Įkraunama...
Įkraunama...

Astigmatizmas

sveikos,
gal kuriai yra astigmatizmas? man tik neseniai diagnozavo. ar butini tie akiniai ir isvis, kas cia per liga? help.....
Atsakyti
Na, atsakyčiau trumpai - www.google.com, nes ten tikrai gali rasti info biggrin.gif

Jei laipsnis nedidelis ir matyti netrukdo - nereikia akinių, jei didelis (pvz., 1,5 kaip pas mane) - tai ir klausimų nekils, reikia ar nereikia, nes be akinių ar kontaktinių lęšių paprasčiausiai normaliai nematysi.

Kopijuoju tau paaiškinimą, kas tas yr do žvėris:

Astigmatizmas – tai tokia būklė, kai skirtingose plokštumose skiriasi akies optinės sistemos spindulių laužiamoji geba. Geba gali skirtis tik savo dydžiu (pvz.., vertikalioje plokštumoje +3,0 D, horizontalioje +5,0 D) arba net refrakcijų tipais (pvz.., + 3,0 D ir – 2,0 D). Gali būti, kad net tame pačiame meridiane yra skirtinga laužiamoji ragenos geba.
Pavyzdžiui: matomas taškas vertikalioje plokštumoje tinklainėje projektuojasi kaip taškas, o horizontalioje jis ištempiamas. Todėl tokią refrakciją turintis žmogus tašką matys kaip horizontalų brūkšnelį. Analogiškai iškraipomos ir sudėtingų matomų vaizdų projekcijos tinklainėje.
Dažniausia šios sutrikimo priežastis – netaisyklinga ragenos sfera (keratokonuso atveju), rečiau lęšiuko geometriniai defektai.
Reikia paminėti, kad nedidelis 0,5 D astigmatizmas gali būti ir sveikoje akyje (fiziologinis) ir žmogus jo nejaučia. Tačiau didesnį būtina koreguoti dar vaikystėje. Tai daroma cilindrinių lęšių pagalba, kontaktinėmis linzėmis, jei reikia ir galima ragenos defektai šalinami chirurgiškai.
Atsakyti
Nieko cia baisaus. Tiesiog akiniu lesiai siek tiek brangiau kainuos. Ir remeliai ne visi tiks, nes lesis su cilindru bus dedamas (plika akim ziurint niekuo nesiskiria tie lesiai). O kontaktiniai jau gerokai daugiau kainuos nei paprasti. O jei astigmatizmas nedidelis, tai galima ir paprastus akiniu lesiukus det, jei yra - ar +. Gali but tik astigmatiniai net be dioptriju. mirksiukas.gif Turbut kas treciam akiniu nesiotojui astigmatizmas yra. tongue.gif Renkant akinius isaiskes viskas kas ir kaip. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meumeuke @ 2008 03 13, 04:07)
Nieko cia baisaus. Tiesiog akiniu lesiai siek tiek brangiau kainuos. Ir remeliai ne visi tiks, nes lesis su cilindru bus dedamas (plika akim ziurint niekuo nesiskiria tie lesiai). O kontaktiniai jau gerokai daugiau kainuos nei paprasti. O jei astigmatizmas nedidelis, tai galima ir paprastus akiniu lesiukus det, jei yra - ar +. Gali but tik astigmatiniai net be dioptriju.  mirksiukas.gif Turbut kas treciam akiniu nesiotojui astigmatizmas yra. tongue.gif  Renkant akinius isaiskes viskas kas ir kaip.  thumbup.gif

okuliste sake, kad man nedidelis tas astigmatizmas. minejo, kad jei vairuoti noriu ir siaip normaliai matyti, tai akiniu reikia. kai uzdejo tuos akinius, tai pasaulis tikrai kitom spalvom nusvito. niekada nemaniau, kad galima taip ryskiai matyti
Atsakyti
Sveikos, o gal kuri darėtės operaciją tik dėl žvairumo? Na man yra astigmatizmas. Akinius nešioju 10 metų. Bet kadangi tik kitais metais sukaks 18 metų, dar daryti operacijos, kad išvis nereikėtų nešioti akinių negalima. Gydytoja pasiūlė daryti operaciją, na paaiškino, kad tai panaikintų tik žvairumą. Šiaip nesu žvaira, tiesiog retkarčiais 'užmetu į šoną'. Be abejo, suvaldyti save galiu, tačiau atsirastų begalinis komfortas, kada galėčiau žiūrėti į žmogų ilgai ir nesibaimint, kad 'nuklysiu į šoną' verysad.gif Tiesiog visad savo žvilgsnį reikia saugoti. Vis dėlto, vis tiek įdomu ar kas darėsi tokią operaciją, ar po to viskas gerai buvo ir pan. Dėkoju už atsakymus! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandruciux: 09 gegužės 2008 - 11:18
Mano sesers suneliui-7 men.Siandien jie buvo pas okulista.Ir maziukui nustate astigmizma.Sesuo stresuoja.Mamikes,gal ka galit patarti siuo atveju/buciau labai dekinga g.gif
Atsakyti
As irgi turiu astigamtizma, bet pas mane jis didelis labai -2,75 doh.gif Tai ilga laika nenesiojau lesiu, nes gydytoja vis sakydavo, kad tokiu ,kaip man, nera schmoll.gif Bet dabar as jau su lesiais rolleyes.gif , bet tik problemele, kad ne visose optikose yra lesiu su mano tokiu astigmatizmu. Negaliu pasirinkti lesiuku, kokiu noriu, tai va.
Atsakyti
QUOTE(AsLilit @ 2008 05 10, 12:34)
As irgi turiu astigamtizma, bet pas mane jis didelis labai -2,75  doh.gif Tai ilga laika nenesiojau lesiu, nes gydytoja vis sakydavo, kad tokiu ,kaip man, nera schmoll.gif Bet dabar as jau su lesiais rolleyes.gif , bet tik problemele, kad ne visose optikose yra lesiu su mano tokiu astigmatizmu. Negaliu pasirinkti lesiuku, kokiu noriu, tai va.

Manasis -4 verysad.gif ta pati gydytoja kartoja... O brangiai kainavo lesiai? g.gif As tai eisiu, ieskosiu ir tikrai nesiosiu lesius, akiniai pabodo iki gyvo kaulo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2008 05 09, 18:55)
Mano sesers suneliui-7 men.Siandien jie buvo pas okulista.Ir maziukui nustate astigmizma.Sesuo stresuoja.Mamikes,gal ka galit patarti siuo atveju/buciau labai dekinga g.gif

Mano vaikui prieš einant į mokyklą diagnozavo astigmatizmą, išrašė akinukus ir privaloma juos nešioti, nešiojam jau antri metai, gydytoja sakė kad tai pataisoma, jei pastoviai nešioji akinius. 4u.gif
Atsakyti
Jau gana ilga laika gyvenu su sia diagnoze - nieko baisaus schmoll.gif
Buna sunkumu kai reikia akinukus keisti, nes pripratimas kazkiek laiko uzima (man buna galvos skausmu ir akis pavargsta). Bet siaip, mes tokie pat normaliai akiniuoti, kaip ir kiti, turintys paprastu regos sutrikimu.
Atsakyti
QUOTE(Sandruciux @ 2008 05 10, 12:45)
Manasis -4 verysad.gif ta pati gydytoja kartoja... O brangiai kainavo lesiai? g.gif As tai eisiu, ieskosiu ir tikrai nesiosiu lesius, akiniai pabodo iki gyvo kaulo schmoll.gif

Oi, tai dar buna didesniu tu astigmatizmu doh.gif mano vienas lesis kainuoja apie 34 lt, tai viena pora lesiu kainavo 68 Lt su centais. Cia tik menesiui. Gan brangu, sakyciau, bet del patogumo ir grozio ko nepadarysi smile.gif
Na, su jusu -4 astigamtizmu nelengva bus lesiukus isigyti. Kiek vaiksciojau po optikas daugiausiai jie turi lesius su -2,25. O su didesniu astigmatizmu jau pasirinkimas mazeja labai. Galima lesius bandyti uzsisakyti internetu is uzsienio. Mano viena pazistama taip daro.
Atsakyti
QUOTE(AsLilit @ 2008 05 10, 14:24)
Oi, tai dar buna didesniu tu astigmatizmu  doh.gif mano vienas lesis kainuoja apie 34 lt, tai viena pora lesiu kainavo 68 Lt su centais. Cia tik menesiui. Gan brangu, sakyciau, bet del patogumo ir grozio ko nepadarysi smile.gif
Na, su jusu -4 astigamtizmu nelengva bus lesiukus isigyti. Kiek vaiksciojau po optikas daugiausiai jie turi lesius su -2,25. O su didesniu astigmatizmu jau pasirinkimas mazeja labai. Galima lesius bandyti uzsisakyti internetu is uzsienio. Mano viena pazistama taip daro.

As taipogi akiniuota biggrin.gif .Mano kaire akis astigmatike.;-3.5 3 laipsniu cilindre.Uz si stikla pries 2 metus mokejau 256lt.Laukiau kol atves 1.5 men.O dariausi Kaipedoje "optikos centre".
thumbup.gif
Atsakyti