QUOTE(Diglė @ 2008 03 15, 22:24)
sveiki, man taip pat labai patinka šitos gėlės, nuo vyro valentino dienai gavau dovanų

Prisiskaičiau apie priežiura, bijau perlieti, skaičiau, jai lašiukai stovi ant vazono sienų tai nelieti, tai nuo valentino dienos vieną kartą tik liejau ir trašų nusipirkau, bet lašiukai vis dar stovi
a siaip tai l.grazi gelyte,bet toks ilgas tarpas jos neliejant tai gali baiktis nelabai kaip.Geriau jau butu palieti,nes daugoka laiko praejo.Jai tos rasos nedaug-lieki.O orines saknis atgaivinsi purksdama siltu vadeniu.Orchidejoms tai l.patinka(purkski ir ant lapu,tik ne ant ziedu).SEKMES
Papildyta:
QUOTE(Iiudna @ 2008 03 16, 12:00)
sveikutes

a mano pirmoji orchideja isvis be isoriniu saknu.... a dabar dar ir veik visus lapus numete...

liko tik 2 bet matau kad ir tie po truputy pradeda geltonuot nuo vdurio... vidiniu saknu yra kelios, bet tokios baltos kaskokios...... tikrai ne zalios

dar man ja kazin eitu atgaivint? ar geriau nesinervuot ir mest lauk?
Na ziurint kas jai yra

.Bet jai vidines(nors ir kelios)saknys sveikos,tai reiketu purksti gelyte ir siltai laikyti.Turetu atsigauti.Bet kodel tie lapai geltonuoja?

Ar tik nebus cia kokia bakterija isimetusi arba pasalusi gelyte
Papildyta:
QUOTE(Iiudna @ 2008 03 16, 12:00)
sveikutes

a mano pirmoji orchideja isvis be isoriniu saknu.... a dabar dar ir veik visus lapus numete...
Kazkaip idomu pasidare,kas ai jusu gelytei darosi

.O jus foto negaletumete ideti?Idomu kaip tie lapai pradejo geltonuoti,nes svarbu atrasti viso to veiksmo priezasti.Tada bus galima taikyti gelbejimo procesa,nes ju daug.Priezasciu gali buti ivairiu: deguonies nepakankamumas;
per daug saules spinduliu;
saknu supuvimas;
persalimas.
Visos sios priezastys turi savo nykimo procesa ir tam tikra eiga.Ar augalo lapai vysta palaipsniui nuo seniausio,naujesniu link?Ar jie geltonuoja taip,lyg butu taskuoti?Ar jie netampa minksti ir suspaudus lapa,neisbega nemalonaus kvapo sultys?Ar ant augalo skroteles nera juodos demes(ar demiu)?
Stai,visa tai yra l.svarbu tam,kad galetume suvokti kas vyksta.Jai norite isspresti problema bandykime bendradarbiauti

.Gal pavyks isgelbeti augaliuka
Papildyta:
Tiesa,labai sauniai visokiu ligu priezastys,pavyzdziai ir gydymo budai surasyti 1psl.santraukoje.

Gali te pasiskaitineti ir palyginti su savo augalo liga,bei suzinoti,kaip ta negeruma salinti.