QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 13:09)
O darant grazura ant torto, kad blizgetu, tokia pat eiga?
Nu žinok tiksliai nepasakysiu

, ant lapų gryną šokoladą tepu, tuomet jį grūdinu, o į glazūrą dar primaišoma grietinėlės, pieno, sviesto ar dar kažko - turbūt tada nebūtina žaisti

Blizgesys prarandamas jei glazūrą ilgai lyginsi pirmyn atgal. Aš tai tik brūkšt brūkšt ilgu plačiu peiliu ir vsio (turiu galvoj paviršių). Kai darau tortą savam vartojimui amžinai pagailiu šokolado tai pasidarau tokią glazūrą su kakava:
3 v. š. cukraus,
3 v. š. kakavos,
2 v. š. grietinės,
5070 g sviesto.
Sumaišyti 3 v. š. cukraus, 3 v. š. kakavos ir 2 v. š. grietinės. Dėti ant silpnos ugnies, maišyti. Kai užvirs įdėti 5070 g sviesto. Ant ugnies laikyti, kol ištirps sviestas, pamaišant. Po to nukelti nuo ugnies.
Jei sumaišius kakavą, cukrų ir grietinę būtų labai tiršta, tai dar įdėti 0,51 v. š. grietinės (dėti po šaukštelį). Puiki glazūra gaunasi! Dariau daug kartų tokią
Mišelės glazūra (šita tai tikrai blizganti)
150 g šokolado,
2 v. š. grietinėlės,
2 v. š. vandens,
1 v. š. gliukozės.
Nedideliame puode sumaišyti grietinėlę, vandenį ir gliukozę. Masę kaitinti iki virimo ir supilti ant susmulkinto šokolado, maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Lengvai atvėsinti, bet nelaukti, kol pilnai sustings. Aptepti tortą ar pyragėlius.
Dar rašoma, kad sandariai uždarytame inde šaldytuve šią glazūrą galima laikyti iki 1 mėnesio. Po to, prieš naudojant, lengvai pašildyti mikrobangėje (ar vandens vonelėje).
Tik iš kur tos gliukozės paimt

, žiūriu čia ir kitoms toks klausimas pasistojęs

Sakiau kada imsiu ir dirbtiniu medum ją pakeisiu, pažiūrėsiu kas gausis.
QUOTE(Inočka @ 2008 10 07, 22:08)
Siandien kepiau "juoda miska". Po visu vargu virsus atrode taip:
Nu man tai labai labai



patinka tavo tortas ir prapjautas labai gražus ir turiu įtarimų, kad ir skanus šokoladas + vyšnios + grietinėlė mniaaam

, o jau rožių gražumas