Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

QUOTE(pilkoji28 @ 2011 07 03, 19:42)
na rizika yra visas gyvenimas, tiek CP, tiek natūralus gimdymas, visos linkim sau tik to kas geriausia. Nepabandęs nesupras. Tema apie minusus po CP, aš jų neįžvelgiu, nes pati jų nepatyriau, vaikas gavo aukščiausią įvertinimą. CP irgi ne gėlytės, bet aš kaip ir Jūs tikiu, kad tai buvo geriausia išeitis tiek man tiek vaikui. Sunku pasakyt kiek kentėjo lelius tiek per Jūsų gimdymą tiek per mano CP.
Fiziškai tai įvertina medikai, o emocinė patirtis manau sunkiai ištiriama gal labiau nuspėjama. Tik mes žinome ką patyrėme mes pačios tiek fiziškai tiek emociškai.

Nesupratote, ka norejau pasakyti.

Zinoma, kad ir CP ir vaginalinis, ir naturalus gimdymas yra rizika. Moteris ir jos vaikelis tuo metu yra lyg tarp zemes ir dangaus.

As turiu omeny, kad CP daro tada, kai nesklandus nestumas buna, kai yra naturalaus gimdymo kontraindikaciju, na, kai kazkas buna blogai moteriai ir jos vaikui, arba yra didele gresme.

Taigi, nei vienai nelinkiu nesklandaus nestumo bei kazkokiu numatomu gimdymo gresmiu. Nes jei viskas OK, tai ir CP nera, jut taip? tai kaip gi to CP galima noreti? Cia lyg linkejimas sau blogo.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 20:47)

Zinoma, kad ir CP ir vaginalinis, ir naturalus gimdymas yra rizika. Moteris ir jos vaikelis tuo metu yra lyg tarp zemes ir dangaus.

As turiu omeny, kad CP daro tada, kai nesklandus nestumas buna, kai yra naturalaus gimdymo kontraindikaciju, na, kai kazkas buna blogai moteriai ir jos vaikui, arba yra didele gresme.

Taigi, nei vienai nelinkiu nesklandaus nestumo bei kazkokiu numatomu gimdymo gresmiu. Nes jei viskas OK, tai ir CP nera, jut taip? tai kaip gi to CP galima noreti? Cia lyg linkejimas sau blogo.

Na Domkės berods situacija rodo ką kitą g.gif CP nebuvo, bet gimdymas klaikus tiek mamai tiek vaikui, nes gydytojui taip buvo "patogiau" doh.gif
žodžiu tikrai tema apie CP minusus, o ne apie tai "kaip galima norėti CP"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 03 liepos 2011 - 20:53
aš buvau nusiteikus gimdyt pati,sakiau ir be jokių nuskausminamųjų.bet daktaras jau atsigulus paskutinę dieną pasakė,kad darys cezarį.tai dabar galiu pasakyt,kad tas mano nusiteikimas gimdyt pačiai,turbūt buvo didžiausia durnystė doh.gif jau man tas cezaris,buvo lengvas,skaudėjo,bet pakenčiamai.nuskausminamųjų po operacijos paprašiau tik miegui.antrą dieną kėliaus iš lovos ir rūpinaus vaiku.gal ten biški nepatogu,kad truputį susilenkus,nein išsitiest.bet po 3 dienų jau net užmiršau,kad buvo cezaris.va tik gal vienintelis minusas,kas pienas pasirodė į trečią parą.o šiaip jau jei teks ir kitą kartą,tai tik cezaris.tik bakst ir viskas biggrin.gif
p.s
ir dar gal cezaris man tiko ir dėl to,kad nepajutau jokių sąrėmių.nes vaistai naudoti nėštumo metu buvo užstiprinę gimdą ir joks gimdymas net negalvojo prasidėt pats
Atsakyti
QUOTE(pilkoji28 @ 2011 07 03, 19:51)
Na Domkės berods situacija rodo ką kitą  g.gif CP nebuvo, bet gimdymas klaikus tiek mamai tiek vaikui, nes gydytojui taip buvo "patogiau"  doh.gif
žodžiu tikrai tema apie CP minusus, o ne apie tai "kaip galima norėti CP"

Pikoji, apie ka yra tema, as puikiausiai zinau, nereikia, kad man tai nuolat kazkas primintu wink.gif mano postas buvo atsakas i pacios pamastyma, kad naturalistes yra lygiai tiek pat savanaudes wink.gif

Na o jei atsakant i tema, tai is mano puses butu, kartojuosi, tai, kad CP is karto asocijuojasi su vienokiais ar kitokiais nestumo ar gimdymo nesklandumais, o tai jau tikrai nera pliusas.
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 19:47)

jei viskas OK yra planiniai cezariai,perkamieji (kaip normalus nestumas),bet tema ne apie tai kaip galima jo noreti 4u.gif

QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 20:18)
Pikoji, apie ka yra tema, as puikiausiai zinau, nereikia, kad man tai nuolat kazkas primintu wink.gif mano postas buvo atsakas i pacios pamastyma, kad naturalistes yra lygiai tiek pat savanaudes wink.gif

Na o jei atsakant i tema, tai is mano puses butu, kartojuosi, tai, kad CP is karto asocijuojasi su vienokiais ar kitokiais nestumo ar gimdymo nesklandumais, o tai jau tikrai nera pliusas.

vieniems tai asocijuojasi su kazkuo blogu,kitiems tai normalus dalykas.juk kazkam vaginalinis normalus,tai kitai daugumai cezaris normalus 4u.gif
Atsakyti

QUOTE(pilkoji28 @ 2011 07 03, 21:51)
Na Domkės berods situacija rodo ką kitą  g.gif CP nebuvo, bet gimdymas klaikus tiek mamai tiek vaikui, nes gydytojui taip buvo "patogiau" 

Visiskai teisingai drinks_cheers.gif Vat uz tai ir skaitineju sia tema, kokie gi tie CP minusai ..
Dar kol kas neradau tokiu, kurie atstotu mano vaginalinio gimdymo minusus .. schmoll.gif Todel jei bus trecias - iskart prasysiu planinio CP .. Jei mano gyd. vel nesutiks, teks vaziuot i LT - manau, ten bus lengviau susitart, ypac kai papasakosiu apie antraji "naturalu" gimdyma doh.gif
As tik po 6 men. pradedu moraliai atsigaut, nors vaikui nepraejo visai be pasekmiu "naturalus" gimdymas - turim padidejusi raumenu tonusa unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 03 liepos 2011 - 22:07
QUOTE(Domke @ 2011 07 03, 21:06)
Visiskai teisingai  drinks_cheers.gif  Vat uz tai ir skaitineju sia tema, kokie gi tie CP minusai ..
Dar kol kas neradau tokiu, kurie atstotu mano vaginalinio gimdymo minusus ..  schmoll.gif Todel jei bus trecias - iskart prasysiu planinio CP .. Jei mano gyd. vel nesutiks, teks vaziuot i LT - manau, ten bus lengviau susitart, ypac kai papasakosiu apie antraji "naturalu" gimdyma  doh.gif
As tik po 6 men. pradedu moraliai atsigaut, nors vaikui nepraejo visai be pasekmiu "naturalus" gimdymas - turim padidejusi raumenu tonusa  unsure.gif

yra temele apie vaginalinio gimdymo ,,malonumus,, prasome ten apsilankyti ir aprasyti savo patirti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 07 03, 22:06)
Visiskai teisingai  drinks_cheers.gif  Vat uz tai ir skaitineju sia tema, kokie gi tie CP minusai ..
Dar kol kas neradau tokiu, kurie atstotu mano vaginalinio gimdymo minusus ..  schmoll.gif Todel jei bus trecias - iskart prasysiu planinio CP .. Jei mano gyd. vel nesutiks, teks vaziuot i LT - manau, ten bus lengviau susitart, ypac kai papasakosiu apie antraji "naturalu" gimdyma  doh.gif
As tik po 6 men. pradedu moraliai atsigaut, nors vaikui nepraejo visai be pasekmiu "naturalus" gimdymas - turim padidejusi raumenu tonusa  unsure.gif

Labai uzjauciu. Skaiciau Jusu istorija ir verkiau. Is tikro tai tie tonusai dar ne baisiausias variantas, kurie galejo atsitikti, todel labai uz Jus dziaugiuosi. Kadangi mano aplinkoj yra 2 labai tragiskos istorijos, kai gimdymo metu buvo panaudotos reples ir vaakumas, del to as tikrai norejau CP ir dziaugiuosi, kad mums viskas praejo sekmingai. Siaip tai ir patys medikai pripazista, kad pirmam vaikui saugiausias budas pakliuti i si pasauli yra CP.
Atsakyti
QUOTE(niamniuska @ 2011 07 03, 23:15)
yra temele apie vaginalinio gimdymo ,,malonumus,, prasome ten apsilankyti ir aprasyti savo patirti  4u.gif

Siaip as jau aprasiau, kai buvo tema "Naturalaus gimdymo minusai" .. Nu bet prie progos ir sioje aprasysiu 4u.gif

QUOTE(SoJa @ 2011 07 03, 23:23)
Labai uzjauciu. Skaiciau Jusu istorija ir verkiau. Is tikro tai tie tonusai dar ne baisiausias variantas, kurie galejo atsitikti, todel labai uz Jus dziaugiuosi. Kadangi mano aplinkoj yra 2 labai tragiskos istorijos, kai gimdymo metu buvo panaudotos reples ir vaakumas, del to as tikrai norejau CP ir dziaugiuosi, kad mums viskas praejo sekmingai. Siaip tai ir patys medikai pripazista, kad pirmam vaikui saugiausias budas pakliuti i si pasauli yra CP.

Jo, mes tikrai lengvai atsipirkom palyginus .. drinks_cheers.gif Taip mums ir pediatrai keli pasake, kai vezem privaciai (pirmus menesius buvau kaip apmirus, nelabai prisimenu pirmu 3 menesiu po gimdymo, labai bijojau gimdymo pasekmiu vaikui)...
Taip, mano aplinkoj irgi yra labai baisus atvejis po tokio gimdymo, tai niekaip negalejau nurimt iki siol, kol neisitikinau, kad mano vaikas beveik niekuo nesiskiria nuo bendraamziu .. Padidejes tonusas istaisomas dalykas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Domke: 03 liepos 2011 - 23:22
Kokia įdomi tema bigsmile.gif
Turėjau tris cezarius, pirmą iš reikalo, toliau sekančius irgi, nes kito pasirinkimo nebuvo po pirmojo biggrin.gif Manau, galiu šį tą pasakyti iš savo patirties.
Minusų nematau jokių. Kėliausi tą patį vakarą, vaikus maitinau neilgai, bet čia mano problemos, neduota ryškiai, nors noras ir ryžtas buvo begaliniai.
Negavau oda plius oda, nežindžiau iškart po operacijos, turiu randą. Žudytis? Nea. Turiu tris sveikus, fainus ir protingus vaikus. Kurie myli mane, o aš juos, net jei nebuvo kontakto su oda tuoj pat po gimimo rolleyes.gif

Taip pat labai liberaliai žiūriu į besirenkančias CP savo noru. Jei moteris jaučia, kad jai saugiau bus pagimdyt per operaciją, kas mes tokios, kad galėtume ją smerkt ir auklėt?

QUOTE(Moliuskas @ 2011 07 03, 11:06)
Netgi manau, kad po cezario reikėtų pravesti kursus tema "Pagimdėte su cezariu? Jūsų vaikas lygiai toks pat kaip kiti ir jums viskas pasiseks smile.gif ."

Super mintis. Manau, daugumai moterų, pagimdžiusių su CP, to reikia dėl natūraliai pagimdžiusių, "tikrųjų mamų iš didžiosios raidės M", nesuvokiamo nusiteikimo prieš jas.

QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 11:56)
Netikiu, kad jus nenorejote to isgyventi.

Atvirai sakant, tai man šis punktas buvo pa barabanu. Labiau rūpėjo, kad vaikai gimtų sveiki ir man viskas būtų gerai, kad pasirūpint jais galėčiau.

QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 21:47)

Aš tai nesuprantu, ką jūs čia iš principo veikiate ir kam tuščiažodžiaujat. Natūralisčių temos kitam skyriuj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2011 07 03, 22:07)

Natūralisčių temos kitam skyriuj 4u.gif

O tema apie cezario pliusus irgi ne cia mirksiukas.gif Kokius minusus parasete?
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2011 07 03, 22:18)
O tema apie cezario pliusus irgi ne cia  mirksiukas.gif Kokius minusus parasete?

parase kad negavo oda su oda santykio,turi randa...tai kitoms gi minusas 4u.gif
Atsakyti