Sveikos ,
prasau priimti ir mane i savo skyreli. ir as esu ganetinas ligonis,kas liecia orchidejas.
Man teko jas pamatyti augancias naturaliai...Kas sako ,kad negali vandens i lapu skrotele patekti? Ar jus isivaizduojat ,kaip atrodo tropiniai lietus? Pila pilna to zodzio prasme is kibiro...ir to vandens ten prisikaupia kur tik nori...
Todel ir as lieju jas panasiai, paimu vazona ir lieju ji tol ,kol permirksta viskas ir ganetinai ilgai, tada leidziu joms nuvarveti. Ir tik tada statau atgal i vieta. Tokia procedura darau karta i savaite.
O siaip cia yra nuoroda i Singapuro orchideju parka, prifotografavau ju begale, gal ir jums patiks.
P.s. ir dar orines saknys - tai dregmes indikatorius, jei saknys padziuvusios - truksta augalui dregmes.
Papildyta:
QUOTE(karamella @ 2008 03 13, 12:46)
Aciu uz patarimus, jie tikrai pravers

o del falenopsio, tai kai jis nuzydejo as nupjoviau ties 3 nareliu, nes ji tokia dar mazyte orchideja ir daug nareliu neturi, o va dabar pradejo stiebelis geltonuoti kaip ir oncidium

As dar jo neskubu pjauti, bet matosi, kad su kiekviena diena vis daugiau geltonuoja, tuoj visai stiebelio neliks
Nereikia ir negalima nieko pjaustyti, is to nuzydejusio stiebo labai sauniai isauga papildomos sakutes su ziedais. O jei to stiebo augalui nebereiks, jis pats nudzius iki tos vietos,kiek jam reikia, va tada ir nukirpsi.
Is vaiku prasymu Dievui:
Tu sugalvojai pinigus, o pas mus jų nėra. Kodėl taip? Gali ką nors pakeisti? (2 kl.) Dieve, leisk man gyventi tiek, kiek nori mano mama. (1 kl.) Norėčiau paprašyti proto mano tėveliams, nes jie manęs visiškai nesupranta. (3 kl.)