jam ištysai reikia veiklos. O kai sodinu ant puodo ir bandau jį ten išlaikyti - dar blogiau, jis paskui nekęs to puodo ir bėgs nuo jo. Bet jau ne už kalnų tas laikas, kai pats prašysis. Mes turime pusseserę. Viskas vyko pas juos panašiai. Iš pradžių mažei patiko, sedėjo, kartais padarydavo ką nors, vėliau kaip ir mums užėjo rėkimo laikas - nesedėjo ant puodo nors tu ką. Mama padarė taip - puodas visada buvo vaikui "ant akių", kambary. Kai vaikas prieidavo ar prišliauždavo - mama kad ir su rūbais sodindavo ir sakė, kad čia reikia daryti si-si ir a-a. Kartais vos keliom sekundėm pasodindavo nuoga dupa ant to puodo, kai tik vaikas jau stodavosi, lipdavo - neprievartavo, kėlė nuo to puodo Ir ką - kai mergytei buvo metai ir 3 mėn ji priėjo prie mamos ir sako - si-si. Ir viskas, dabar viskas super, nuo to laiko vaikas nebijo to puodo, pats pasiprašo, padaro staigiai ką reikia ir lipa. Taip kad ir aš laukiu jau to momento, kai pats prašysis. Bet reikia nepamiršti, kad mergaitės tokius dalykus greičiau išmoksta, nei berniukai. mirksiukas.gif
Tikiuosi, kažkiek padėjau mamytėms. 4u.gif
Atsakyti
mes nuo metukų pradėjom po truputį ant puodelio sėstis ir atrodo visai neblogai sekėsi, kol babulytės nepradėjo vaikučio gėdinti, kad jis nesiprašo ant puodelio ir padaro į pamperiuką doh.gif nuo to laiko mažiukas pamatęs puodelį šaukia nenenene...
ką daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarlote @ 2007 07 23, 09:38)
mes nuo metukų pradėjom po truputį ant puodelio sėstis ir atrodo visai neblogai sekėsi, kol babulytės nepradėjo vaikučio gėdinti, kad jis nesiprašo ant puodelio ir padaro į pamperiuką doh.gif  nuo to laiko mažiukas pamatęs puodelį šaukia nenenene...
ką daryti g.gif

nieko,paparasciaiusia palik si reikala truputi velesniam laikui smile.gif as pati tai parytiau ant savo kailio.
As itariu pagal LT standartus tai labai velai saviskius atpratinau,bet dabar jau vyrukai puikiai daro i puodukus ar i tualeta thumbup.gif Visas treniravimas,kaip as sakau, uztruko 2 savaites cool.gif.Pirma savaite ,tai as juokiausi savo vyrui,kad isigyjom 2 suniukus,nes darydavo kur nori ir kada nori doh.gif na ir zinoma niekada neatsisesadavo ant puoduko.Puodukus laikiau salione,kad butu ant akiu ir jiem padarius "balyte" ju niekada nebardavau,o tik atvesdavau link puoduko ir parodydavau kad sysiuka reik daryti cia.Tiesa namie jie lakste tik su triusikiukais,o papmersiukus dejau tik pietu miegui ir nakciai.I lauka eidavom irgi be ju,tik su savimi pasiimdavau keleta poru kelnaiciu ir sortuku,kad ivykus avarijai butu galima pakeisti.Puoduka irgi nesdavausi su savimi.
Maniskiams dabar jau 2,6 metuku ir va jau visas menuo sekmingai apseiname be jokiu avariju.Gedukas net ir pietu miegeli su naktiniu ismiega sausas,taigi sakiau po kokios savaiteles jau ir miegui guldysiu be sauskelniu thumbup.gif .
As manu ,kad kiekvienam yra savas laikas,nes mano dukra jau puikiai viska dare nuo 12 men.,o visu reikalu prasesi budama 16 men.
Atsakyti
as planuoju sodinti, kai tik prades tvirtai sedeti thumbup.gif kaip bus paziuresim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romi: 24 liepos 2007 - 20:44
QUOTE(romi @ 2007 07 24, 22:44)
as planuoju sodinti, kai tik prades tvirtai sedeti  thumbup.gif kaip bus paziuresim

Nepadarykit klaidos-tokio amžiaus mažiukas dar nesupranta to puodo prasmės ir ką jis ten paliks.Vėliau,kai atsiras supratimas kam vienas ar kitas daiktas yra skirtas ,o sarbiausia pradės suprasti kontrastus-šalta/karšta,sausa/šlapia,tai bus tinkamiausias laikas supažindinti su nauju dalyku.Kitaip galima įvaryti baimę,kai paaugs ir nenorės ramiai pasėdėti.Kad vaikas imtų prašytis ant puodo pirmiausiai jis pats turi suprasti to reikšmę-kodėl taip reikia.6mėn. vaikas dar nepajėgus tai padaryti.
Geriausiai vaikai išmoksta to apue metukus su trupučiu.Dažnai tereikia tada kelių dienų nuogu užpakaliuku po kambarį paleisti ir po keleto balučių ateina supratimas,kad kažkas čia ne taip ir mamos paduotas puodas tampa reikalingu daiktu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 12345: 24 liepos 2007 - 20:56
QUOTE(12345 @ 2007 07 24, 20:54)
Nepadarykit klaidos-tokio amžiaus mažiukas dar nesupranta to puodo prasmės ir ką jis ten paliks.Vėliau,kai atsiras supratimas kam vienas ar kitas daiktas yra skirtas ,o sarbiausia pradės suprasti kontrastus-šalta/karšta,sausa/šlapia,tai bus tinkamiausias laikas supažindinti su nauju dalyku.Kitaip galima įvaryti baimę,kai paaugs ir nenorės ramiai pasėdėti.Kad vaikas imtų prašytis ant puodo pirmiausiai jis pats turi suprasti to reikšmę-kodėl taip reikia.6mėn. vaikas dar nepajėgus tai padaryti.
Geriausiai vaikai išmoksta to apue metukus su trupučiu.Dažnai tereikia tada kelių dienš nioju užpakaliuku po kambarį paleisti ir po keleto balučių ateina supratimas,kad kažkas čia netaip ir mamos paduotas puodas tampa reikalingu daiktu.


as dar issamiai nesidomejau siuo procesu, tik nesciuju kursuose prisimenu akusere sake, j og geriausia pradet sodinti kai tik pats vaikas sesis g.gif nu metuku man atrodo per velai g.gif nezinau, o del paleidimo pliku uzpakaliuku, tai nepamirsiu, dekui uz patarima 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

na o as nebezinau ka daryti su savaja dukrele. g.gif Pradejom su puoduku draugauti mazdaug nuo 10men., na pries miegeli ir po jo keleta kartu per diena. Budavo tik sauskelnes numauni ir jei nepasodini ant puoduko tai tuoj pridaro. Atejus svenciu metui isvaziavom pas vienus tevus, pas kitus ir puoduko drauge neturejome, tad atprato ir tuo laikotarpiu pradejo vaikscioti. Na vel po truputi pratinomes, kiek sekdavosi kiek ne.
Dabar jai jau pusantru, na kol silta galvoju reik uzsiimti, darydavom kas valanda keleta dienu ir visada iseidavo kazkas, pati atsisesdavo retkarciais ir susidomejimas buvo. Su dideliu reikaliuku niekaip nejo. Tad viena diena pasodinau ja dideli pabaigti ant puodelio daryti, nuo to laiko visai nebenori sedeti ant jo. Pasodinu ji purto galva, kad nenori. Leisdavau jai stotis na kiek ja kankinsi, po minutes jau pridariusi. Jau truputi galima pastebeti kada ji nori sisiuko, bet pasodini- nesedi, bandai liepti jai sedeti tai staugia lyg skerdziama. Kantrybes truksta, nebegaliu verysad.gif O pati dar nestuke.gif , kol kitas gims butu gerai ismokti.
Atsakyti
Maniškiui tuoj metukai. Turim mes puoduką, bet dar nenaudojam pagal paskirtį. Bandžiau pasodinti, tai pradėjo rėkti, pasirodė, kad labai nepatogu jam sėdėti. Tai dar ir nenaudojam. Šiaip manau, kad dar nelabai jis supras ką ten daryti reikia.
Atsakyti
Mes tai irgi bandysim nuo tada,kai jau tvirtai sedes pats. Bet skaiciau,kad vaikas ant puodo soint nuo 18 menesiu,nes iki tol jis nesupranta,kam tas daiktas reikalingas schmoll.gif
Atsakyti