QUOTE(Karusia @ 2008 03 06, 10:03)
na, dėl skūpumo

galima ir ginčytis, bet "Unoravi" tai tikrai. viskas kas geriausia - tik Suvalkijoje....
tai cia jau truputeli su istorija susije

va, Sommer apacioj labai graziai paaiskino, kodel atrodo, kad suvalkijoj viskas geriausia
QUOTE(Sommer @ 2008 03 06, 11:24)
Tai sąlygota nuo senų senovės.Suvalkijoje -geriausios ir derlingiausios žemės.Ten visada būdavo turtingiausi ūkininkai ,kiti žemvaldžiai.Kažkaip aplinkybės klostėsi,kad ir tarybiniais laikais ten daug geriau gyveno kaimo žmonės,statėsi mūrinius namus,kai tuo tarpu Žemaitijose dar buvo pilna į žemę suzmekusių lūšnų su mažais langeliais.
Be abejo,turi tas,kuris moka taupyti.Bet taupumas -tai ne skūpumas .Teko būti labai seniai vestuvėse pas žemaičius,tai buvau nustebus jų kuklumu,nes buvau įpratusi matyti lūžtančius nuo skanėstų suvalkiečių vestuvinius stalus.
Manau,kad šitas skūpumo įvaizdis sudarytas pavydo pagrindu ir tiek. Esu suvalkietė ir tuo didžiuojuosi.Daug laiko gyvenu Žemaitijos pašonėje ,bendrauju su žemaičiais ir mačiau daug be galo skūpių žemaičių.Aišku,tokių žmonių ir Suvalkijoje pilna.
Niekas niekada manęs gyvenime nepavadino skūpia,nors esu grynakraujė suvalkietė.
Stereotipai reiškia daug,bet ne visada atspindi relybę.
QUOTE(Brėkšta @ 2008 03 06, 12:31)
temos autorė šiek tiek suvalkiečius su suvalkais supainiojo, suvalkai gyvena Lenkijos teritorijoje Senų ir Punsko apylininkėse jei neklystu
Mano tėtis suvalkietis, o mama tikra žemaitė iš pajūrio, turiu pasakyt, kad ji tėvą seniai pralenkė taupumu

be to turėjau galimybę stebėt skirtumus ir panašumus žemaičių ir suvalkiečių, kaip viena mergina rašė apie vestuvių skirtumus, tai galiu beveik prieštaraut

tiek žemaičių, tiek suvalkiečių vestuvės, kuriose dalyvavau buvo nukrautos vaišėmis ir muzikantai ir piršliai ir tik trečią dieną žmonės skirstosi po namus, bet čia turbūt taisyklės nėra, mano giminės žemaičiai atlapaširdžiai, linksmi, dainuojantys, o suvalkiečiai giminaičiai ne tokie atviri, nelabai ir padainuoja per balius.
tai, kad tikrai nesumaisiau. as ir rasau apie suvalkiecius.

suvalkai, tai tik trumpinys (daznai ji girdziuis paciu suvalkieciu)

o suvalkai tikrai taip - lenkisko kilimo.
oho, kokios saunios veseilios
o kas del atvirumo, tai pritarciau. sunkoka kazkodel suvalkiecius prikalbinti uzdainuoti, gerai pasilinksminti

o tai ziurek atsikliuni i dzukeliu baliu, tai nei gert, nei valgyt nera kada per linksmybes