Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 13:49)
Sayonara, siunčiausi iš čia http://www.labirint-...u/books/156959/
Atkreipiu dėmesį, kad tai knyga, o ne albumas.

aha, dėkui, pamenu dėl "ne albumo" smile.gif

nagi, kas ten sakėt norit jungtis prie siuntimo? Opa? dar kai kas, žinau, nori..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 14:49)
Kodėl negražiai? Jeigu pasakyčiau, kad california arba tu kažkada net neturėjot fotoaparatų, tai irgi priimtumėt kaip įžeidimą??? Jeigu esant tokie bais susireikšminę, statykit pavyzdžiu mane. Visur ir visiems galima. Manęs nereikės gint, aš nežliumbsiu ir drąsiai pripažinsiu, kad ne tik kažkada, bet ir dabar ne viską moku. Man galėsite nerašinėti wub wub wub lotuliukas wub wub

Kurioj vietoj tau patinka kompozicija? Papasakok man ir kitiems kokius principus čia matai? Gal aš kažko nesuprantu?

unsure.gif Uf, hmmm turėčiau dabar aiškintis - ok, kadangi kadravau šiek tiek mąstydama apie principus, taigi - medis ir centrinio namo kampas trečdalių susikirtimo zonoj - tai bandžiau daryti centriniu tašku, dėl to esant plačiausiam kampui bandžiau linijas vesti link to tariamo "centro". Gal kam atrodo griūva - tačiau čia yra nuokalnė, pagal medį galima amtyti, kad nuotrauka tiesi. Man žvilgsnis tarsi "nučiuožia" nuo tolimesnio namuko kalneliu žemyn ir sustoja ties medžiu. Man nelabai pavyko iki galo idėja, nes mano bandytas daryti centras visai negavo šviesos, todėl darbas neatliktas gerai iki galo. Tačiau kompozicija man patinka, jei tau atrodo kitaip, tai papasakok, ką matai tu bigsmile.gif tikrai įdomu. Negaliu visiškai emociškai atsiriboti, nes vieta man be galo sava ir žvelgti iš šono sunku.
Ai dar, o kodėl daugiau nekomentuoji? taigi kitoj nuotraukoj ne mano vaikas tongue.gif

Dėl to pirmo komentaro tai nebevystysiu temos, savo nuomonę išsakiau, visą tą reikalą supratau taip pat, kaip tai suprato Wyshnia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 14 kovo 2008 - 14:11
Sveiki,
Kaip ir reikėtų pabaigti šią audringą diskusiją. Bet vistik noriu pridurti, kad nesu piktavalis žmogus, kuris iš kažko "piktdžiugiškai juokėsi" ir vis stebiuosi,kad viskas buvotaip išpūsta ir sureikšminta. Aš taip pat esu pateikusi nemažai kvailokų klausimų ir man dėl to visai negėda. Bet esam skirtingi , skirtingai ir reaguojam. Beje, šiandien daug apie tai mąsčiau ir tiesiog prisiminiau, kad Californiagirl iš esmės yra labai jautrus žmogus ir prieš cituodama turėjau apie tai pagalvoti. Ką gi, suklydau ir dabar jau nepakeisi. Bet mokytis fotografuoti noriu ir nesinori kažkaip bėgti į krūmus. Londono company galit ignoruot - kaip norit... Kažkaip nenorėjau tikėti jūsų susireikšminimu , bet .. Ir beje, jei jau mokomės, tai ir pasidalinkim savo žiniomis, ką turim gero savyje, o ne deklaruokit, kiek daug fotopaslapčių sužinojom, bet jums nepasakysim schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 14:29)
Daug čia visko buvau prirašius, bet turėjau kantrybės ir perskaičiau visą diskusiją, nusprendžiau nedalyvauti joje tongue.gif ne tam aš čia esu..

Tik dėl Californios priminto komentaro pasisakysiu, labai negražiai padarėt.. California wub.gif

Ir apskritai aš sėdžiu su išrautu dantim ir pikta tongue.gif

Tiek to, dedu porą nuotraukų iš vakar ryškintos nuotraukos, rezultatai kiek nuvylė, nes kontrastas kiek mažokas, didinau su photoshopu. Gal turėjo įtakos kitas ryškalų santykis..

Ši man kompoziciškai labai patinka, tik su jos tonais lyg ir ne viskas tvarkoj. Ir beje naujojo Sigmos kiek nuvylė aštrumas, reikia su skaitmena išbandyt jį, ar nebūsiu Sigmos loterijoj pralošus (sakoma, kad perki Sigmą ir dalyvauji loterijoj - gausi gerą ar muiliną Sigmą smile.gif )

user posted image

ir dar viena smile.gif

user posted image

pirmosios kompozicija man nepatinka. dieve, kaip baisu plaukti prieš srovę... tiesiog, atrodo tokia nei pakarta, nei paleista. gal tam namui galima buvo leisti dar truputį nučiuožti nuo tos nuokalnės?

antroji šilta tokia, gera. ranka man netrukdo, trukdo tas juodas plėmas prie lango
Atsakyti
jo
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 14, 13:49)
Atkreipiu dėmesį, kad tai knyga, o ne albumas.

Ar gera knyga g.gif ar verta siųstis unsure.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 03 14, 13:51)
aha, dėkui, pamenu dėl "ne albumo" smile.gif
nagi, kas ten sakėt norit jungtis prie siuntimo? Opa? dar kai kas, žinau, nori..smile.gif

aš irgi jungčiaus , turbūt bigsmile.gif

Laputaite, Anasko, smagu , kad patiko komentaras, nes kartais irgi parašai ir nesupranti gal tie komentarai kaip ir nuotraukos neverti dėmesio unsure.gif

Pupeliuko pirma foto- kadangi čia vėl gi aiškiai matoma įstrižainė, pagal taisykles tai būtų pesimistinė kompozicija bigsmile.gif , nes įstrižainė leidžiais iš kairės į dešinę. Šiaip man kompozicija nekliūva , kliūva tai kad foto tamsi, kaip Pupeliukas pati parašė, mažai kontrasto ir dėl to turbūt trūksta nuotraukoje gylio unsure.gif

Kas dar dėl tų įstrižainių, tai klaida yra komponuoti iš kampo į kampą (čia ne Pupeliuko foto taikau, pas ją čia dėl to viskas gerai bigsmile.gif ). Čia reikėtų gal kokių pavyzdžių, bet darbe neturiu ką parodyti doh.gif Šiaip kompozicijos yra tų taisyklių, nedaug, bet yra. Bet tai vis tik daugiau pajautimo ir praktikos reikalas. Reikia paskaityti tas taisykles ir nagrinėti nuotraukas jau pripažintų fotografų smile.gif Iš pradžių komponuoti jų laikantis , o jau po to laužyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 14 kovo 2008 - 14:33
QUOTE(marakeš @ 2008 03 14, 15:24)
pirmosios kompozicija man nepatinka. dieve, kaip baisu plaukti prieš srovę... tiesiog, atrodo tokia nei pakarta, nei paleista. gal tam namui galima buvo leisti dar truputį nučiuožti nuo tos nuokalnės?

antroji šilta tokia, gera. ranka man netrukdo, trukdo tas juodas plėmas prie lango

Ok! labai vertinu tavo nuomonę, ir kas gi čia baisaus smile.gif dar laukiu ką Sillwio pasakys biggrin.gif reiks permąstyt smile.gif
Atsakyti
viskas čia dabar baisu smile.gif)
Atsakyti
Pupeliuk, patiko antroji mirksiukas.gif
labai nuosirdus portretas smile.gif
pirmosios nesupratau unsure.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 03 14, 13:30)
Oba na , Peppi darom klana, tu mane visada girk , o as tave  drinks_cheers.gif

nesulauksi biggrin.gif
tarka pas mane visad po ranka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 03 14, 14:04)
unsure.gif Uf, hmmm turėčiau dabar aiškintis - ok, kadangi kadravau šiek tiek mąstydama apie principus, taigi - medis ir centrinio namo kampas trečdalių susikirtimo zonoj - tai bandžiau daryti centriniu tašku, dėl to esant plačiausiam kampui bandžiau linijas vesti link to tariamo "centro". Gal kam atrodo griūva - tačiau čia yra nuokalnė, pagal medį galima amtyti, kad nuotrauka tiesi.  Man žvilgsnis tarsi "nučiuožia" nuo tolimesnio namuko kalneliu žemyn ir sustoja ties medžiu. Man nelabai pavyko iki galo idėja, nes mano bandytas daryti centras visai negavo šviesos, todėl darbas neatliktas gerai iki galo. Tačiau kompozicija man patinka, jei tau atrodo kitaip, tai papasakok, ką matai tu bigsmile.gif tikrai įdomu. Negaliu visiškai emociškai atsiriboti, nes vieta man be galo sava ir žvelgti iš šono sunku.
Ai dar, o kodėl daugiau nekomentuoji? taigi kitoj nuotraukoj ne mano vaikas tongue.gif
Dėl to pirmo komentaro tai nebevystysiu temos, savo nuomonę išsakiau, visą tą reikalą supratau taip pat, kaip tai suprato Wyshnia.

O mano zvilgsnis centriniu objektu mato malku pjovimo ozi ir skiedru kruva. Zvilgsnis pasidalina tarp medzio, sutapatinto su trobos kampu ir ozio. Nezinau i ka ziuret - vienas objektas lyg ir pagrindinis, bet trecdalyje visai kitas objektas. Negana to zvilgsnis nuvaziuoja iki tolimesnio namo ir antro medzio, kuris, mano nuomone, sugriauna visa kompozicija savo svoriu. Pakirpus medi ir tiek pat desines man nuotrauka tampa zymiai stabilesne kompoziciskai (tik tuo atveju reikia prikirpti ir apacios, kad nepasidarytu kvadratas, kuris cia visai netinka).
Antra nuotrauka kaip nuotrauka. Nezinau ka norejai ja parodyti, todel tyliu.

Negerai kazkaip iseina del ca-girl. Pareiskimus padaryti mes sau leidziam, o temos vystyti jau nebe.

QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 14:27)
Ar gera knyga  g.gif ar verta siųstis  unsure.gif 

Negaliu atsakyt. Man idomi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 14 kovo 2008 - 14:41
Jau bus offtopic, bet įsiterpsiu 4u.gif
Pastebėjau kad Pupeliukas moka labai nuoširdžiai ir gražiai priimti kritiką. Dar kelis žmones tikrai labai malonu kritikuoti smile.gif
Jei spėsiu įsigilinti gal ir aš ką nors apie Pupeliuko nuotraukas parašysiu, nes dabar biški blaškausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 14, 14:27)
Pupeliuko pirma foto- kadangi čia vėl gi aiškiai matoma įstrižainė, pagal taisykles tai būtų pesimistinė kompozicija  bigsmile.gif , nes įstrižainė leidžiais iš kairės į dešinę. Šiaip man kompozicija nekliūva , kliūva tai kad foto tamsi, kaip Pupeliukas pati parašė, mažai kontrasto ir dėl to turbūt trūksta nuotraukoje gylio  unsure.gif

Kas dar dėl tų įstrižainių, tai klaida yra komponuoti iš kampo į kampą (čia ne Pupeliuko foto taikau, pas ją čia dėl to viskas gerai  bigsmile.gif ). Čia reikėtų gal kokių pavyzdžių, bet darbe neturiu ką parodyti  doh.gif Šiaip kompozicijos yra tų taisyklių, nedaug, bet yra. Bet tai vis tik daugiau pajautimo ir praktikos reikalas. Reikia paskaityti tas taisykles ir nagrinėti nuotraukas jau pripažintų fotografų  smile.gif Iš pradžių komponuoti jų laikantis , o jau po to laužyti  mirksiukas.gif
Dar karta aciu 4u.gif
O gal tu zinai kokia knyga kur apie kompozicija parasyta ( geriau man knyga, nes internete nelabai moku skaityti, man geriau senobiskai, kur galima pabraukti biggrin.gif ) bet jei turi kokia nuoroda internete, imesk jei nesunku blush2.gif Cia kalba tinginis manyje bigsmile.gif
Atsakyti