Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(mucka @ 2008 03 25, 18:43)

ar dar įmanoma ką nors iš šitos orchidėjos išgaut? gal net neverta bandyt, jei šansų beveik nėra sad.gif g.gif:

manau, kad šansų mažai. Pirmiausia, tai kirpk žiedkotį ir kišk į reanimatorių. Kiminai iš miško tinka, jei tai tikrai kiminai, o ne samanos mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(aneizza @ 2008 03 25, 18:44)
o kur lapai?  g.gif

nėra sad.gif aš pas senelį radau ją tokios būklės vakar sad.gif tai ir paėmiau ax.gif aišku tik tiek, kad ten falenopsis ax.gif ir kad buvo perlaistytas buvo doh.gif (mano seneliui 95 m. - gavo jis šitą orchidėja dovanų iš seniūnijos, bet matyt nelabai susigaudė kaip ją prižiūrėt :( )
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2008 03 25, 19:49)
nėra sad.gif aš pas senelį radau ją tokios būklės vakar sad.gif tai ir paėmiau  ax.gif  aišku tik tiek, kad ten falenopsis  ax.gif  ir kad buvo perlaistytas buvo  doh.gif  (mano seneliui 95 m. - gavo jis šitą orchidėja dovanų iš seniūnijos, bet matyt nelabai susigaudė kaip ją prižiūrėt :( )

kaip ir sake gaure kirp ziedkoti kuo greiciau, nes gelyte tik del jo dar stengiasi ir bandyk reanimuoti, o mes laikysim kumscius, kad tau pasisektu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 03 25, 18:47)
manau, kad šansų mažai. Pirmiausia, tai kirpk žiedkotį ir kišk į reanimatorių. Kiminai iš miško tinka, jei tai tikrai kiminai, o ne samanos  mirksiukas.gif

šiaip, tai ir aš nelabai tikiu, kad ji išgyvens blush2.gif

O žiedkotį kirpt ten ties ta vieta, kur jis normaliai žalis yra, ar kirpt tas išaugėles?
Atsakyti
as tai patarciau kirpti iki pat saknu, na koki pora milimetriuku paliekant
Atsakyti
Aš orchidėją pradėjau auginti tik prieš mėnesį, tai ir patirties, ir žinių nelabai turiu blush2.gif Tad noriu parodyt savo orchidėją ax.gif ir praščiau mamyčių įvertint, ar tikrai ji sveika ax.gif
žiedai
user posted image

šaknys vazonėlyje
user posted image

orinių šaknų yra padžiūvusių - gal jas reiktų nukirpti?
Papildyta:
QUOTE(aneizza @ 2008 03 25, 18:56)
as tai patarciau kirpti iki pat saknu, na koki pora milimetriuku paliekant

bet nuo šaknų iki žiekočio vidurio - žiedkotis atrodo nudžiūvęs blush2.gif
Atsakyti
Aš orchidėją pradėjau auginti tik prieš mėnesį, tai ir patirties, ir žinių nelabai turiu blush2.gif Tad noriu parodyt savo orchidėją ax.gif ir praščiau mamyčių įvertint, ar tikrai ji sveika ax.gif

oi kokia grazuolė clap_1.gif clap_1.gif sekmes auginant thumbup.gif
Atsakyti
Ir dar turiu klausimuką blush2.gif
- ar yra augalų, kurių kaimynystėje orchidėjos nepatariama laikyti?
Atsakyti
[
bet nuo šaknų iki žiekočio vidurio - žiedkotis atrodo nudžiūvęs blush2.gif
[/quot

na idomiai cia su tavo ta gelyte g.gif tai kaip tada tos atsakytes dar gyvos g.gif
Atsakyti
Aš ir mačiau pirkt Miltoniją. Skaičiau sunku ją augint, bet kaina buvo 20Lt, tai dar suabejojau, nes nieko apie ją nebuvau girdėjus. Pardavėja aišku sakė, kad auginti lengva. Ką girdėjot apie miltonijas? Internete paskaičiau, bet rodos nieko ypatingo ta priežiūra. Ar ne taip suratau?
Atsakyti
Sveikutes, imetu ir as savo reanimatoriu nuotraukas. Siaip Renos variantas labai geras ir paprastas 4u.gif as savo didzialapei orchidejai be reikalo toki sunku kuriau. Bet labai bijojau jos lapus kazkaip nenaturaliai sudeti blush2.gif

nuotrauku albume rasite viska nuo pradziu, kaip atrode gelytes su tik ka pasalintomis saknytemis, kokios jos dabar yra uzaugusios ir kaip atrodo reanimatoriuose. Parasiau po sioki toki aprasa po nuotraukomis mirksiukas.gif

ziureti cia:

http://public.fotki....ses-orchidejos/
Papildyta:
[quote=mucka,2008 03 25, 20:00]
žiedai
user posted image

labai grazi tavo gelyte 4u.gif wub.gif ir sveikute atrodo! Sekmes auginant! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2008 03 25, 19:43)
jau buvau mačius  mirksiukas.gif  ar ten tikrai tik kiminai ir maišiukas? daugiau nieko nereikia? ir ar tinka kiminai iš miško? ar būtinai reikia pirktinių terariumams skirtų?
Papildyta:
Taip atrodo šaknys
user posted image
Papildyta:
stiebo išaugėlė
user posted image

pats stiebas nuo šaknų yra nudžiūvęs sad.gif matosi iš pirmos nuotraukos
Papildyta:
viršūnėje irgi tokia pat išauga, tik mažesnė
user posted image
ar dar įmanoma ką nors iš šitos orchidėjos išgaut? gal net neverta bandyt, jei šansų beveik nėra sad.gif g.gif:

oooooojeiiiii!!!! doh.gif sakes kokia vargse gelyte doh.gif ir dar nabagele is visu jegu i gyvenima kabinasi. Mano nuomone cia atgaivinti kazi ar pavyks g.gif aisku bandyti galima. tikrai reiktu daugiau uzsienio portaluose pasiskaitineti . Siaip as nebebandyciau gaivinti verysad.gif unsure.gif bet butu ziauriai gaila ja ismesti verysad.gif nu sakes, pirma karta taip matau doh.gif
Atsakyti