Įkraunama...
Įkraunama...

Mano draugas - nelegalas

QUOTE(lukne25 @ 2009 08 15, 23:32)
niu mes db del veseilios ax.gif

kam seile kam veseile lotuliukas.gif

Myleja, matau esi prisijungusi, nesimiega?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 16 rugpjūčio 2009 - 09:31
Sveikutes 4u.gif

Turiu klausimuka jau istekejusioms.
Noriu pasikeist pavarde ir uzregistruot santuoka Lietuvoje.Kur kreiptis?As nedeklaravus isvaziavimo is LT blush2.gif tai kaip suprantu ambasada tvarko tik deklaravusiems? Ir zinoma reikia abieju pasu,o ka daryt kai vyras jo neturi? g.gif Nu zodziu pasimeciau visai(nekenciu doku tvarkymo) doh.gif
Papildyta:
Dar truputi apie deklaracija(sorry,kad ne i tema) 4u.gif Galvoju,kad gal man reiktu deklaruot isvaziavima,nes i LT gryzt gyvent tikrai neplanuojam.Kokie privalumai,kokie trukumai? Aciukas
Atsakyti
kiek teko susidurti, praso kopiju. uzmesk aki i siuos psl:
http://www.vilnius.l...143/?itemID=201
http://uk.mfa.lt/index.php?1142239104
ir tarkim sita kaip pvz
http://www.ltconsny....metrikacija.htm
http://consulate-val....php?1103565985

ps siaip geriausia i ambasada pasiskambinti.
jei kiek palauksi, kai ateis mano eile, papasakoju, dabar dar nezinau kaip sitoj saly darosi, ambasados psl, skirtingai nei kitu, info neradau

pps man atrodo esu issiregistravusi ir uzsiregistravusi visai ne sioj, o ir ne savo saly. skirtumo nepastebejau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 19 rugpjūčio 2009 - 01:23
QUOTE(Bechnaz @ 2009 08 18, 17:53)
Sveikutes  4u.gif

Turiu klausimuka jau istekejusioms.
Noriu pasikeist pavarde ir uzregistruot santuoka Lietuvoje.Kur kreiptis?As nedeklaravus isvaziavimo is LT  blush2.gif tai kaip suprantu ambasada tvarko tik deklaravusiems? Ir zinoma reikia abieju pasu,o ka daryt kai vyras jo neturi? g.gif  Nu zodziu pasimeciau visai(nekenciu doku tvarkymo) doh.gif
Papildyta:
Dar truputi apie deklaracija(sorry,kad ne i tema) 4u.gif  Galvoju,kad gal man reiktu deklaruot isvaziavima,nes i LT gryzt gyvent tikrai neplanuojam.Kokie privalumai,kokie trukumai? Aciukas

man irgi tas dabar aktualu drinks_cheers.gif kiek as jau suzinojau, tai viskas yra daroma per ambasada. Deklaruoti gyvenamaja vieta galesi tuo paciu metu mirksiukas.gif Uzpildysi viena papildoma anketa ir viskas. Santuokos liudijima tau reikia legalizuoti ir isversti i lietuviu kalba. Del abieju sutuoktiniu pasu, tai ir as dar nesuzinojau, kaip ten yra, nes ir maniskio pasas HO, bet jis turi ID kortele, tai sakau gal ji tiks. Reiks dar pasiskambinti i ambasada.
Dar del gyvenamosios vietos deklaravimo, tai trukumas toks, kad Lietuvoje dokumentus (paso keitima, vaiku paso keitimai....) turesi tvarkytis per Vilniu imigracine tarnyba, o ne savo miesto savivaldybeje.
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
Aciu,kad pasidalinot patirtim,bet dar keli klausimukai biggrin.gif
As buciau nieko pries deklaruoti gyvenama vieta cia,bet girdejau,kad tada Lietuvai turesiu kazkoki procenta moket,o sito tai tikrai nenoriu blush2.gif Kaip ten istikruju yra?
Ir kur tureciau santuokos liudijima legalizuot.Cia pas notara ar kaip? (Laaabai nenusimanau dokuose,sorry) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bechnaz: 19 rugpjūčio 2009 - 22:31
legalizavimas reiskia apostiles dejima. skambtelk i ta pacia ambasada - pasakys kur. galima tvarkytis pastu - kainuos gal daugiau, nes noresi registruotu pastu sertifikata siusti (arba ne, nes vykti toli reikia, kelione, laikas - tas irgi kainuoja ir tt). pastu uztrunka 2-4 sav. jei nori, ryt pasidomesiu kaip. jei nori, del vertimo gali kreiptis i mane tongue.gif gausi uzanstspauduota ir parasu patvirtinta. jokio notaro nereikia.
Papildyta:
legalizuoja kaip suprantu cia: http://www.fco.gov.u...s/legalisation/
Papildyta:
beje, jei nori, del legalizavimo pastu galiu irgi padeti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 19 rugpjūčio 2009 - 22:54
Aciukas 4u.gif Nu kiek supratau tai viskas gana nemazai kainuos ir ilgai truks.
Gal geriau vaziuot i LT tvarkytis,bet jauciu irgi skubos tvarka nieko nedaro ten unsure.gif
Mes pradejom tvarkyt reikalus del vizos MB tai nori advokatas siut mano pasa(originala)bet tai jeigu man neatsius atgal kokius metus laiko doh.gif
Ai nu zodziu....
Atsakyti
QUOTE(Bechnaz @ 2009 08 19, 23:31)
Sveikutes  smile.gif
<...>As buciau nieko pries deklaruoti gyvenama vieta cia,bet girdejau,kad tada Lietuvai turesiu kazkoki procenta moket,o sito tai tikrai nenoriu  blush2.gif  Kaip ten istikruju yra?<...>

tokiu nesamoniu esu girdejusi, bet neradau, negirdejau ir nesuvokiu pagrindo, motyvo. vienintelis minusas - teisiu ar pan dokumentu, dalyku lt nebepasikeisi, nesusitvakrysi, nes is lt busi issideklaravusi, todel, kol vel nebusi pragyvenusi lt 6 men uzsideklaravusi kaip gyvendama lt, negalesi nieko susitvarkyti. tik per ambasada uk. vel gi - rastu to neskaiciau, tik girdejau teigiant. siek tiek logikos tame yra.
lt viskas irgi uztrunka. del paso - korteles neturi? kodel nesiuncia korteles? kam tavo pasa del jo vizos laikyti? ar cia pati rezidenta ar ka darais?
kad kainuos ir uztruks - faktas. kas siais laikais nekainuoja? schmoll.gif

(sorry, rasau padrikai. neseniai is darbo grizau unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 19 rugpjūčio 2009 - 23:14
Tiesa issiunciau tau atgal dokumenta.Tikiuos nieko tokio,kad pasirasiau melynu tusinuku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bechnaz @ 2009 08 20, 00:14)
Tiesa issiunciau tau atgal dokumenta.Tikiuos nieko tokio,kad pasirasiau melynu tusinuku  blush2.gif

nieko tokio tikrai. aciukas 4u.gif labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(waterlillies @ 2009 08 19, 21:12)
tokiu nesamoniu esu girdejusi, bet neradau, negirdejau ir nesuvokiu pagrindo, motyvo. vienintelis minusas - teisiu ar pan dokumentu, dalyku lt nebepasikeisi, nesusitvakrysi, nes is lt busi issideklaravusi, todel, kol vel nebusi pragyvenusi lt 6 men uzsideklaravusi kaip gyvendama lt, negalesi nieko susitvarkyti. tik per ambasada uk. vel gi - rastu to neskaiciau, tik girdejau teigiant. siek tiek logikos tame yra.
lt viskas irgi uztrunka. del paso - korteles neturi? kodel nesiuncia korteles? kam tavo pasa del jo vizos laikyti? ar cia pati rezidenta ar ka darais?
kad kainuos ir uztruks - faktas. kas siais laikais nekainuoja?  schmoll.gif

(sorry, rasau padrikai. neseniai is darbo grizau  unsure.gif )

Tai ir as nesuprantu kodel tureciau moket dar Lietuvai kazkoki procenta jeigu cia moku mokescius.Nu reikes tiksliai issiaiskint.Dabar mane visai sumetei,net nebezinau kur geriau,LT ar UK biggrin.gif
Del paso tai korteles neturiu,o siuncia vel mano visus dok (peislypus,banko stateitmenta,pasa) kaip irodyma kas esu ir ka veikiu,nes prasom seimos vizos.Bet neduosiu jauciu originalo ,nes cia rase merginos,kad ilgai laukia ats tai paskui zinai...Uzteks notaro patvirtintos kopijos...

Papildyta:
QUOTE(waterlillies @ 2009 08 19, 20:58)
jei nori, del vertimo gali kreiptis i mane tongue.gif gausi uzanstspauduota ir parasu patvirtinta. jokio notaro nereikia.
beje, jei nori, del legalizavimo pastu galiu irgi padeti

Aciukas,jeigu ka kreipsiuos mirksiukas.gif Zinau,kad vertimo notariskai tvirtint nereikia...
O kaip del vairavimo pazymejimo,gal irgi tuo paciu galima susitvarkyt.Ai nebevarginsiu klausimas ,geriau ryt pasiskambinsiu i ambasada ir issiaiskinsiu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bechnaz @ 2009 08 20, 00:20)
Tai ir as nesuprantu kodel tureciau moket dar Lietuvai kazkoki procenta jeigu cia moku mokescius.Nu reikes tiksliai issiaiskint.Dabar mane visai sumetei,net nebezinau kur geriau,LT ar UK  biggrin.gif
Del paso tai korteles neturiu,o siuncia vel mano visus dok (peislypus,banko stateitmenta,pasa) kaip irodyma kas esu ir ka veikiu,nes prasom seimos vizos.Bet neduosiu jauciu originalo ,nes cia rase merginos,kad ilgai laukia ats tai paskui zinai...Uzteks notaro patvirtintos kopijos...

kaip minejau, mano paskutine deklaruota gyvenamoji vieta afrikoje biggrin.gif tai nezinau kokius mokescius, kam ir uz ka tureciau siuo metu moketi lotuliukas.gif

sakyciau daryk uk. pasirink patogiausia buda (pastu). sumokesi kiek daugiau - jei pati, 40, jei ne pati 50 svaru. prisimink viena taisykle - skupas moka du kartus. kai tai pamirstu, vis pasimokau... doh.gif

o nuo kada HO tinka notarizuota (?) paso kopija? kurios seimos vizos prasosi? eea2 ? ka iki siol turejo?

ps: del teisiu gali asmeniskai i mane kreiptis (arba neasmeniskai). reikia paste pasiimti forma. ja uzsipildyti. issiusti su asmens dokumentu ir teisemis wink.gif jei keitesi pavarde - angliska santuokos liudijima. per 2-4 sav sugris dokai ir uk teises
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waterlillies: 19 rugpjūčio 2009 - 23:30