Įkraunama...
Įkraunama...

Mitai ir tikrovė apie suvalkiečius

QUOTE(Ūla @ 2014 03 03, 13:39)

mano patirtis nuo jusiskes skiriasi tuo, kad as atvykau is kitur ir paziurejau i "situacija" is salies, o kaip sakoma, is salies geriau matosi, nes, kai zmogus buna toj aplinkoj, tai daug ko nepastebi, nes jam norma atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 03, 16:56)
mano patirtis nuo jusiskes skiriasi tuo, kad as atvykau is kitur ir paziurejau i "situacija" is salies, o kaip sakoma, is salies geriau matosi, nes, kai zmogus buna toj aplinkoj, tai daug ko nepastebi, nes jam norma atrodo.

Yra vienas bene svarbiausias bruožas - racionalumas. Nekartą stebėjau, kad suvalkietis nevaišins kaip sau lygaus to, kurio NEVERTA vaišinti, t.y to, kuris pats tuo neatsilygins, yra nevykėlis ir t.t...taip pat nesidalins savo patirtimi, jei near verta to daryti....
manyčiau, kad Jums yra apie ką pamąstyti žiūrint į veidrodį smile.gif

P.S. neturiu jokių genetinių ryšių su Suvalkija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2014 03 03, 17:03)

manyčiau, kad Jums yra apie ką pamąstyti žiūrint į veidrodį smile.gif

P.S. neturiu jokių genetinių ryšių su Suvalkija smile.gif

nes esu sena, negrazi, netgi bjauri lotuliukas.gif ir niekad suvalkieciu pati nevaisinau lotuliukas.gif
Stebetina, kaip jus manes nepazinodama ir net nemacius apie mane nuspresti galit, koks as zmogus, o as bendraudama su suvalkieciais bendradarbiais, kaimynais ir mokslo draugais, tokios teises neturiu biggrin.gif
Atsakyti
Alexandra, kategoriškumas ir absoliutinimas - siaurumo požiūris. Visur visokių yra. "VISŲ" suvalkiečių skūpumas primena seriją "visi musulmonai teroristai, grobiantys vaikus, visos blondinės durnos, visi kunigai pedofilai" ir pan. Pagalvokit, ką pati šnekat, kai teigiat, jog KIEKVIENAS suvalkietis, atėjęs balių atsineša tik sausainių pakelį. Pabūtumėte mano giminės baliuose, kur stalai nuo vaišių lūžta, taip nemanytumėte. Mano močiutė priimdama giminaičius iš Klaipėdos ne tik, kad svetingai sutinka su keptom vištom, žąsim, bet dar ir įdeda "ant kelionės" pilną maišą maisto. Gal, man atrodo, kad žemaičiai labai bjaurūs, bet tik dėl to, kad man pasitaikė su tokiais bendrauti, neimsiu dergti ir nesakyti 'nu jau tie žemaičiai tai visi iki vieno šlykštynės".
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 03 03, 18:40)

Niekada negalima sakyti, kad tam tikra grupe zmoniu yra vienoda schmoll.gif Cia manau, kad kiekvienas tai pripazinws. Bet mano pazinta suvalkieciu grupe buvo tikrai skupus. Tai ka dabar man daryt? Sakyt, kad visai neskupus? Meluociau. Buvo skupus. Ne tik materialiai, bet, kad ir zodine pagalba pradejus dirbti naujokui. Ir ne tik man. Bet jei jau taip norit:
NERA SKUPIU SUVALKIECIU, NETIESA, KAD JIE SKUPUS.
Geriau?
Atsakyti
Nu nereikia jau taip dramatizuoti, juk pati pripažinau, kad visur yra visokių. Yra skūpių suvalkiečių, yra skūpių žemaičių, aukštaičių, lygiai taip pat kaip dorų, nuoširdžių ir svetingų. Nesuprantu, kam perlenkti į vieną ar kitą pusę.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 03 03, 17:25)
nes esu sena, negrazi, netgi bjauri  lotuliukas.gif ir niekad suvalkieciu pati nevaisinau  lotuliukas.gif
Stebetina, kaip jus manes nepazinodama ir net nemacius apie mane nuspresti galit, koks as zmogus, o as bendraudama su suvalkieciais bendradarbiais, kaimynais ir mokslo draugais, tokios teises neturiu  biggrin.gif

Turit, turit smile.gif
Iš to, kaip jūs sprendžiat apie aplinkinius, bandau daryti išvadas apie jus. Manyčiau, kad gan gerai pažįstu suvalkiečius smile.gif (nuoroda aukščiau smile.gif )
Atsakyti