Įkraunama...
Įkraunama...

šaltibarščiai

dievinu. bet jau užkniso visada tie patys. šiandien paxmielas klaikus, todėl darysiu iškart po darbo. labai prašyčiau pasidalinti gamybos paslaptimis ir įvairovėmis. ir variacijomis. idomu jie kaloringi?
Atsakyti
Hobo, pachmielui geriau raugintu kopustu sriuba arba tik kefyras ax.gif
O saltibarsciai aisku nekaloringi: negi is agurko tos kcal blush2.gif
Kefyras
Burokeliai
Agurkas
Virtas kiausinis
Svogunu laiskai, krapai, truputi cukraus ir druskos
Slakeli virinto vandens salto
Nu ir bulviu + mesos prie to drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu tai šaltibarščius aš moku pagamint. bet idomu, gal kas gamina kokias variacijas šaltibarščių. norisi gi naujovių, nes paxmielas dažnai būna.
Atsakyti
Aš be tradicinių burokėlių šaltibarščių kartais darau šaltibarščius iš rūgštynių, man skanu...su daug krapų...
O dar esu dariusi bulgariškus šaltibarščius
Reiks : 1 kg pomidorų
2 litrai kefyro
krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus su tarkuoju su burokinę tarką, supilu kefyrą, sudedu žalumynus, druskos gerai ir skanaus.
O čia nebandyti receptai, gal reiks kada...
POMIDORŲ ŠALTIBARŠČIAI
8 pomidorai
2 stiklinės grietinės
100g svogūnų laiškų
1 svogūno galvutė
ryšulėlis krapų
pipirų, druskos
1l virinto vandens
Pomidorus nuplauti, perlieti verdančiu vandeniu ir nuimti odelę. Tada nuluptus pomidorus sutarkuoti smulkia trintuve arba pertrinti per sietelį. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustome, sudedame į trintus pomidorus. Gerai išmaišyti ir supilti vandenį. Pasūdyti ir papipirinti pagal skonį. Įpylus į lėkštes paskaninti grietine. Prie šaltibarščių patiekti bulvių.

ANDALŪZIŠKA TRINTINĖ
(nacionalinis ispanų valgis- gaspačo,
gaivinanti šalta sriuba)
500g pomidorų, 3 svogūnai
2 didelės česnako skiltelės
500g agurkų, 0,5 l vandens
1 žalia saldžioji paprika
2 šaukštai vyno acto
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g bandelės džiūvėsiu
Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Du svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišykliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama šluotele. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 val. dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.

MELIONŲ ŠALTIBARŠČIAI
600 g meliono minkštimo,
3 šaukštai cukraus,
3/4 stiklinė negazuoto mineralinio vandens,
1 stiklinė apelsinų sulčių,
1 stiklinė šampanizuoto baltojo vyno,
1 šaukštelis citrinos sulčių
Papuošimui:
150 g žemuogių,
2/3 stiklinės grietinėlės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštas šiaudeliais supjaustyto citrinos žievelės
Mineralinį vandenį užvirinti su cukrumi, sirupa atvėsinti. 1/4 minkštimo supjaustyti rutuliukais su specialiu peiliu. Likusį minkštimą mikseriu susmulkinti su sirupu. Paskui į gautą tirpalą supilti apelsinų sultis, citrinos sultis, suberti meliono rutuliukus. Grietinėlę išplakti su cukrumi. Į atšaldytą sriubą sudėti nuplautas žemuoges, supilti vyną, išmaišyti. Išpilstyti į lėkštes, papuošti plakta grietinėle ir citrinos žievelėmis.

Žalumynų šaltibarščiai

350 g vandens,
75 g rūgštynių,
75 g špinatų,
75 g bulvių,
40 g agurkų,
40 g svogūnų laiškų,
1 kiaušinis,
30 g grietinės,
5 g cukraus,
citrinos rūgšties,
žalumynų, druskos.
Rūgštynes ir šaltibarščius iššutinkite. Rūgštynes šutinkite jų pačių sultyse, špinatus pridėję šiek tiek vandens. Šias daržoves ataušinkite ir sutrinkite per sietelį. Bulves supjaustykite smulkiais kubeliais, išvirkite ir ataušinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sutrinkite su druska. Kiaušinius supjaustykite kubeliais. Po to rūgštynes ir špinatus sumaišykite su nusunktomis bulvėmis, atskieskite vandeniu, pagal skonį įdėkite citrinos rūgšties, cukraus, druskos. Sudėkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, kiaušinius. Beliko užbalinti grietine.




Atsakyti
nu geras elena kaip visad pavaro nerealiai. ačiū. o tuos su pomidorais reiks išbandyt.
Atsakyti
Pas mane tai variacija tik tokia, kad į tradicinius šaltibarščius dedu ir skiltelę česnako blush2.gif
Atsakyti
Kai kam rugpienis vietoj kefyro skanu...Arba paprasti saltibarsciai, tik be burokeliu, balti. Bet as tai uz tradicinius!
Atsakyti
Dievinu šaltibarščius. Ir jokių man pachmielų nereikia, nei variacijų. Kai juos pamatau, prarandu saiko jausmą.
Atsakyti
pas mus tai tik balti su rugštynėm, daug svogūnų laiškų, krapų ir be agurku rolleyes.gif
niama.
Atsakyti
na, mano seneliai gyvenantis ukrainoje daro šaltibarščius su gira, pas mus tokią girą sunku rasti (pas juos vis dar tos senosios bačkos geltonos yra), tai vat į girą deda agurkus, svogūnus, šlapiankę, virtas bulves, daug daug krapų ir pila dar pieno smile.gif) na, cukrus+druska. nu skanu žinokite smile.gif o ypač paxmielui smile.gif
Atsakyti
Aš tai jeigu darau šaltibarščius, tai dviejų rūšių, nes vyras valgo tik rugštynių, o aš valgau tik burokų šaltibarščius tongue.gif
Šaltibarščiams labai patinka tas šaltibarščių kefyras, praskiedžiu truputuką su pienu, pridedu agurkų, kiaušinių, krapų, svogūnų ir daug burokų.Mėgstu kad būtų saldūs.
O kiap su česnaku g.gif Ar skanu g.gif Šiaip česnaką labai mėgstu, bet šaltibarščiuose blink.gif .......niekad neragavau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xenzy @ 2005 04 18, 12:15)
na, mano seneliai gyvenantis ukrainoje daro šaltibarščius su gira, pas mus tokią girą sunku rasti (pas juos vis dar tos senosios bačkos geltonos yra), tai vat į girą deda agurkus, svogūnus, šlapiankę, virtas bulves, daug daug krapų ir pila dar pieno smile.gif) na, cukrus+druska.  nu skanu žinokite smile.gif o ypač paxmielui smile.gif

Ko gero nesirįžčiau paragauti blush2.gif
Atsakyti