mazylyje pragulejau 2 savaites, is pradziu pataloginiam poto palatoj po cezario dar savaite. tai zinau ten viska. kadangi as buvau susitarus ir zinojau pas ka gimdysiu man buvo labai ramu, kiekviena diena gydytojas ateidavo apziuret. personalas ypac po gimdymo man tikrai patiko

QUOTE(Nledi @ 2008 05 09, 15:39)
na aš kaip medikė pasakysiu, kad tikrai nėra ten 80 proc pridususių vaikų. Aš kai pagimdžiau antrą vaikiuką, tai jo man nedavė pirmą vakarą, nes sakė, kad dejuoja, reikia deguonies, kitą rytą situacija negerėjo ir jis buvo išvežtas į KMUK naujagimių reanimaciją. Kai laukiausi trečio net negalvojusi važiavau gimdyti į Mažylio GN. Tų pamėlusiu vaikiukų nelabai ir galėjo pamatyti, o dėl natūralaus maitinimo, tai kiekvienoje ligoninėje yra tas pats ir niekas neskuba kišti mišinukų, net neišnešiotiems naujagimiams mamos stengiasi nors po kelis lašus atnešti savo pienuko 

va apie tai ir sakau,jeigu kitos nesa,kad ir po kelis lasus pieno vaikams,tai nereiskia,kad tai nori daryti visos,ir tos kurios nenori maitinti yra priverstos ligoninej,tai daryti,del seseliu ir gydytoju marazmo.As nesakau,kad mamos pienas blogai,tai suprantama,kad uz mamos piena geresnio dalyko nera,bet buna situaciju,kada negali maitinti,o tave vercia,galu gale suprantu ir tas kurios tiesiog nenori to daryti,juk zmogus pats renkasi.Nemanau,kad mama kuri nemaitina yra prastesne uz maitinancia.Tai va ir yra taip kaip jus pati paraset,jos nesa po kelis lasus,tai tegu jos nesa,jei nori,o as nenoriu,ir nesuprantu kodel turiu daryti kaip visos

QUOTE(paulapaula @ 2008 05 10, 12:41)
va apie tai ir sakau,jeigu kitos nesa,kad ir po kelis lasus pieno vaikams,tai nereiskia,kad tai nori daryti visos,ir tos kurios nenori maitinti yra priverstos ligoninej,tai daryti,del seseliu ir gydytoju marazmo.As nesakau,kad mamos pienas blogai,tai suprantama,kad uz mamos piena geresnio dalyko nera,bet buna situaciju,kada negali maitinti,o tave vercia,galu gale suprantu ir tas kurios tiesiog nenori to daryti,juk zmogus pats renkasi.Nemanau,kad mama kuri nemaitina yra prastesne uz maitinancia.Tai va ir yra taip kaip jus pati paraset,jos nesa po kelis lasus,tai tegu jos nesa,jei nori,o as nenoriu,ir nesuprantu kodel turiu daryti kaip visos 

Dar kartą paskaityk jepsiaus paryškintus žodžius, gal praleidai pro akis

QUOTE(Ingule20 @ 2008 05 10, 15:00)
O jei nesuprasi, skaityk dar ir dar kartą, kol suprasi 

Skaitau, skaitau as tuos zodzius ir nesuprantu

paulapaula

QUOTE(Ingule20 @ 2008 05 10, 14:00)
O jei nesuprasi, skaityk dar ir dar kartą, kol suprasi 

skaitau,skaitau,skaitau ir ka

QUOTE(nesuper @ 2008 05 10, 15:10)
Per trumpa triju dienu pazinti su MGN nei viena sesute, nei akusere nemokino ir tikrai nesistenge mokinti maitinti kudiki krutimi. Ir kaip tai nei vienai naturalistei nekilo klausimas, kodel pas mane stovi misinio pakelis, kurio net nesiruosiau slepti.
ne seseliu darbas mokint tave papa vaikui paduot. jos kad ir ne daktarai, taciau turi ne menkesniu pareigu ir darbu.... o jei visai nesigauna, gali klaust ir PRASYT padet, o ne laukt kazin ko. normaliai paprasius tikrai nei viena neatsisakys...
o del slepimo misinuku ir pan - irgi jos ne milicija, kad saugot, atiiminet ir pan... neispuskit burbulo is nieko...
QUOTE(paulapaula @ 2008 05 10, 16:01)
1. skaitau,skaitau,skaitau ir ka
dabar visur visi uz naturaluma,tokia matai mada atejo,gryztam i senove,o va as uz sintetika ir ka?
2. cia mano nuomone,galima situ klausimu diskutuot iki pamelinavimo,bet vistiek kiekvienas liksim prie savo nuomones,
3. bet ne brukti per prievarta,o moteriai nesutikus,dar ir elgtis su ja kaip su siuksle,nes mat ji tampa kaip kokia alkoholike,degrade,palikusia vaika siukslyne,nes matai nenori is kruties maitinti,arba visai nenusiteikus maitinti
4. ,priezastys to personalui kazkaip irgi giliai dzin,nes net neklausia,
5. po cezario prileidzia vaistu ir bruka vaikus maitinti,nemanau,kad tas pienas yra super vertes,

2. cia mano nuomone,galima situ klausimu diskutuot iki pamelinavimo,bet vistiek kiekvienas liksim prie savo nuomones,
3. bet ne brukti per prievarta,o moteriai nesutikus,dar ir elgtis su ja kaip su siuksle,nes mat ji tampa kaip kokia alkoholike,degrade,palikusia vaika siukslyne,nes matai nenori is kruties maitinti,arba visai nenusiteikus maitinti
4. ,priezastys to personalui kazkaip irgi giliai dzin,nes net neklausia,
5. po cezario prileidzia vaistu ir bruka vaikus maitinti,nemanau,kad tas pienas yra super vertes,
1. noreciau tave pamatyt, ar tikrai madu nesivaikai

2. tundra liks tundra. na tundroj normaliu medziu tikrai irgi nerasi... kad ir kaip gincysies
3. siuksle - paties zmogaus problema, jo nevisavertiskumo jausmas, kompleksas....
4. personalui niekas nemoka uz tavo priezasciu issiaiskinima. o pripazink - kad dirbti ten ju darbas, o ne pramoga ar papildomas uzdarbis, todel normalu, kad nesiaiskina...
5. dauguma vaistu nera kenksmingi leliukui, o siaip po cezario ten nekisa is karto prie papo, nenusisnekekit...
susiduriau ir as su tokiu dalyku, kad po cezario vos kelioms valandoms praejus atnese man leliuka ir kiso maitinti, pieno aisku dar nebuvo , tai mynke man ta krutine kad koki lasa ispausti
pastebejau, kad ten visos akuseres ir gydytojai tik uz maitinima krutimi, net baisu budavo misinio paprasyt. o vienas gydytojas aplamai toki morala atskaite kad praverkiau visa diena, labai izeide..
maitinti ar ne -tai tik motinos pasirinkimas!
o mane operaves gydytojas aplamai pasake: dar reiktu pasigincyti kias vaikui geriau ar pienas ar misinukas.

pastebejau, kad ten visos akuseres ir gydytojai tik uz maitinima krutimi, net baisu budavo misinio paprasyt. o vienas gydytojas aplamai toki morala atskaite kad praverkiau visa diena, labai izeide..

maitinti ar ne -tai tik motinos pasirinkimas!
o mane operaves gydytojas aplamai pasake: dar reiktu pasigincyti kias vaikui geriau ar pienas ar misinukas.
QUOTE(jepsius @ 2008 05 13, 11:43)
ne seseliu darbas mokint tave papa vaikui paduot. jos kad ir ne daktarai, taciau turi ne menkesniu pareigu ir darbu.... o jei visai nesigauna, gali klaust ir PRASYT padet, o ne laukt kazin ko. normaliai paprasius tikrai nei viena neatsisakys...
o del slepimo misinuku ir pan - irgi jos ne milicija, kad saugot, atiiminet ir pan... neispuskit burbulo is nieko...
neziuri, kuo apsirengt, kaip buiti pasilengvint, ka valgyt, kad sveikiau butu?
2. tundra liks tundra. na tundroj normaliu medziu tikrai irgi nerasi... kad ir kaip gincysies
3. siuksle - paties zmogaus problema, jo nevisavertiskumo jausmas, kompleksas....
4. personalui niekas nemoka uz tavo priezasciu issiaiskinima. o pripazink - kad dirbti ten ju darbas, o ne pramoga ar papildomas uzdarbis, todel normalu, kad nesiaiskina...
5. dauguma vaistu nera kenksmingi leliukui, o siaip po cezario ten nekisa is karto prie papo, nenusisnekekit...

Nu ir piktu zmoniu siam pasaulyje yra

Na, ne mano reikalas moralizuoti. Linkiu geros nuotaikos ir maziau pagiezos

QUOTE(jepsius @ 2008 05 13, 11:43)

ne nu viršūnė

1. be komentarų
2. be komentarų
3. patikėk, kai man nesisekė maitint, visi tik ir puolė priekaištaut kodėl MP nemaitinu. o patarimų iš jų nulis. šių laikų madomis labai gėdinga maitint mišinukais. ir tikrai mamos yra medikų menkinamos. susidrūriau ne vieną ir ne penkis kartus. taip kad atsargiau nuomonę reikšk.
4. JŲ DARBAS yra mamą išmokyt maitint. JŲ. kieno gi dar? SM? knygų apie sėkmingą maitinimą???
5. tik atsigaivaliojus po narkozės (beje ji buvo pilna) atnešė maitint. nepaisant to, kad nė lašo prišpienio nebuvo,. apytikliai 2-3 paras pieno nebuvo, tąsė ir maigė krūtinę "bukvaliai" kiekviena atėjusi seselė

mažyly tikrai natūralumas propaguojamas, bet man jis ir nemaišė - nesu prieš (tik vėliau susidūrus su ne mažylio personalu išgirdau ir "vargšas vaikas" ir panašių užuojautos žodžių dėl maitinimo mišinėliais).
. noreciau tave pamatyt, ar tikrai madu nesivaikai
[/quote]
neturiu prasmes cia meluot,man vaika atnese maitint gal pusvalandziui praejus po cezario
,kad MGN yra perdetas poziuris i maitinima,tai tikrai faktas,gerai toms kurioms lengvai sekesi maitinti,o kurios turejo sunkumu,manau zino,kaip personalas elgiasi
Izeidineti zmoniu cia nereikia,nes tik parodot koks zmogus pati esate,maitinti vaika ar nemaitinti yra mamos reikalas,bet jei nera pieno ir mama jau gimdo antra karta ir jaucia,kad pieno nebus(beje taip ir buvo)tai maigyti krutine(kas tik netingi)ir neduoti misinio,maziu maziausiai gedinga paciai istaigai,o vaikausi as madu ar ne,lengva mano buitis ar ne,tai cia tik mano asmeninis reikalas,mes cia kalbame ne apie mano gyvenimo salygas,o apie MGN.Labai klaidingai galvoji,kad maitinti vaika misiniu,reiskia pasilengvinti sau buiti,kruti pakisai pasiemus vaika is lovos,ir maitini,o misinio jau turesi atsikelti ir pasidaryti,nekalbu jau apie pinigus
Diskusijas baigiu,nes tingiu su pliku pesiotis,o visoms mamoms linkiu tureti savo nuomone ir nebijoti,tokiu gudriu ir protingu MGN seseliu,nes jos jums vaiku neuzaugins,bukit sveikos ir laimingos

[/quote]
neturiu prasmes cia meluot,man vaika atnese maitint gal pusvalandziui praejus po cezario

Diskusijas baigiu,nes tingiu su pliku pesiotis,o visoms mamoms linkiu tureti savo nuomone ir nebijoti,tokiu gudriu ir protingu MGN seseliu,nes jos jums vaiku neuzaugins,bukit sveikos ir laimingos

QUOTE(auskiene @ 2008 05 13, 12:42)
prie ko cia off topic, jei kalba eina butent apie MGN personala