Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
fraze namu seiminke nesupraskime kaip prirakinima prie puodu ir panasiai,o tiesiog taip kad moteris dirbanti namie-neinanti kazkur kitur uzdarbiauti...ta moteris gali uzsiimineti sau maloniais dalykais,rankdarbiais,augalais,kulinarija ir t.t.net i namus taip pinigeliu uzsidirbti priziuredamos savo namuose svetima vaika,ar kaimynems iskepus torta ar kazka panasaus,tuo paciu ir skirdama laiko sau-kavutes su draugemis ir t.t. blush2.gif tuo paciu priziuri aisku namus,augina vaikus savo,gamina valgyt...ka manote apie tokio stereotipo moteris? g.gif
Atsakyti
Kiekvienam -savo.Jeigu toks gyvenimo būdas patinka-kodėl gi ne.Aš tik neįsivaizduoju,kaip tokia namų šeimininkė gali jausti saugumą šiais masinių skyrybų laikais...nes ji gi tiesiogiai pririšta prie vyro doh.gif
Pagyvensi ,pvz,taip kokia 10 metų,profesinės praktikos jokios , vyras paprašo skyrybų-nu ir kur tada? Į Maximos kasas?

O jeigu ir ne skyrybos -kas pensiją uždirbs..su 60 metų gyvenimas dažniausiai nesibaigia.. g.gif

Mano draugė taip gyvena,tik jos knygutė ant pusės etato dirba.Tai dabar jau susimąstė(laiku.. doh.gif )-Kaži,kiek aš tos pensijos gausiu ??Nes pusės etato metų stažas užsiskaito tik kaip 6 mėn.
Nearti dar tai,bet vistiek ateis.. g.gif

O dėl vyrų..nu skirtingi tie visi vyrai..net nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sommer: 04 kovo 2008 - 19:29
QUOTE(Sommer @ 2008 03 04, 18:11)
Kiekvienam -savo.Jeigu toks gyvenimo būdas patinka-kodėl gi ne.Aš tik neįsivaizduoju,kaip tokia namų šeimininkė gali jausti saugumą šiais masinių skyrybų laikais...nes ji gi tiesiogiai pririšta prie vyro doh.gif
Pagyvensi ,pvz,taip kokia 10 metų,profesinės praktikos jokios , vyras paprašo skyrybų-nu ir kur tada? Į Maximos kasas?

O jeigu ir ne skyrybos -kas pensiją uždirbs..su 60 metų gyvenimas dažniausiai nesibaigia.. g.gif

Mano draugė taip gyvena,tik jos knygutė ant pusės etato dirba.Tai dabar jau susimąstė(laiku.. doh.gif )-Kaži,kiek aš tos pensijos gausiu ??Nes pusės etato metų stažas užsiskaito tik kaip 6 mėn.
Nearti dar tai,bet vistiek ateis.. g.gif

O dėl vyrų..nu skirtingi tie visi vyrai..net nežinau.

idomi ir is dalies teisinga nuomone-laukiu kitu nuomoniu 4u.gif nors manau kad yra moteru kurios vis delto pasirenka toki gyvenima nebijodamos ateities g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prelude: 04 kovo 2008 - 19:49
nenoreciau taip. nesakau "jokiu budu", bet jau vien del socialinio saugumo rinkciausi nebuti namu seimininke schmoll.gif o atsakant i klausima, tai manau taip - vyrams pabosta (laikui begant). ir ne viena moteris manau nenoretu namu seimininko doh.gif kazkada pritruktu temu pokalbiui... manau ax.gif
Atsakyti
as tai esu priversta ja but mnes yra maziukas bet kai paaugs tikrai nesedesiu namie mirksiukas.gif o eisiu i darba ir pan. nes iki pakol paaugs atsiobos tie namai iki gyvo kaulo mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Auginant vaiką,tai esi jau priversta namų šeimininke būti,niekur nedingsi.Aš dukrą savo 3 metus auginau,tai paskui didžiausia baimė buvo į darbą išeiti-atrodė,kad nieko nebemoku ir nesugebėsiu doh.gif
Atsakyti
bet juk ir namie gali moteris kazkuo uzsiimti,kokiu nors darbeliu g.gif
Atsakyti
Na, nezinau. kiek man teko matyti "namu seimininkes", t.y. neeinancias uzhdarbiauti uz namo ribu, tai jos visos turi tikras namu seimininkes, kurios valo, skalbia, gamina (arba ne visada), tvarko, laisto. O "namu seimininkes" priziuri vyra, save, kartais palepina seimyna gurmanu virtuve, liepa padaryti ta ir ana tai ateinanciai moteriai, patikrina svara namuose ir uzhsiima vaikais-bureliai, pamokos, nuvezti/parvesti/uzrasyti. jos rengiasi garsiu dizaineriu drabuziais, lankosi SPA, vaziuoja pailseti nuo namu. Kitokiu nedirbanciu moteru neesu maciusi..

As pat,i tokia seimininke, kaip aprasyta aukshciau, galeciau buti, nes buciau laisva savo veikloje. bet dirbti namie nenoreciau, vien del to, kad tas pats vaizdas ishtysas paras mane suniokotu per savaite laiko. Man paciai reikia aktyvumo, erdves ir dar milijona viso ko.. Kuo ivairiau - tuo geriau.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2008 03 05, 11:07)
Na, nezinau. kiek man teko matyti "namu seimininkes", t.y. neeinancias uzhdarbiauti uz namo ribu, tai jos visos turi tikras namu seimininkes, kurios valo, skalbia, gamina (arba ne visada), tvarko, laisto. O "namu seimininkes" priziuri vyra, save, kartais palepina seimyna gurmanu virtuve, liepa padaryti ta ir ana tai ateinanciai moteriai, patikrina svara namuose ir uzhsiima vaikais-bureliai, pamokos, nuvezti/parvesti/uzrasyti. jos rengiasi garsiu dizaineriu drabuziais, lankosi SPA, vaziuoja pailseti nuo namu. Kitokiu nedirbanciu moteru neesu maciusi..

As pat,i tokia seimininke, kaip aprasyta aukshciau, galeciau buti, nes buciau laisva savo veikloje. bet dirbti namie nenoreciau, vien del to, kad tas pats vaizdas ishtysas paras mane suniokotu per savaite laiko. Man paciai reikia aktyvumo, erdves ir dar milijona viso ko.. Kuo ivairiau - tuo geriau.

bet juk kai eini i darba tai matai vistiek ta pati ofisa kasdien ir visa kita,juk kasdien darbo aplinka nesikeicia(bent jau daugumai) g.gif

as tai zinau moteru namu seimininkiu kuriu darbas ne tik priziureti namus ar valgyti padaryti,o jos dirba namuose prie kompo(draudimas,internetines parduotuves,buhalterija ir t.t.) ir ne tik prie kompo,veisia geles ir pardavineja,daro puokstes ir t.t. manaudaug uzsiemimu yra ir neinant kazkam kitam dirbti g.gif

Atsakyti
Kai augini mažą vaiką - nėra kur dingti. Bet visą gyvenimą sėdėti namuose negalėčiau. Vien dėlto, kad mėgstu būti tarp žmonių. Nueini į darbą, apšamatini ką nors, ant ausų pastatai - dūšia atsigauna biggrin.gif O namuose ką ant ausų statyt? Diedą? Neprotinga, ans tada pas kitą greit pabėgs neapsikentęs, kad jo autoriteto nepaisoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 03 04, 21:47)
idomi ir is dalies teisinga nuomone-laukiu kitu nuomoniu  4u.gif nors manau kad yra moteru kurios vis delto pasirenka toki gyvenima nebijodamos ateities g.gif

niekas nežino kas gali atsitikti, bet jei bijosi tai nieko ir nedarisi. o į maximos kasas irgi spjaut nereikėtų nes nežinia kaip gyvenimas gali pasisukti. kol kas man tai gerai būti namų šeimininke. vyro nuomonė tokia (kadangi tolimųjų reisų vairuotojas) vaikas kuo ilgiau turėtų jausti tėvų šilumą, nors ir vieno iš tėvų. manau kad dirbsiu kažkada bet tik dėl social garanty, o ne dėl pinigų. tai kaip ir akstinas kažką daugiau nuveikti, kad ir būti namų židinio kurstytoja kad skyrybų nereiktų. dar galvoju užsimti tinkliniu marketingu
Atsakyti
QUOTE(meskute231 @ 2008 03 05, 11:27)
niekas nežino kas gali atsitikti, bet jei bijosi tai nieko ir nedarisi. o į maximos kasas irgi spjaut nereikėtų nes nežinia kaip gyvenimas gali pasisukti. kol kas man tai gerai būti namų šeimininke. vyro nuomonė tokia (kadangi tolimųjų reisų vairuotojas) vaikas kuo ilgiau turėtų jausti tėvų šilumą, nors ir vieno iš tėvų. manau kad dirbsiu kažkada bet tik dėl social garanty, o ne dėl pinigų. tai kaip ir akstinas kažką daugiau nuveikti, kad ir būti namų židinio kurstytoja kad skyrybų nereiktų. dar galvoju užsimti tinkliniu marketingu

na o kodel iskart maximos kasos? g.gif juk ne visos pasirenka namu seimininkes gyvenima nieko nepabandziusios kito dirbti mirksiukas.gif o tos kurios pasirenka namu seiminkes dali be mokslo-galetu pasiimti kazka neakivaizdiniu ir baigti g.gif
Atsakyti