QUOTE(Silwer @ 2005 04 28, 08:32)
Man tai zemaitijos pieno firmines parduotuves pardaveja patare daryti saltibarscius pusiau su pasukom. Pabandziau ir patiko ,ne taip klampu ir riebu ,o ir kaloriju maziau (kam aktualu).
Silwer, tau medalis, kad pasidalinai šita idėja
dariau šiandien su "Valgyk lengvai" 0,3% raugintom pasukom , tai tokie gaivūs, skanūs, žodžiu, šaltibarščiai light
as radau paprastai: litras kefyro, puse litro (stiklainiukas) burokeliu, truputis druskos, agurku, krapu ir svogunu laisku... man labai skanu...
nu bet prisiskaiciau cia receptu su sultiniu,tai uzsimaniau isbandyt
nu bet prisiskaiciau cia receptu su sultiniu,tai uzsimaniau isbandyt
Litras kefyro LABAS RYTAS. kokią pusę stiklinės pieno (pieno nemėgstu , pilu, tipo reikia, kažin kam aš jį iš vis pilu , ai darugė sakė skaniau)tada vandens jau stiklinę, burokėlius su visu skysčiu, 2 kiaušinius, krapų šluotelę, svogūnų laiškų pluoštelį, agurkėlį nemažą.
Gal atrodys,kad per daug skystą, bet man patinka tas gaivumas, mažai kramtyti reikia, o ir pachmieliukui pats tas atsigeri, pavalgai ir pogulio
Gal atrodys,kad per daug skystą, bet man patinka tas gaivumas, mažai kramtyti reikia, o ir pachmieliukui pats tas atsigeri, pavalgai ir pogulio
mano ,,idealaus skinio" šaltibarščių paslaptis - lygiomis dalimis maišyti kefyrą ,,Visiems" ir ,,Dvaro" pieną.Visa kita - įprastai (marinuoti burokėliai, burokine tarka sutarkuotas agurkas, žalumynai, kiaušinis, druskytė).Taigi, ,,tradicinių" šaltibarščių mėgėjams - tokios proporcijos garantuoja gerą skonį
Pastebėjau, kad daugelis gaminate šaltibarščius su marinuotais burokėliais . Man -neskanu, aitrūs tokie, acto skonis . Skaniausiai man tokie šaltibarščiai- virti burokai, pasukos, žalumynai, agurkai ( be kiaušinių ). Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo , bet taip išgyrėt, pabandysiu
idomu ar kas valge "zilus" saltibarscius...
"Zili" saltibarsciai:
svogunas(galvute), gali buti ir laiskai,
krapai(gali buti ir dziovinti)
druska, pagal skoni
actas(arba citrinos rugstis), pagal skoni
vanduo..
situos saltibarcius mane mokino mano mociute, ji sake, kad tokius senoveje valge pasninko metu, nes jokio pieno tuo metu negalima valgyti..
"Zili" saltibarsciai:
svogunas(galvute), gali buti ir laiskai,
krapai(gali buti ir dziovinti)
druska, pagal skoni
actas(arba citrinos rugstis), pagal skoni
vanduo..
situos saltibarcius mane mokino mano mociute, ji sake, kad tokius senoveje valge pasninko metu, nes jokio pieno tuo metu negalima valgyti..
QUOTE(Elina @ 2005 07 28, 23:02)
Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo , bet taip išgyrėt, pabandysiu
Na man tai tas variantas nepatiko Kažkaip skonio užtenka ir nuo krapų (tik ne parduotuvinių, nes tie nelabaikvepia), tikru svogūnų...Va daržovių sultinys atskirai skanu iš kubelių...bet tik ne šaltibarščiuose
Patarkit, ką daryti, jei įpyliau per daug vandens?
QUOTE(A&J @ 2005 07 31, 11:36)
Patarkit, ką daryti, jei įpyliau per daug vandens?
Tigis visko papildomai įdėti: burokų, žalumynų, kefyro
QUOTE(Elina @ 2005 07 29, 00:02)
Pastebėjau, kad daugelis gaminate šaltibarščius su marinuotais burokėliais . Man -neskanu, aitrūs tokie, acto skonis . Skaniausiai man tokie šaltibarščiai- virti burokai, pasukos, žalumynai, agurkai ( be kiaušinių ). Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo , bet taip išgyrėt, pabandysiu
hm, iš tikrųjų tai marinuotų burokėlių ,,skanumo" ar ,,neskanumo" negali pasirinkti tik tuo atveju, jei juos perki.kadangi aš juos marinuoju pati, tai ir acto ir visų kitų priedų ,,nutaikau" pagal savo skonį.O pirktiniai marinuoti burokėliai- tiesa, dažnai būna itin ,,actingi" ..