Įkraunama...
Įkraunama...

Gero skambesio pianinai

QUOTE(Ingese @ 2008 07 17, 12:53)
Gal kas turtite šiuolaikinius elektroninius paininus ir galite pasidalyti patirtimi?

Aš turiu - ir paprastą, ir erlektroninį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 07 17, 13:02)
Aš turiu - ir paprastą, ir erlektroninį  4u.gif

Na ir norėčiau išgirsti JŪSŲ nuomonę. Kuriuo yra maloniau groti. Bet Jūsų elektroninis, tai ne vadinama Hamaha ar ne?Tokia tai ir pati turiu. Bet mane domintų naujesni elektroniniai pianinai, manau, kad Jūs tokį ir turite.Smagu man tie paininai medinukai, bet kad labai jau griozdiški ir be galo sunkūs.......nei pastumti.
Kuriuo Jums asmeniškai maloniau groti?
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2008 07 17, 20:15)
Na ir norėčiau išgirsti JŪSŲ nuomonę. Kuriuo yra maloniau groti. Bet Jūsų elektroninis, tai ne vadinama Hamaha ar ne?Tokia tai ir pati turiu. Bet mane domintų naujesni elektroniniai pianinai, manau, kad Jūs tokį ir turite.Smagu man tie paininai medinukai, bet kad labai jau griozdiški ir be galo sunkūs.......nei pastumti.
Kuriuo Jums asmeniškai maloniau groti?

Aš turiu GEM firmos (italija) elektroninį pianiną. Tai ne sintezatorius, jei to klausėte wink.gif Kainavo apie 3500, jei gerai pamenu dabar g.gif
Taip pat turiu pianiną Petrof. Maniškis nenaujas (buvo kažkada pirktas naujas).

Aš elektroninį vertinu už du dalykus: 1. Pigu. 2. Galima transportuoti (man asmeniškai tas laabai aktualu, dėl to ir buvo pirktas). Dar privalumas - galima groti su ausinėmis.

Visi kiti argumentai - tik už tikrą smile.gif Yra garsas, yra tembrai, yra rezonansas, pedalinė technika - pedalas elektriniame ir tikrame pianine veikia visiškai skirtingu principu, elektroniniame pedalas tik sulieja, tikrame - ir padeda išgauti tam tikrą tembrą ir kt. Nors, jei tikslas išmokti groti a la Du gaideliai, tai koks skirtumas biggrin.gif .

Bet, jei tas tikras pinainas - koks nukriošęs "Belarus", tada be jokių abejonių, geriau pirkti gerą elektroninį. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 liepos 2008 - 14:47
QUOTE(flight @ 2008 07 18, 15:45)
Aš turiu GEM  firmos (italija) elektroninį pianiną. Tai ne sintezatorius, jei to klausėte wink.gif Kainavo apie 3500, jei gerai pamenu dabar  g.gif
Taip pat turiu pianiną Petrof. Maniškis nenaujas (buvo kažkada pirktas naujas).

Aš elektroninį vertinu už du dalykus: 1. Pigu. 2. Galima transportuoti (man asmeniškai tas laabai aktualu, dėl to ir buvo pirktas). Dar privalumas - galima groti su ausinėmis.

Visi kiti argumentai - tik už tikrą smile.gif Yra garsas, yra tembrai, yra rezonansas, pedalinė technika - pedalas elektriniame  ir tikrame pianine veikia visiškai skirtingu principu, elektroniniame pedalas tik sulieja, tikrame - ir padeda išgauti tam tikrą tembrą ir kt. Nors, jei tikslas išmokti groti a la Du gaideliai, tai koks skirtumas  biggrin.gif  .

Bet, jei tas tikras pinainas - koks nukriošęs "Belarus", tada be jokių abejonių, geriau pirkti gerą elektroninį.  4u.gif

Šiaip esu grojanti ir turiu senuką "Smolenks", kurį norėčiau pakeisti.Šiuo metu kituose namuose turiu sintezatorių (na bet nemielas gi jis man grojimui, na kai reikia kur pagroti baliukyje išsivežimui, tai gerai).
Tai vat ir galvoju ką čia geriau man išsirinkus. Šiaip skambesį tikrai labai vertinu, o kaip klavišų atžvilgiu elektroninis pianinas?Nežinau...
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2008 07 18, 17:06)
o kaip klavišų atžvilgiu elektroninis pianinas?

Geruose el.pianiuose klaviatūros sunkumo pojūtis, teigiama, toks pats kaip ir normalaus rojalio, nors man tai vis tiek skirtumas didžiulis, ką kas besakytų rolleyes.gif

Atsakyti
Septynerius metus grojau su antikvariniu Zimmermann. Skambesys tikrai ypatingas. O klavišai buvo dengti dramblio kaulo plokštelėmis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radvyle: 19 liepos 2008 - 08:08
QUOTE(Radvyle @ 2008 07 19, 09:07)
O klavišai buvo dengti dramblio kaulo plokštelėmis  wub.gif

thumbup.gif

Antikvarus, kad jais būtų įmanoma normaliai groti, atnaujina iš pagrindų wink.gif

Ingese, jeigu tik yra sąlygos, mano nuomone, geriau tikras pianinas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 19 liepos 2008 - 10:43
QUOTE(flight @ 2008 07 19, 11:42)
thumbup.gif

Antikvarus, kad jais būtų įmanoma normaliai groti, atnaujina iš pagrindų  wink.gif

Ingese, jeigu tik yra sąlygos, mano nuomone, geriau tikras pianinas smile.gif

Na man senuką "Smolensk" kažin ar jau galima bus ir suderinti, nes kai derino (jau senokai gal prieš dešimt metų), tai meistras sakė, kad daugiau jau derinti neįmanoma bus, ten jau susidėvėję (na kažkas nežinau tiksliai aš).
Na man pačiai taip pat mieliau tikri pianinai...tik bedievis jų sunkumas, o ir vietos užima daug.....
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2008 07 19, 16:18)
Na man senuką "Smolensk" kažin ar jau galima bus ir suderinti, nes kai derino (jau senokai gal prieš dešimt metų), tai meistras sakė, kad daugiau jau derinti neįmanoma bus, ten jau susidėvėję (na kažkas nežinau tiksliai aš).
Na man pačiai taip pat mieliau tikri pianinai...tik bedievis jų sunkumas, o ir vietos užima daug.....

Reikėtų keisti visą mechaniką - turbūt kuoliukai (ant kurių sukamos stygos) atsilaivinę nuo drėgmės ar kitų netinkamų laikynmo sąlygų. Tada pianinas nelaiko derinimo. Dar klausimas , ar neskilusi deka - tada jau sunkiai įmanoam ką nors pagerinti...

Jeigu pirksite kitą naudotą instrumentą, atkreipkit dėmesį, kur jis buvo laikomas (kokiom sąlygom, ar ten nebuvo drėgna, o gal labai sausa, ar nebuvo didelių temp.svyravimų, ar žiemą buvo šildoma ir pan.). Dar būtų gerai pasikviesti į pagalbą derintoją ir kartu apžiūrėti - pvz., ar nėra kandžių kiaušinėlių, koks stovis, koks garsas, ar "lygi" klaviatūra...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 07 20, 13:20)
Reikėtų keisti visą mechaniką - turbūt kuoliukai (ant kurių sukamos stygos)  atsilaivinę nuo drėgmės ar kitų netinkamų laikynmo sąlygų. Tada pianinas nelaiko derinimo.  Dar klausimas , ar neskilusi deka - tada jau sunkiai įmanoam ką nors pagerinti...

Jeigu pirksite kitą naudotą instrumentą, atkreipkit dėmesį, kur jis buvo laikomas (kokiom sąlygom, ar ten nebuvo drėgna, o gal labai sausa, ar nebuvo didelių temp.svyravimų, ar žiemą buvo šildoma ir pan.). Dar būtų gerai pasikviesti į pagalbą derintoją ir kartu apžiūrėti - pvz., ar nėra kandžių kiaušinėlių, koks stovis, koks garsas, ar "lygi" klaviatūra...

Jo greičiusiai kuoliukai atsilaisvinęk kaip tu sakai.
O kas ten per dekas? g.gif hmmmm?
Na šiaip visą laiką statydavau trilitrį stiklainį su vandeniu...
O įdomu ar naujo neįpirksiu. Manau už kokis keturis tūkstantėlius galima būtų naują įpirkti...tik kur senuką dėti? Ar tas kuoliukų pakeitimas ir kita restauracija brangiai išeina?
Na jei gyvenčiau kokiame Vilniuje, tai nueičiau į muzikos prekių parduotuves apsidairyti, deja juk specilaii dėl to nevažiuosiu.....
Jūs turbūt jau ikgus metus grojate pianinu ar ne ? ax.gif
Atsakyti
maniskis derintojas, tai si ta pastebejau netaip.. (visko neskaiciau del techn.kliuciu, mazylio), kai nebelaiko derinimo , tada kala kuolus, tuomet derina net iki 5 kartu, nuo daug ko priklauso.. ir kad derintu kelias d. is eiles irgi netiesa, mat turi ten kaskas nusistovet, tuomet reik dar karta ir t.t. bet as tuo nelabai kompetetinga rolleyes.gif ir derint kartais per metus karta uztenka, velgi priklauso koks grojikas tongue.gif jei kam pagalbos- prasom smile.gif jis derina muzikos m- kloj. ir aisku, pas zmones. turi pastoviu klientu tikrai ne viena ir ne du mirksiukas.gif
Atsakyti
Stoviu ant apsisprendimo slenkscio....
Nzn kuri is geresniu rinktis?
Atsakyti