Nezinau, ar bus Jums naudos is mano ziniu, velokai perskaiciau sita temele, bet visgi:
Kuo daugiau esate pasiryzusi moketi, tuo geresni pianina galetumete isigyti.
Pasak mano derintojo, kuriuo visiskai pasitikiu, pagal firmos pavadinima prasciausi pianinai yra Smolensk, po to (siek tiek geresni) Ukraina, dar geresni - Ryga (Ryga, nors prasciausiu sarase - trecioj vietoj, yra patvarus pianinai, todel populiarus vidurinese mokyklose).Po to jau eitu Belarus.
Jei norite geresnio, rinkites is Weinbach, Petrov, Yamaha.(siuos geruosius surasiau gerejimo tvarka, kaip man paciai atrodo)
Svarbu ir pianino amzius, susidevejimas, busena. Paskaitykit skelbimus laikrasciuose, muzikos mokyklu, konservatoriju, muzikos akademijos stenduose (ypac mokslo metu pabaigoj arba pradzioj). Norint gero pianino, visai nebutina pirkti nauja. Patikimiausias man variantas perkant pianina - susiradus dominanti skelbima, atvaziuoti kartu su meistru. Tu pabandai pagroti, vertini, kaip tau patinka tembras, klaviaturos kietumas, klampumas, o meistras apziuri, ar su pianino viduriais viskas tvarkoj
dar svarbu ir Jusu reikalavimai, ziurint ka ir kiek ketinate juo groti. Jei tik kartkarciais prisiliesite savo malonumui, tai, manau, visai nebutina leisti didelius pinigus, uztektu ir kokybiskos Rygos ar Belarus.
ir tarkites su meistru