Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(kristen @ 2008 03 26, 20:21)
Mano mamos orchideja irgi tik lapus leidzia, bet didelius ir storus. Nuo paskutinio zydejimo apie 8 men praejo. Ji vis laukia, kada gele ziedkoti isleis ir prazys, bet pasirodo tik lapukai. Jau pradejom galvot, kad cia nuo trasu  verysad.gif . Bet ziuriu, kad ne jai vienai gelyte nezydi.

paziurekite trasu kuriomis tresiate sudeti, ar nebus juose daugiausiai azoto? Tai g.b. viena is priezasciu kodel ji savo lapais labiau rupinasi.
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2008 03 26, 22:20)
paziurekite trasu kuriomis tresiate sudeti, ar nebus juose daugiausiai azoto? Tai g.b. viena is priezasciu kodel ji savo lapais labiau rupinasi.

As visai nepagalvojau apie spec. trasas orchidejom, laistau as kaip ir pav. anturi, kad prazydinti su universaliomis kurios su mikroelementais. kazin ar yra specialiai orchidejom , gal zinot? o tai bus ant trasu parasyta, kad daugiausiai azoto blink.gif
Ir didelis dekui kad si bei ta parasot 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hasta @ 2008 03 26, 23:14)
As visai nepagalvojau apie spec. trasas orchidejom, laistau as kaip ir pav. anturi, kad prazydinti su universaliomis kurios su mikroelementais. kazin ar yra specialiai orchidejom , gal zinot? o tai bus ant trasu parasyta, kad daugiausiai azoto blink.gif
Ir didelis dekui kad si bei ta parasot 4u.gif  4u.gif  4u.gif

atsiversk www.orchidejos.lt ten visko rasi 4u.gif sekmes auginime
Atsakyti
QUOTE(Hasta @ 2008 03 26, 18:53)
Sveikos , as tiesiai prie reikaliuko - nezydi orchideja daugiau kaip metus po paskutiniu ziedu. nezydi, o lapai kokio dydzio kaip zuikio ausys, na tokie dideli ilgi o ziedu nesimato. Jau galvoju zides, bet ziuriu dar viena ausis pareina. Nu ka daryt? Ir juokas ima ir nervas kartu, jei buciau pirkusi ne zydincia sakyciau gal lapine orchideja. ka patartumet su ja daryti?

QUOTE(Hasta @ 2008 03 26, 23:14)

Merginos tau jau atsake, kad gali ir ilgai nezydet del to, jog pardavimui prazydintas nesubrendes augalas. Skaiciau, kad pas kai kuriuos augintojus buna, jog orchideja nezydi ir kelis metus, o paskui ima ir prazysta. Taigi, kantrybes 4u.gif
Bet as dar pabandyciau ir trasas pareguliuot. Tos, kuriose daugiau azoto, padeda auginti lapus, bet neskatina zydejimo. Yra ivairiu spec. trasu orchidejoms. Daugelis augintoju naudoja Shultz trasas. As pati nerandu ju pardavime, tai nezinau, koks ten azoto-fosforo-kalio santykis. Siaip tai prazydinimui fosforo, man rodos , turi buti daugiausia. Paskaitinek Rojaus sodu forume apie orchideju tresima - ten viskas "isnarstyta" smulkiau.
O dar daryciau karsta dusa, kaip rase Rena.
Atsakyti
QUOTE(Hasta @ 2008 03 26, 22:14)

dar pasklaidyk musu tema, buvo ideta video medziaga, kaip priziureti orchidejas, kaip jas persodinti (berods Wolke buvo idejus), tai ten net parodytos kokios trasos, as jas buvau radus Megoj seniuose smile.gif
netingek pasklaidyk puslapius mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, 4u.gif senai buvau beuzsukusi....
Zinokit nezinau ko griebtis verysad.gif ,mano orhu lapai minksteja cray.gif Nesuprantu kas darosi,stengiuosi neperliet ,kasdien apipurskiu,tai dabar lapai ziuriu minksteja,ir ta kur po reanimacijos,galvojau atsigavo,jau visi trys lapai minkstuteliai(be saknu tai ji jau senokai)...Ir mano grazuole su keiku cray.gif ,irgi lapai apatiniai minksti...jauciu saknyse kazkas "ne to",bet ar galima ja traukti lauk,kaip su keiku o dar tas keikas zydi?????Bet jauciu,kad po to gali but velu,tai ryt as ja lupsiu lauk verysad.gif .vargseles cray.gif cray.gif
Atsakyti
Aciu uz paaiskinimus 4u.gif . As ir apie trasas net nepagalvojau. Mama savo gelyte, kaip paaiskejo, tresia kazkokiomis universaliomis trasomis doh.gif . Reiks sakyt, kad trasas keistu
Atsakyti
Labas rytas, aciu uz patarimus visom 4u.gif ir graziu ziedu...
Einu skaityti info blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 03 26, 22:24)
Bet as dar pabandyciau ir trasas pareguliuot. Tos, kuriose daugiau azoto, padeda auginti lapus, bet neskatina zydejimo. Yra ivairiu spec. trasu orchidejoms. Daugelis augintoju naudoja Shultz trasas. As pati nerandu ju pardavime, tai nezinau, koks ten azoto-fosforo-kalio santykis. Siaip tai prazydinimui fosforo, man rodos , turi buti daugiausia. Paskaitinek Rojaus sodu forume apie orchideju  tresima - ten viskas "isnarstyta" smulkiau.
O dar daryciau karsta dusa, kaip rase Rena.

Shultz trasu yra pirkti "Zalioje stoteleje", kainuoja dvidesimt keli Lt, kiek pamenu ax.gif
Atsakyti
Aciu agnir 4u.gif . Kai turesiu laiko - begsiu ieskot smile.gif
Atsakyti
O man tai isvis jau - mamos drauges skambina patarimu klausia apie orchidejas, viena dar paprase persodint, tai reiks rast laiko. Teta irgi eilej laukia. Sakiau gal koki UAB steigt ? lotuliukas.gif tai bent nauda bus.
Atsakyti
standartine orchideju trasu sudetis kai yra lygios azoto-kalio-fosforo dalys 4u.gif
Atsakyti