Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

Man irgi patiko Norgės variantas su sultiniu. Prisipažinsiu- nesu didelė šaltibarščių gerbėja, net niekaip nesuprantu kodėl jie aplamai prie sriubų priskiriami. Sakyčiau jau greičiau skystos salotos. O vat su sultiniu- visai kitas reikalas. Daaaaaug skaniau. Čia jau tikra sriuba thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes as ir pabandysiu daryt saltibarscius su bulijonu gal ir man patiks mirksiukas.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2005 04 28, 08:32)
4u.gif Man tai zemaitijos pieno firmines parduotuves pardaveja patare daryti saltibarscius pusiau su pasukom. Pabandziau ir patiko ,ne taip klampu ir riebu ,o ir kaloriju maziau (kam aktualu). ax.gif


Silwer, tau medalis, kad pasidalinai šita idėja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
dariau šiandien su "Valgyk lengvai" 0,3% raugintom pasukom , tai tokie gaivūs, skanūs, žodžiu, šaltibarščiai light biggrin.gif
Atsakyti
as radau paprastai: litras kefyro, puse litro (stiklainiukas) burokeliu, truputis druskos, agurku, krapu ir svogunu laisku... man labai skanu...
nu bet prisiskaiciau cia receptu su sultiniu,tai uzsimaniau isbandyt smile.gif
Atsakyti
Litras kefyro LABAS RYTAS. kokią pusę stiklinės pieno (pieno nemėgstu schmoll.gif , pilu, tipo reikia, kažin kam aš jį iš vis pilu g.gif , ai darugė sakė skaniau)tada vandens jau stiklinę, burokėlius su visu skysčiu, 2 kiaušinius, krapų šluotelę, svogūnų laiškų pluoštelį, agurkėlį nemažą.
Gal atrodys,kad per daug skystą, bet man patinka tas gaivumas, mažai kramtyti reikia, o ir pachmieliukui pats tas atsigeri, pavalgai ir pogulio thumbup.gif
Atsakyti
mano ,,idealaus skinio" šaltibarščių paslaptis - lygiomis dalimis maišyti kefyrą ,,Visiems" ir ,,Dvaro" pieną.Visa kita - įprastai (marinuoti burokėliai, burokine tarka sutarkuotas agurkas, žalumynai, kiaušinis, druskytė).Taigi, ,,tradicinių" šaltibarščių mėgėjams - tokios proporcijos garantuoja gerą skonįsmile.gif
Atsakyti
Pastebėjau, kad daugelis gaminate šaltibarščius su marinuotais burokėliais unsure.gif . Man -neskanu, aitrūs tokie, acto skonis schmoll.gif . Skaniausiai man tokie šaltibarščiai- virti burokai, pasukos, žalumynai, agurkai ( be kiaušinių blush2.gif ). Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo blink.gif g.gif , bet taip išgyrėt, pabandysiu ax.gif
Atsakyti
idomu ar kas valge "zilus" saltibarscius...

"Zili" saltibarsciai:
svogunas(galvute), gali buti ir laiskai,
krapai(gali buti ir dziovinti)
druska, pagal skoni
actas(arba citrinos rugstis), pagal skoni
vanduo..
situos saltibarcius mane mokino mano mociute, ji sake, kad tokius senoveje valge pasninko metu, nes jokio pieno tuo metu negalima valgyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariasim: 29 liepos 2005 - 20:09
QUOTE(Elina @ 2005 07 28, 23:02)
Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo blink.gif  g.gif , bet taip išgyrėt, pabandysiu ax.gif


Na man tai tas variantas nepatiko schmoll.gif Kažkaip skonio užtenka ir nuo krapų (tik ne parduotuvinių, nes tie nelabaikvepia), tikru svogūnų...Va daržovių sultinys atskirai skanu iš kubelių...bet tik ne šaltibarščiuose blush2.gif
Atsakyti
Patarkit, ką daryti, jei įpyliau per daug vandens? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(A&J @ 2005 07 31, 11:36)
Patarkit, ką daryti, jei įpyliau per daug vandens? blush2.gif

Tigis visko papildomai įdėti: burokų, žalumynų, kefyro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2005 07 29, 00:02)
Pastebėjau, kad daugelis gaminate šaltibarščius su marinuotais burokėliais unsure.gif . Man -neskanu, aitrūs tokie, acto skonis schmoll.gif . Skaniausiai man tokie šaltibarščiai- virti burokai, pasukos, žalumynai, agurkai ( be kiaušinių blush2.gif ). Dabar bandysiu su sultiniu, žiauriai man man tas derinukas atrodo blink.gif  g.gif , bet taip išgyrėt, pabandysiu ax.gif



hm, iš tikrųjų tai marinuotų burokėlių ,,skanumo" ar ,,neskanumo" negali pasirinkti tik tuo atveju, jei juos perki.kadangi aš juos marinuoju pati, tai ir acto ir visų kitų priedų ,,nutaikau" pagal savo skonį.O pirktiniai marinuoti burokėliai- tiesa, dažnai būna itin ,,actingi" ..
Atsakyti