Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(malincikas @ 2008 08 05, 21:53)
Sveiki smile.gif  kita savaitgali isvykstu i P. Kroatija, pirma karta gyvenime blush2.gif tik suku galva, kiek pinigeliu pasiimti, kur, kokioj sali ko gali prireikti? Islaidaut labai nesiruosiu, planuoju gal tik viena kita mokama ekskursija pasiimt, gal kokiu lauktuviu parvezt ir siaip smulkmeneles. Maitinima pasiemiau, tai maistui pinigai kaip ir atkrenta. Tai va, toks mano pirmakleckes rupestelis... ax.gif


Manau, kad vienam žmogui 250 eurų tai tikrai reikėtų. Man maždaug tiek pakako, ėmiau mokamas 2 ekskursijas: į kalnus (25 eurai) ir Brač salą (32eurai). Kadangi buvom užsisakę pusryčius ir vakarienę, tai maistui pinigų beveik neišleidom, na tik ledams, jogurtams...
Atsakyti
sveiki visi. mes su vyru irgi isvaziuojam i Kroatija, tik atrodo, kad dar labai negreit, rugsejo 6 diena biggrin.gif liko menuo doh.gif norejau paklaust tokio klausimuko. Vaziuojant i Plitvica kelioniu agentura rekomenduoja pasiimti sportine apranga. gal galit siuo klausimu ka nors patart?
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2008 08 07, 06:21)
sveiki visi. mes su vyru irgi isvaziuojam i Kroatija, tik atrodo, kad dar labai negreit, rugsejo 6 diena  biggrin.gif  liko menuo  doh.gif  norejau paklaust tokio klausimuko. Vaziuojant i Plitvica kelioniu agentura rekomenduoja pasiimti sportine apranga. gal galit siuo klausimu ka nors patart?



nu ka zinau, as vaziavau su patogiom basutem ir patogiu sijonu smile.gif nieko ypatingo ten nereik, tik siaip, kad patogu butu vaiksciot smile.gif ten tik daug vaiksciot reik, nieko ekstremalaus smile.gif ir laaabai grazu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2008 08 07, 09:21)
sveiki visi. mes su vyru irgi isvaziuojam i Kroatija, tik atrodo, kad dar labai negreit, rugsejo 6 diena  biggrin.gif  liko menuo  doh.gif  norejau paklaust tokio klausimuko. Vaziuojant i Plitvica kelioniu agentura rekomenduoja pasiimti sportine apranga. gal galit siuo klausimu ka nors patart?

Na, nzn., kodel jusu kelioniu agentura taip isireiske g.gif Svarbiausia - patogi avaline, visa kita nesvarbu. As kiek atsimenu vaikstinejau su sortais ir maikute smile.gif
Atsakyti
Sveikutes.Del pinigu tai emem 700 euru,buvom uzsisake maista ten,namo grizo 100 euru kazkur biggrin.gif ,galiu pasakyti taip kad jeigu jusu vyras valgo nedaug,tai jam uzteks to maisto,bet jei valgo su apetitu lotuliukas.gif tai gaunasi labai ilgas tarpas tarp pusryciu(7 valanda) ir vakarienes(19 val.),todel mes visada valgidavom dar ir per pietus pleze kazka,labai skanios ir ganetinai pigios ju picos,ir siaip vaiksciodavom i vaisiu turgu,pirkdavom vaisiu,kas del kainu tai jos tikrai nevenodos visose marketose,vienas pigiausiu Tommy supermarket.I i tuos musu eurus neieina valgymas tarpinese salyse(kiekviena diena karta sustoja normaliai pavalgyti),kuris Lenkijos porai kazkur 50 zl,kitose salyse panasiai,tik Vienoj gana brangu,paprasciausias visciukas kuri as valgiau berods 10 euru.Dar prisiminiau galiu parekomenduot viena kokteiliu bara - jis uzkart uz vaiku zaidimo aiksteles prie papludimio, berods ta zaidimu aikstele buvo pavadinta"picnic place" iskaba,kokteiliai apie 35-40 kunu,ten jie skaniausi,ragavom ivairiuose baruose,bet ten patiko labiausiai. thumbup.gif Dabar prisiminiau viena dalyka laaaaabai keista buvo ,kad isvyka i kalnus buvo be maisto ir kainavo 30 euru,kadangi cia skaiciau kad visada su maistu... g.gif o pirkom atskirai nacionaline vakariene tam kabake kur valgem,ji kainavo 14 euru.Vaziavau su Giuliverio kelionem.
Atsakyti
QUOTE(pantera83 @ 2008 08 13, 22:02)
toliau dalinames ispudziais apie Kroatija smile.gif

kelios nuotraukeles is mano keliones i Kroatija:

Gal ejot Splite i buvusiu imperatoriaus rumu pozemius? Jau du kartus buvau Splite, bet vis nenueinu. Kazin, kas ten idomaus? Ar tik pinigus renka? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucilė @ 2007 06 14, 23:32)
Jau nuo pernai svajojame nuvykti savo automobiliu į Kroatiją, teko Italijoje gyventi kempinge tai labai patiko, buvo 2 baseinai, privatus pliažas, parduotuvė ir kt. didelė teritorija, Bibione prie pat jūros kranto, švarūs dušai ir tualetai. Noriu paklausti ar Kroatijoje tokio lygio kempingai? Galvojam pirkti namelį kemperį, nes su palapine man  schmoll.gif , ir keliauti kasmet vis kitur. Gal kas buvot ir galite pasidalinti patirtimi? Turim Europos kempingų katalogą, tai ten visi sužymėti ir kiek žvaigždučių turi ir kokias paslaugas teikia, bet norisi išgirsti buvusių nuomonę.

Baseinu Kroatijos pajuryje tikrai nesitikekite biggrin.gif . O dusai ir tualetai priklauso nuo to, koks kempingas ir kiek jame zmoniu apsistoje.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2007 03 29, 21:44)
Ir dar klausimukas - ar verta važiuoti automobiliu turint dvi savaites atostogų? Kiek dienų trunka kelionė į vieną pusę?


Mes siemet prasisukome per 11 paru su trupuciu, o anksciau irgi panasiai. Iki Kroatijos Siaurines puses skaiciuojame 2paras keliones, iskaiciuojant 1 nakvyne Cekijoje(netoli Brno).
Siemet dar nakvojom Slovenijoj, nes norejom ir ja apziuret, paskui dar 2 pakeliui kempinguose Kroatijoj, kol radome gera kempinga pietinej Kroatijoj uz patrauklia kaina, nebloga papludimi, cia nakvojome 5 naktis. Gryztant namo, neskubejome, tad nakvojom Austrijoj, po to vel Cekijoj.
O turint 2 savaites, pilnai pakanka, nes dar viena savaitgali priskaiciuot pries atostogas reikia kelionei. Tad gaunasi 16 dienu thumbup.gif .

O del mazu vaiku ir palapines, tai mums visai nieko ir saviski tempiam i tokias keliones nuo 3 metu. Vaikas labai nori. Tik, jei lyja, su mazais vaikais palapinej nenusedesi...geriau tada Kroatijoj apartamentus nuomotis. Jei ne sezono metu, tai dar geresnis variantas, kur nori, ten laisva ir del kainos deretis daznai gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 19 rugpjūčio 2008 - 08:28
Ka tik grizau is Kroatijos su kelioniu agentura Visveta. Buvome siaurineje salies dalyje, gyvenome Novi Vinodolski kurorte. Atostogos buvo fantastiskos!!! thumbup.gif
Vaziavome i visas ekskursijas, todel poilsiui laiko beveik neturejome. smile.gif
Labai patiko Novi Vinodolski miestukas, nesigailiu jo pasirinkusi. Tiesa, miestelis eina i statu kalna, tai su vaiku vezimeliu ar judejimo sutrikimais gali buti nelengva. Vinodolskis - tikrai ramus miestukas, nebuvo miniu zmoniu, siek tiek tustesni papludimiai.
Gyvenome privaciame sektoriuje, apartamentuose. 2 kambariai su didele virtuve ir terasa i jura bei senamiesti. wub.gif Iki juros ar centro nueiti 10 minuciu. Grizti i kalna siek tiek sunkiau. Bet smagu pasivaikscioti siauromis gatvytemis.

Aplankeme Krk sala, Istrija, Venecija, Postoina urvus, Plitvicu ezerus. Ekskursijas organizavo kroatu agentura Solen. Kaskart vaziavome vis kitu autobusu. Bet kroatu autobusai tai toooookie kruti!!! thumbup.gif Daznai vaziavome su rusu grupe. Dauguma ekskursiju buvo rusu kalba. Todel noriu atkreipti demesi tu, kas vaziuos su Visveta, kad si agentura yra daugiau orientuota i rusakalbius turistus. help.gif Bet mums nesudare problemu, nes siek tiek mokejome rusiskai, todel buvo proga prisiminti. Kroatu gidai tikrai puikus. Netingejo kalbeti. I Venecija kelione taip pat neprailgo, nes gide kalbejo geras 4 valandas. Istrijos gal kiek prastesne, nes dvi moterys buvo paliktos Puloje.

Tikrai nepatariu rinktis maitinimo vaziuojant su Visveta. help.gif Kaina neatitiko to, ka gavome. Tiesa, musu restorenelio seimininkas buvo labai puikus. thumbup.gif wub.gif Ir bendravo, ir gaudavome papildomai puodeli arbatos ar sulciu stikline. Valgymo laika taip pat priderindavo prie ekskursiju. Bet zmones, gyvene kituose miestuose tai labai skundesi del maitinimo. doh.gif

Tarpines nakvynes buvo vidutines, kaip ir visur. Pirmyn vaziuodama gavom prastesni viesbuti, atgal- labai nebloga.

Na, zodziu, 10 dienu praleke kaip grazi pasaka. wub.gif

Jei parasysiu atsiminimus-reportaza, idesiu nuoroda.

4u.gif

QUOTE(ssilva @ 2008 08 24, 16:10)
Sveika , sugryzus.Laukiame ispudziu.Tai, kaip ta Venecija?As vis save grauziu, kad nevaziavau verysad.gif


Venecija - thumbup.gif thumbup.gif wub.gif Tik tos minios zmoniu... doh.gif Jau patikejau, kad ten kas menesi apsilanko per milijona turistu. bigsmile.gif
Kelione buvo ilga. Isvaziavome siek tiek po 5 val., grizome gal desimta vakare. Venecijoje prabuvome 4 valandas. 1 val. vaiksciojome su gide, o kita laika - patys. Aisku, laiko mazoka. Bent jau valandos labai truko. Kai uzsisakinejome ekskursijas, Visvetos atstovas Kroatijoje aiskino, kad Venecijoje praleisime 5 val. neskaitant plaukimo i/is salos. Taciau buvo labai dideli kamsciai prie Punto Sabioni, todel mums 5 val. gavosi su plaukimu.
Laisvu laiku aplankeme Bazilika, prie jos laukeme gal 40 minuciu. Maniau, neieisiu, nes buvau su kuprine. Maciau, kad Bazilikos apsauginiai kitiems rode kur palikti kuprines. Bet nusprandziau rizikuoti ir trumpam patapau nestuke - gerai vis tik nesiotis platu sali.
Veliau savarankiskai patraukeme ieskoti Punto Rialto. Ten - thumbup.gif . Kadangi dalis is musu grupeles atsisake plaukti gondola, tai pabludinejome gatvelemis. Retkarciais prisijungdami prie kokios turistu grupes ir pasiklausydami.

Kelione labai ilga, bet kaip sakiau, ji neprailgo. Nes labai daug kalbejo gide. O as pastoviai is rusu k. vertejavau savo mergaitei. Todel aktyviai klausiausi, tai laikas tikrai praejo greit.
Griztant vadove irgi nemazai pasakojo. Taip pat ir snustelejom. O gal jau buvom iprate prie vaziavimo, todel tas kelias nebuvo toks sunkus.

Venecija - kazkas uzburiancio. Tiesa, jei kita karta ten vaziuociau, tai tik ne turizmo sezono metu. Taciau tikrai neverta kankintis, kad nevaziavai. Juk bus proga susiplanuoti kitu metu atostogas, kad ir Italijoje? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 24 rugpjūčio 2008 - 09:48
linole, o kaip Istrija? esu girdejusi, kad ten nieko labai ispudingo. g.gif o kaip tau? mes vaziuojame i kroatija po 2 sav, tai bandau atsirinkti ekskursijas biggrin.gif norisi viska pamatyt, bet kad tada ir jurai nebus laiko biggrin.gif gal pagelbesi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2008 08 26, 10:59)
linole, o kaip Istrija? esu girdejusi, kad ten nieko labai ispudingo.  g.gif  o kaip tau?


Man tai Istrija - thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Buvau joje po Venecijos, bet Istrija tikrai nenubluko po Venecijos. thumbup.gif
Galima sakyti, kad Istrija - tarsi Venecijos tesinys. Nes miestuose matyti venecijietiskas stilius. wub.gif Gatves taip pat rasomos dviemis kalbomis: kroatu ir italu. bigsmile.gif Netgi miestu pavadinimai vienaip skamba kroatiskai, kitaip - italiskai. biggrin.gif

Nezinau, kaip gali nesuzaveti Pulos amfiteatras, wub.gif kuris tik mazesnis nei Romos. Rovinio siaurose gatvelese pasijunti tarsi Venecijoje. O dar pro siauras gatveles ar langelius osia smaragdine Adrija. wub.gif
Nebuvom Porece, bet buvom Motovune - irgi venecijietisko stiliaus miestelyje ant stacio smailejancio kalno. Nuo jo virsunes matyti toli toli... thumbup.gif

Vaziuojant ne pajuriu vaizdai gal ir nykesni, bet niekur kitur keliones metu nematem tiek daug senu ir nauju alyvuogiu gyraiciu, vynuogynu, medelynu, auganciu raudonzemyje, melionu lauku. wub.gif
O kelias pajuriu tikrai thumbup.gif wub.gif Vienoje puseje jura, kitoje kalnai, pajurio kurortai, seni piratu miesteliai... wub.gif

Man asmeniskai Istrija labai patiko. thumbup.gif wub.gif 4u.gif

P.S. Jurai laiko nebus, jei i visas ekskursijas vaziuosi. Mes turejos laisva tik pirma diena, bet ir ta buvo debesuota, vesu - po audros. Mes nevaziavome i Plitvicos ezerus, nes esam buve. Dar pora kartu po valandziuke buvom pries ekskursijas isleke pasikaitinti ir pasimaudyti.

Tikrai, net nezinau, ko atsisakyti... Visos ekskursijos tokios thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 26 rugpjūčio 2008 - 12:08
O ash norejau pasiteiraut tokio dalyko.. irnesakyk.gif Planuojam kelione i Kroatija assa.gif assa.gif assa.gif ploja.gif Norime uzsukti i Venecija clap.gif ir kiek maciua zemelapyje, tai i Venecija neblogas toks tiltukas veda ar yra koks nors mokestis vaziuojant per ji?.. g.gif ishanksto asiu.. notworthy.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(villga @ 2008 08 27, 10:37)
O ash norejau pasiteiraut tokio dalyko.. irnesakyk.gif  Planuojam kelione i Kroatija  assa.gif  assa.gif  assa.gif  ploja.gif Norime uzsukti i Venecija   clap.gif ir kiek maciua zemelapyje, tai i Venecija neblogas toks tiltukas veda ar yra koks nors mokestis vaziuojant per ji?..  g.gif ishanksto asiu..   notworthy.gif  mirksiukas.gif


mane irgi panasios ''problemos'' kamuoja biggrin.gif vaziuojam uz poros sav. nieko nerezervuojam, nieko nedeliojam, tiesiog - vaziuojam biggrin.gif tai dabar galvoju, kaip ta venecija pamatyt g.gif kaip manot? cia geriau iskart vaziuot porai dienu i venecija ir tada i kroatija, ar keltis is kroatijos laivu(be auto, vienai dienai, be nakvynes) g.gif paprotinkit, jei kas taip daret...kaip cia geriau butu g.gif 4u.gif

QUOTE(pantera83 @ 2008 08 31, 16:11)
mes is pradziu vaziavom i Venecija, viena nakti pernakvojom Italijoj, o po to keliavom i Kroatija mirksiukas.gif


o nakvyne lengvai radot? ar is anksto rezervavot? 4u.gif
Atsakyti